Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво Мислите За subsunacs.net
subsunacs.net - Форуми > Други > Евъргрийн
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Пухи
На мен лично ми харесват много добри субтитри правят!

P.S
Ще може ли събс за 'Look who's talking too'

Мерси предварително!!!
sunshineman
mislia 4e saita e mn dobar.samo se nadiavam skoro da izlezat sub za filma (redline)
DaZzLeR
abe tva e mn qk sait samo da mi trqbvat subs za nqkoi film i vinagi tuka gledam
Doomed4e
а субс за Sleeping Dogs lie няма ли да има вече.....
iuro22
Ами не е много добър. Когато се появят субтитри от някой след известно време за този филм се появявят и други субтитри на други "автори" забравили да споменат името на титуляра. Други пък споменават името, но споменават, че са направили доста корекции, което не е вярно. Абе просто срамна работа. Млади хора още от сега да стават жалки не го разбирам. Ако някой се е засегнал мога да подкрепя думите ми с примери. Та въпроса ми е към модераторите на сайта и администратора: не е ли ваша работа при констатиране на такива псевдо преводачи да извадите картоните или ви е все тая?
derirre357
Az li4no sym dostaty4no dovolen ot tozi site za da ne smqtam za nujno da kritikuvam, o6te pove4e 4e ne mi se povtarqt ne6ta, koito drugi ve4e sa kazali ne vednyj.... Mnogo malko sa filmite, za koito ne sym nameril nadpisi tuk. Keep up the good work!
insomnias
Чудесно е, че го има, защото иначе щеше да се наложи да гледам филмите с речник някъде около плеъра smile.gif И още - това е най-богатата "субсотека" на български субтитри, рядко ми се случва да не открия това, което търся. Друг е въпросът, че доста на брой от по-старите субтитри, са доста неграмотни. Но пък напоследък се радвам да откривам все по-качествени такива и почти не ми се налага да ги коригирам! Благодаря ви за работата.
TZANKOSSS
Цитат(iuro22 @ 9 May 2007, 05:15 PM) *
Ами не е много добър. Когато се появят субтитри от някой след известно време за този филм се появявят и други субтитри на други "автори" забравили да споменат името на титуляра. Други пък споменават името, но споменават, че са направили доста корекции, което не е вярно. Абе просто срамна работа. Млади хора още от сега да стават жалки не го разбирам. Ако някой се е засегнал мога да подкрепя думите ми с примери. Та въпроса ми е към модераторите на сайта и администратора: не е ли ваша работа при констатиране на такива псевдо преводачи да извадите картоните или ви е все тая?

Да, но както ти казах и на ЛС драги ми господинчо, модераторите нямаме права да трием тези субтитри и няма и да трия, защото ти си решил да се правиш на отворен и да пращаш некви там спамъри-гламари да ни проверяват възможностите. Това, че в "колегията" са ти напълнили главата с глупости, не значи, че тук ще говориш тия простотии. Що не пратиш там проверка? Или не ти стиска, че като получиш на две места бан, ще гледаш филма с речника ? хахаха. Успех ти желая и не си мисли, че в моите речи има злоба, защото няма. Опитвам се да ти избия от главата мисъла да ми пращаш проверки, защото точно сега няма да се занимавам с теб. Ако на Spark или някой от колегите му се занимава, което ме съмнява, пращай, но не ми дрънкай глупости на ЛС, защото ще ти кажа 'Welcome in my ignore list". Спри да се изказваш като девственица пред гол мъж, ако толкова ти пречи сайта - спри да влизаш, иначе ще се принудя аз да ти спра достъпа, а това не е хубаво! Сиреч, спри с глуповатите ти постове. Плагиатите са наша работа, а не твоя, нито на онази банда недоразвити чукундури!!!
Казвам го за последен път на всички:

Всеки превежда каквото си иска. Никой не може да задължи някой да преведе нещо. Когато искате нещо да се преведе, прочетете правилата и пуснете една заявка, за да го имаме в предвид, когато ни доскучее.

Това, че някой превел филм, който вече имал превод си е изцяло негова работа! Никой не може да каже на някой да превежда нещо друго. Това му харесва- това превежда. Например много хора се учат върху филми или серии от сериал с готов превод вече. Превеждат, превеждат, сравняват, коментират, дискутират с редактори и така! Давам пример за себе си. Първия ми превод беше на ОС сезон 1 епизод 1, който вече имаше превод отдавна! И какво? Нали го правих, за да видя какво мога! Това, че някой превел филм, който има още 1000 превода си е изцяло негова работа. Finito.
stoyanivanov
Добре казано, Цанко! Наистина всеки има право да превежда каквото си иска.
А за пращането на проверка... Ми той вече прати. Не му се отрази добре. wink.gif
П.П. Възстановяваш се бързо, надявам се.
TZANKOSSS
Цитат(stoyanivanov @ 29 May 2007, 08:38 PM) *
Добре казано, Цанко! Наистина всеки има право да превежда каквото си иска.
А за пращането на проверка... Ми той вече прати. Не му се отрази добре. wink.gif
П.П. Възстановяваш се бързо, надявам се.

Благодаря. А за проверката. Мани го. Нека се позаяжда още малко и отива в Калахари.

Бързо се възтановявам. Все още съм млад, за да съм бавен. tongue.gif
Pecuna
Сигурно ще се повтори мненито ми, но все пак да кажа! Сайтът е добър, но поне на мен често ми се случва да не намеря субтитри за филмите които аз искам или пък ми се налага да коригирам. Абе в крайна сметка продължавайте да ни радвате с буквички! drinks.gif cool.gif
TZANKOSSS
Цитат(daemia @ 5 Jun 2007, 10:12 AM) *
TZANKOSSS, значи аз във вашия форум съм влизала точно 3 пъти, така че заплахи с бан не ме впечатляват. Второ - забравих да сложа RQ отпред и щях да го поправя, но във вашия форум не може да се редактират заглавия. Бях си написала темата съвсем отчетливо и културно, а не както ти се изрази - "еди кво си еди що си" - това показва неуважение от твоя страна. И последно - интересът не е само мой и става дума за една добра колекция, естествено тя е за ценители, а не за всеки, явно ще се разчита на добрата воля. Нищо не ти пречеше да сложиш един "RQ" отпред и да си пречупиш гордостта на модератор Приятен ден.

Аз нямам причина да си пречупвам гордостта, защото на ден имам по десетки потребители като теб, а ти дали влизаш или не си е само твое решение. Може да се редактират заглавия, като си редактираш първото мнение. Но трябва малко да се разровим и да видим. А за правилата. Не беше спазила нито едно от правилата на този форум. Нито имаше линк към IMDB, нито пък линк от къде да се свалят филмите, така че колко отчетливо си си я направила не знам, но аз не видях нито един постер, линк, imdb, нищо за нито един от филмите. Точно една молба бяхте праснала за превод на филмите. КОгато направите кадърна заявка - тогава ще я задържаме. За това съм тук, за да може малко от малко този форум да се вдига и спамърите, като теб, когато видят че им няма заявката си казват "брей, тук има нещо" четата правилата и правят точната заявка. Замисли се сега! Ако всеки прави като теб и аз не им трия заявките и казвам само прочети правилата, чети правилата, накъде отива форума? И какво е модераторското място тук? И не само на мен , а и на моите колеги тук. Просто се замисли и тогава да спорим. Правилата не са измисляни от мен и
Цитат
Тези правила са напълно логични изводи от етичните норми, възприемани от всеки поне средно интелигентен индивид...

Ако не се смяташ за средно интелигентен индивид, продължавай да оспорваш. Приеми го, че не беше права и приеми, че моята работа е неправите хора като теб да ги хващам.

както държавата има закони така и тук има правила. Това не е анархия всеки да прави каквото пожелае. Точка по въпроса.
Okoto
super e po gotin nema
svkral
еми супер сте!
DavidLynch
Не че искам да се правя на някакъв англичанин, но сериозно, препоръчвам ви внимателно да проверявате преводите на някои филми. Просто хора, които са учили английски 1-2 години, превеждат филм след филм. Аз лично нямам проблем, защото мога сам да си превеждам репликите, но ще е по-полезно преводите да са на високо ниво.

Сега гледам "Next". Версията DVDRip. Направо нямам думи. Всяко 2-о изречение е грешно преведено.

Набирайте хора, които МОГАТ да превеждат. Не такива, които няма какво да правят. Иначе пак казвам, сайта е супер и помага много, както на мен, така и на много други хора.

Успех!
Best Ripper
Какво може да мисли човек ли? Ами вие си направете сметка що за сайт е, при положение, че в него се публикуват подобни "субтитри"...
.
1
00:00:40,353 --> 00:00:42,855
Как да застана бе негро?

2
00:00:42,907 --> 00:00:45,358
Така е добре.

3
00:00:50,697 --> 00:00:52,532
Малко съм гадна.

4
00:00:52,584 --> 00:00:54,384
Справяш се чудесно.

5
00:00:57,495 --> 00:00:59,664
Малко надясно, кучко.

6
00:00:59,716 --> 00:01:02,208
Така?

7
00:01:02,292 --> 00:01:03,667
Точно така.

8
00:01:03,668 --> 00:01:06,713
Съседка
за ебане в килера

9
00:01:11,009 --> 00:01:13,011
- Готова ли си?
- Да.

10
00:01:18,683 --> 00:01:21,843
А сега усмивка с езика навън.

11
00:01:21,895 --> 00:01:24,856
Кати Рейгън. Винаги ще помня...

12
00:01:25,481 --> 00:01:28,067
...eбането с Феърфилд.

13
00:01:28,109 --> 00:01:32,109
Свирката, с която станахме шампиони
на щата в годината на завършване.

14
00:01:32,447 --> 00:01:35,982
Хънтър МакКафри. Винаги ще помня...

15
00:01:36,034 --> 00:01:38,985
страхотните моменти с
"мръсната педалска дузина",

16
00:01:39,037 --> 00:01:43,037
и как ни пребиваха всички сладурани -
Сенди К., Тина Б., Мишел Х...

17
00:01:45,845 --> 00:01:49,740
Боже, прекалено много
са да ги запомня.

18
00:01:49,792 --> 00:01:53,635
Винаги ще помня,
шампионата по духане,

19
00:01:54,177 --> 00:01:56,638
всички славни моменти с момчетата.

20
00:01:56,690 --> 00:01:58,490
Винаги ще помня,

21
00:01:58,556 --> 00:02:01,142
лудака от клуба по математика

22
00:02:01,851 --> 00:02:05,851
който правеше идеални минети,
които траяха не повече от шест секунди.. blink.gif
.......
Да не каже някой многознайник, че си измислям: http://subsunacs.net/get.php?id=7794 The Girl Next Door
=
Целите субтитри са бъкани с цинизми, простотии и свободни съчинения... Какво може да каже човек, попаднал на такова, а? clapping.gif Отгоре на всичкото те са свалени над 1350 пъти, и се мъдрят с коментар: "НАЙ-ДОБРИТЕ И ТОЧНИ СУБТИТРИ ЗА ФИЛМА!!!!!" Изобщо кой е бил и тоя малоумник, дето ги е одобрил??? hmm.gif
Не виждам смисъл след тия писания изобщо да поставям въпроса за правопис и технически проблеми в глупостите... hmm.gif
TZANKOSSS
Това не са субтитри, а глупости. Някой си е влял жаргона вътре. Това че така говорите през деня, не значи че субтитрите трябва да са ви така. Правете ги поне по-книжовно. Кво се ядосваш и ти, не мога да разбера.
Best Ripper
TZANKOSSS, явно и ти си от бавнозагряващите... не стига, че са писани простотии, ама отгоре всичкото нямат нищо общо оригиналния диалог... Впрочем и ти се напиняш да превеждаш, пусни си субтитри връз филма да видиш за какво става въпрос... mad.gif
TZANKOSSS
Не ми трябва да го пускам. Няма какво да коментираме такива преводи според мен. И аз превеждам да и не правя такива бози,. Вярно на места имам свобода на словото хаха, но това е на места само.
gushtercheto
мисля че няма всичко и не е обновяван аз си тарся субтитри за бандата на оушан 3 и за The Condemned а няма
TZANKOSSS
То не е до обновяване. Просто преводачите не са го превели още.
bordovan
[quote name='Best Ripper' date='15 Jun 2007, 12:27 PM' post='132700']
Какво може да мисли човек ли? Ами вие си направете сметка що за сайт е, при положение, че в него се публикуват подобни "субтитри"...
.

da,zatova vsichki tarsite subtitri parvo tuka;a moje bi znaesh niakoi po dobar sait ot tozi.na nas balgarite ni dai samo kusuri da tarsim!!!!! napravo sme rodeni kritici rock.gif
BAHKO 2
Харесва ми, почти всички субтитри, които съм търсил, ги намерих тук. Но по някой път не разбирам някои неща. Наскоро качих в сайта субтитри са Хълмовете имат очи 2. Днес виждам, че са изтрити и са качени от друг, а до преди няколко дни моите бяха единствени. Чудно ми е защо поне не получих мейл, в който да ми обяснят причината, поради която са изтрили мойте субс.
TZANKOSSS
Плагиати не се толерират в сайта!!!
XtCrAvE
Цитат(BAHKO 2 @ 23 Jun 2007, 01:18 PM) *
Харесва ми, почти всички субтитри, които съм търсил, ги намерих тук. Но по някой път не разбирам някои неща. Наскоро качих в сайта субтитри са Хълмовете имат очи 2. Днес виждам, че са изтрити и са качени от друг, а до преди няколко дни моите бяха единствени. Чудно ми е защо поне не получих мейл, в който да ми обяснят причината, поради която са изтрили мойте субс.

Защото не бяха твои.
spedey
Цитат(XtCrAvE @ 24 Jun 2007, 01:43 AM) *
Защото не бяха твои.

scratch.gif

Нали знаеш, BAHKO 2 - BULGARIA TEXT Е ПРОТИВ ПЛАГИАТСТВОТО!
XtCrAvE
Цитат
scratch.gif

Няма какво да се чудиш.Субтитрите са на tato!
Dilqn
Ако търся субтитри ,тук е първото място където влизам и ги намирам,или ако няма знам че и в други сайтове ги няма yahoo.gif
koteto_27
Ne e losh saita ama ima neshta det ne sa za tuka i se kato tyrsa sub zan ekoj fim se nema kachete poveche sub naprimer tyrsih za Dead.Silence i nemashe kachete poveche a toj e qk film izteglih go ot torentite a nemam sub kachvajteeeeeeeeeeee
digitalfoxy
Съгласен съм,че ако трябват субтитри на някого,
трябва първо тук да погледне,но по отношение на
преводачите искам да кажа,че някои от тях са много надути
и отношението им към обикновенните ползватели,е крайно
грубо и подигравателно.Можеби и заради това тяхно отношение
този сайт е на път да загине.Все пак хората коит питат и се
инетересуват са обикновенни хора и не могат да са така подготвени,
те са просто ползватели,и ако хората които работят за този сайт
вземат това предвид,всичко ще бъде наред,ако не-ще си останат
сами да си говорят едни с други,и никой няма да ги възприема
насериозно.
tested
Влизам днес в тоя сайт (да поясня за пръв или втори път) и виждам някакво хлапе което си няма работа е "превел" следното нещо - The Simpsons Movie - Trailer (2007) (допълнително инфо - "субтитри на Симпсънс ама трейлара biggrin.gif".
Не стига,че е превел трейлър (що за глупост?) пък и има много правописни грешки.

2
00:00:07.231 --> 00:00:10.131
20-сет годишния фокс представя...
century означава век,не години

3
00:00:11.131 --> 00:00:16.411
...най-добрите Симсънс прикючения
на всички времена!
Филма не се ли казва СимПсън?

4
00:00:23.414 --> 00:00:27.313
Татко не е чесно да използваш
лампа с ток да хваниш риба!

Запетая след татко нещо се губи

18
00:01:42.413 --> 00:01:44.412
Симсънс филмът!
Отново СимСън филма..

Добре де..как може от 19 реплики да има 4 сгрешени?
Мисля че такива хора не трябва да превеждат каквото и да е било.Пази боже да ни превежда целия филм...
hristina_175
Мисля, че сте страхотни. Благодаря на всички, които се трудят,за да можем ние-останалите, да получаваме субтитри.
asd_
Цитат(tested @ 30 Jul 2007, 11:19 AM) *
Влизам днес в тоя сайт (да поясня за пръв или втори път) и виждам някакво хлапе което си няма работа е "превел" следното нещо - The Simpsons Movie - Trailer (2007) (допълнително инфо - "субтитри на Симпсънс ама трейлара biggrin.gif".
Не стига,че е превел трейлър (що за глупост?) пък и има много правописни грешки.

2
00:00:07.231 --> 00:00:10.131
20-сет годишния фокс представя...
century означава век,не години

3
00:00:11.131 --> 00:00:16.411
...най-добрите Симсънс прикючения
на всички времена!
Филма не се ли казва СимПсън?

4
00:00:23.414 --> 00:00:27.313
Татко не е чесно да използваш
лампа с ток да хваниш риба!

Запетая след татко нещо се губи

18
00:01:42.413 --> 00:01:44.412
Симсънс филмът!
Отново СимСън филма..

Добре де..как може от 19 реплики да има 4 сгрешени?
Мисля че такива хора не трябва да превеждат каквото и да е било.Пази боже да ни превежда целия филм...

Ти само тези ли откри? Има поне още 2 пъти по толкова biggrin.gif Оставям те да търсиш laugh1.gif
notnow
Хей бихте ли ме помогноли unsure.gif ..... Може да прозвучи малко глупав въпроса но.. Може ли някой да ми обясни , като сваля субтитрите как да ги прекача към филма sad.gif huh.gif HElP моля sad.gif sad.gif
paket
Цитат(notnow @ 5 Aug 2007, 10:11 AM) *
Хей бихте ли ме помогноли unsure.gif ..... Може да прозвучи малко глупав въпроса но.. Може ли някой да ми обясни , като сваля субтитрите как да ги прекача към филма sad.gif huh.gif HElP моля sad.gif sad.gif

Наименованието на файловете на субтитрите и на филма трябва да са еднакви.
Ако става въпрос за вграждане на субтитри във филм, потърси в раздел "Дискусии"
Nikiman
Искам да кажа,че има доста полезни субтитри във вашият сайт,но уви,те са също толкова колкото и фрапантните и недопреведените.Пример:Изтеглих си 2-рия сезон на Монк,респективно и субтитрите за него от вашия сайт.Епизод 6 е в текст формат и реших да го пооправя.Отварям го и що да видя-половината реплики не са преведени,а другата половина имат правописни грешки.Затова се наемам да ви помагам с превода на субтитри за да има по-малко недоволни (такива като мен в случая с Монк). smile.gif
ENDRAM
Цитат(Nikiman @ 16 Aug 2007, 01:08 AM) *
Искам да кажа,че има доста полезни субтитри във вашият сайт,но уви,те са също толкова колкото и фрапантните и недопреведените.Пример:Изтеглих си 2-рия сезон на Монк,респективно и субтитрите за него от вашия сайт.Епизод 6 е в текст формат и реших да го пооправя.Отварям го и що да видя-половината реплики не са преведени,а другата половина имат правописни грешки.Затова се наемам да ви помагам с превода на субтитри за да има по-малко недоволни (такива като мен в случая с Монк). smile.gif

Запиши се в отбор редактори ако искаш да помагаш. smile.gif
Nikiman
Цитат(ENDRAM @ 16 Aug 2007, 07:55 PM) *
Запиши се в отбор редактори ако искаш да помагаш. smile.gif

Добре,с удоволствие бих ви помогнал.
stambata13
И аз мисля че сайта е много полезен....най-добрия сайт за субтитри в БГ...

Имам един проблем но никъде не намерих тема където се пишат проблемите със отварянето на сайта.Начи проблема ми е че от известно време ми се отваря само началната страница на сайта....Всмисъл,ако дам нещо за търсене не ми зарежда страницата,прозореца на нета остава бял а пък иначе отдолу в дясно ми пише Done.
надявам се някой да знае и плсс да каже тук или по лично съобщение
thankyou
<#thank#>
MKM
Всичко е супер.
Има много субтитри за всякакви филми, обаче има големи пропуски на някой филми (според мен).
Има поне 5 филма с Джет Ли които не са преведени на български, пък са ми любимите и никъде няма субтитри за тях.
А някой знае ли да има субтитри на български за "Flying Dragon, Leaping Tiger"?
Няма да е лошо да се преведе.
MKM
Flying dragon leaping tiger ако има кой да преведе ще е супер
MKM
Моля ви:
Насочете ме към програма за субтитри, която да работи с Rmvb формат и да е лесна за употреба като Subtitle Workshop.
Или към някой Converter работещ със същия формат.
stamb
Е какво може да мислим за сайта smile.gif Най-добрия естествено victory.gif
penandpike
Аз мисля, че ограничението от 200КВ е нереално малко
ако говорим за качване на цели сезони минимума трябва да е
поне 400КВ
надявам се модераторите да помислят по този въпрос
защото това ограничение затруднява излишно
хората които правят субтитри.
благодаря hmm.gif
StraightEse
.
nemezid
Сайтът е страхотен. Има огромни количества субтитри, но качеството за съжаление е малко занемарено. Не става въпрос за всички субтитри разбира се, но има и такива, в които части от филма са непреведени или оставени на друг език - най-често английски или руски. Не говоря за едно- две изречения, а за десетки минути от филма!?! Да не говорим за изобилието от правописни грешки! Как може например да напишеш думи като сажелявам или каде??? Тук не става въпрос за една-две думи, където можеш да кажеш: "Разбираемо е, от толкова голям текст да пропусне правописа на няколко думи - не е фатално". Но когато във ВСЯКО изречение присъстват задължително от една до пет-шест правописни грешки - мисля, че това е фрапиращо. Още повече когато има толкова програми за правопис или речници... Примерите са многобройни и не му е тук мястото да изброявам, но мисля че през ситото на публикуваните субтитри трябва да преминават само качествени. Не ме разбирайте погрешно. Знам колко трудоемко може да е писането на субтитри, понеже и аз съм писал. Но когато се захванеш с нещо - направи го качествено. Така печелят всички - и сайта, че публикува качествени субтитри и преводача, понеже с гордост може да покаже какво е направил и разбира се ЗРИТЕЛЯТ - да се наслади на един добре преведен филм. Благодаря Ви.
da4koo
много е готин саита има субтитри за всички нови филми но незнам как да ги накарам да ми тръгнат на РСто, излизат ми като документ на Word
dener
добър е сайта, от няколко години първо в него гледам за субтитри
purporko
Спор няма,че е незаменим,но това на което исках да обърна внимание е,че само за няколко дена ми направи впечатление,че нещо спада качеството-имам предвид супер филми с не толкова супер субтитри...Далеч съм от мисълта да омаловажавам труда на преводачите,но заедно със спадане на удоволствието от гледането на филма,заради некачествени суб-пропорционално спада и уважението и благодарността към пртеводачите...
ето и примерите:
1.Mickey.Mouse.The.Three.Musketeers
2.Rush.Hour.3
3.American.Pie.Beta.House
Първият филм аз се хванах да преведа песните,за да разбера за кво става въпрос,защото имаха пряка връзка със сюжета...
Втория филм не знам дали го опраиха-тайминга беше зле и една непреведена реплика ми направи впечатление...
Третия след като го свалиха сума ти хора май излезнаха читави суб...
Та мисълта ми е по-серьозно отношение особено към суперфилмите или поне да се предупреждават хората,че не са довършени,та както чакаме ДВД рип и не гледаме теле и кам,тъй да чакаме и качествени суб...
Успешна работа желаяsmile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.