Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 3D субтитри
subsunacs.net - Форуми > Други > Евъргрийн
Страници: 1, 2, 3
Phoenix
Не може да се променя. По принцип им се задава/фиксира оптимален размер в blu-ray presentation graphics още при енкоудването, който се съобразява със съответното издание и аспект рейшиото му. Ако субтитрите са прекалено големи, особено за широкоекранен формат в 3D, те ще стоят грозно и неадекватно на екрана и ще се влияят прекалено много от случващите се около тях 3D ефекти. Както сам виждаш, дори в 3D-Subtitler размерът им се задава още в началото.
ivelin123
За нормалните филми няма ли начин ? Тези които са HD или Full HD, не 3д.
ivailoinj
Въпрос към Phoenix
Относно idx и sub форматите и NMT Popcorn hour A400
Въпросът е следния - субтитрите изготвени от теб плеърът възпроизвежда идеално,но ако ги направя със 3DSubtitler не само,че не се възпроизвеждат,но и плеърът забива.
Някакви идеи за решаване на съответния проблем ?
P.P. Имената на субтитрите са уеднаквени,и вървят на друг плеър (WD TV LIVE)
Phoenix
Не ми е познат практически този плеър, но от user manual-а му не виждам да е проблемът в него, още повече че готовите субтитри, които си смъкнал оттук, ти вървят. Най-вероятно проблемът е извън него или в някое ограничение, макар че казваш, че на WD нямаш проблем. Ще те помоля да ми изпратиш малко подробности на лично съобщение с точния релийз на филма, един скрийншот от 3DSubtitler със заредени сорсови субтитри и с настройките, които задаваш, преди да натиснеш бутона Convert, както и линк към самите сорсови субтитри, които искаш да конвертираш. Ако успея да установя къде е проблемът, ще ти отговоря в темата.
pavkata33
Здр и от мен.
Следното питане се формира, след няколко часови проби за 3д субтитри, а имено-пускам филам Хобит 3д през КМ Player (nvidia geforce 560 gtx) визуализира се на екрана на ТВ (sony kd ex 720), минавам на формат OU и филма започва да върви в 3д формат, с очилата към ТВ-то, изобщо няма проблем. Но при зареждане на субтитрите, същите излизат в средата и в дъното на екрана, а не са заедно, както според мен би трябвало да са. Прочетох внимателно всички изисквания, като съм оставил в папката на филма само двата файла idx/sub, а версията на плейъра е 3.5.0.77 КМP Plus.
Възможно варианти?

Предварително Благодаря.
Phoenix
Здравей.

Проблемът не е в субтитрите, но въпросът ти е резонен относно KMPlayer. Същият не е лош и също не е лошо, че притежава вградени филтри и декодери, но те явно не са на кой знае какво ниво. Така и не съм успял от вградените филтри да извадя DTS и DD към домашното кино, докато с AC3Filter това става лесно и безпроблемно. Аз препоръчвам твърдо на всеки, който ще гледа 3D OU или SBS, да мине на Stereoscopic Player и да го ползва така, както съм го показал в настоящата тема. В него са предвидени всякакви опции за това работи чудесно, не само за 3D. За 3D BD - PowerDVD12/13 или Total Media Theatre 6, като аз препоръчвам втория.

Но ако държиш на KMPlayer, вариантите са следните (лично изпробвани преди малко):

Вариант 1 - Не сливаш картината в плеъра, даваш само опция за субтитрите Top-Bottom. Пускаш към телевизора така и сливаш картината от самия телевизор. Не познавам Sony-то ти, но трябва да имаш бутон 3D на дистанционното или опция за минаване в съответния 3D формат някъде в менюто. Понеже релийзът е Full-OU, ако ти излиза на половин екран, кликваш на плеъра с десен бутон и от "Екранно управление" избираш "Размер 1,78:1 (16:9 HDTV).

Вариант 2 - Ще сливаш картината на плеъра. Натискаш F2, отиваш в настройки от "Мениджър на филтрите", махаш отметката на "Външно управление на филтъра за субтитри", за да може да ти се зареди DirectVobsub. Естествено трябва да го имаш инсталиран. Рестартираш плеъра, пускаш филма, субтитрите ти са в папката, долу в трея трябва да ти излезе vsfilter. Ако плеъра ти зареди двойно субтитрите с вградените кодеци, десен бутон и от "Субтитри" -> "Затваряне на субтитрите". После си сливаш картината и субтитрите от плеъра, както ти е познато и си готов.

Надявам се, че съм се изразил ясно. smile.gif
pavkata33
Благодаря за отговора.
Ще пробвам и ще пиша отново;-)
vencislavbg
Здравейте,
Имам предложение за лека корекция към отбора или човека, който прави динамичните 3D субтитри с цел да станат още по-приятни за окото.
1.Малко да се намали дебелината на черното покрай буквите и да се увеличи леко размера на шрифта. така няма да изглеждат, че буквите се допират една в друга.
2.Леко да се смъкне позицията им надолу
3.И ако се оцветят в жълто, ще изпъкват още по-добре.
И голяма благодарност на тези които се занимават с това. Ефекта наистина е страхотен!
Phoenix
И аз благодаря за оценката и за предложенията. Моето мнение е малко по-различно, но ще помисля дали да не увелича шрифта с още един-два пиксела. Субтитрите са на оптимална височина. Ако сте гледали "Хобита", там нарочно ги повдигнах леко предвид релийза. Относно жълтия цвят, той е подходящ за анимации, но за игрални филми категорично не, освен в специални случаи, както в "Аватар".
marti7773
Здравейте, направих посочените неща за 3D субтитри, слагам SUB и IDX - файловете на флашка заедно с филма (имат еднакви имена), но телевизорът ми казва, че няма субтитри. Ако някой има идея как до оправя нещата ще му бъда много благодарен. rolleyes.gif
pavkata33
Не стават нещата!!!
На КМ махнах отметката, имах инсталиран Воб съб (64 битова), т.к. в нета няма 32 битова и не се получи. Инсталирах Стреоскопик, но субтитрите не тъгват искав Воб съб, но в нета няма. Изобщо пълна трагедия. Имам и ТМТ5, но и с него не тръгват субтитрите.
vencislavbg
Цитат(pavkata33 @ 10 Mar 2013, 02:17 PM) *
Не стават нещата!!!
На КМ махнах отметката, имах инсталиран Воб съб (64 битова), т.к. в нета няма 32 битова и не се получи. Инсталирах Стреоскопик, но субтитрите не тъгват искав Воб съб, но в нета няма. Изобщо пълна трагедия. Имам и ТМТ5, но и с него не тръгват субтитрите.

Инсталирай си Potplayer. И всичко тръгва от раз без да инсталираш vobsub и тем подобни!
pavkata33
Всичко е наред вече. Проблема, както писах в първата тема, бяха субтитрите-показваха се както на средата на екрана, така и в дъното на екрана, за това и пуснах темата.
Но след какви ли не проби накрая се оказа, че проблема е в самия КМ плейър. Преинсталирах го, и с пускането на филма, сам си разпозна субтитрите и филма си започна и сега вс е ок. Дори вече го изгледах филам (Хобит), не много очарован даже обратното, но ставаше за Неделя след обед ;-)
Phoenix
А това например какво е?
http://www.free-codecs.com/directvobsub_download.htm

Искам да помоля ползвателите на темата да не я ползват като изповедалня. Всичко е гарантирано изпробвано и ако ако нещо не става, то причината е някъде при вас. Първо се запознайте внимателно с вече описаното и ако не откриете решение, питайте. Пак ще го кажа - за 3D SBS & OU най-добрият плеър е Stereoscopic Player в комбинация с vsfilter за субтитрите. Potplayer, GOMPlayer, KMPlayer, WMP и т.н. стават, но нямат същия богат набор инструменти и функционалност. Изпробвал съм ги всичките и неслучайно препоръчвам точно него. Ако някой се интересува как да го настрои оптимално, може да посети форума в Арена, където допълнително съм описал как да приложи кодеците, вкл. със скрийншотове, които излизат от ограничението тук.
leg
Цитат(Phoenix @ 3 Dec 2012, 09:14 PM) *
Здравейте, искрени благодарности за написаното !
Може ли едно уточнение
Вграденият плеър на телевизора?
има ли функция за правилно 3D плейване на srt-субтитри за 3d blu-ray издания!
Какво означава това, какво точно трябва да се търси да е написано.
И оставам с впечатление blush.gif , че ако искам да си купя телевизор с пасивно 3D, май няма да имам шанса да гледам 3D филм с нормални субтитри с флашка. На всякъде из веригите ми обесняват че само самсунга четял всички формати, но той е с активно.
Phoenix
Написал съм го общо, без да се ограничавам в настоящето към даден момент. Не може да ми е известно на всички марки всички модели какви функции за субтитри са съществували, съществуват или ще съществуват в по-близко или далечно бъдеще. smile.gif Както някои софтуерни плеъри имат функция за пускане на srt субтитри за 3D (тук в темата са разгледани), така и вградения плеър на някои ТВ може да е снабден с такава функция. И недейте вярва много-много какво ви обясняват, особено в магазина, а най-добре преди да купувате, обстойно проучете конкретния модел от сигурни източници като ръководството на самия телевизор, което се намира не толкова трудно в нета. И въпреки това, накрая отивате и го пробвате на място.
kerat
Здравейте, опитвам се да пусна Rise.of.the.Guardians.3D.2012.1080p.BluRay.Half.OU.DD5.1.x264-HDMaNiAcS с динамични субтитри, изтеглени от subs.unacs.bg, които както се оказва са за SbS версия. Stereoscopic player, KM Player и MediaPlayer HC едно и също - картина под картина и субтитри от ляво и дясно. Дайте ми съвет какво да направя. Благодаря предварително!
Phoenix
Цитат(kerat @ 21 Mar 2013, 02:09 PM) *
Здравейте, опитвам се да пусна Rise.of.the.Guardians.3D.2012.1080p.BluRay.Half.OU.DD5.1.x264-HDMaNiAcS с динамични субтитри, изтеглени от subs.unacs.bg, които както се оказва са за SbS версия. Stereoscopic player, KM Player и MediaPlayer HC едно и също - картина под картина и субтитри от ляво и дясно. Дайте ми съвет какво да направя. Благодаря предварително!

Нали затова е предварителното инфо в субтитрите, където какво пише за релийза... Rise.Of.The.Guardians.2012.1080p.Bluray.H-SBS.X264.ML-zman. Освен това има цяла ТЕМА, където като в каталог са описани. Така че си смъкнете правилния релийз, който например го има в Арена, или използвайте статичните субтитри за вече смъкнатия релийз. Следващият път е препоръчително първо да проверите за кое/кои издание/я има субтитри в нашия сайт и тогава да ги теглите.

ПП
Ако желаете, изчакайте малко. По-късно ще го видя и може да кача субтитри и за това издание.
kerat
Благодаря ви за отговора, но релийзите на zman не ми харесват, има нещо сбъкано в тях и телевизора много трудно разпознава 3Д сигнала. Така, че ще предпочета да изчакам за правилните субтитри.
Поздрави!
Phoenix
Няма нищо. Субтитрите са качени. И без това бях пропуснал формата. smile.gif
Илия Илиев
Цитат(Phoenix @ 14 Sep 2012, 11:24 AM) *
Пробвай нещата, които ти драснах на ЛС и вярвам, че ще се оправиш. smile.gif

====================================================
Моля. smile.gif Жив и здрав!

И аз имам проблем с LG 42 LM 660 S като колегата AngelDust при пускане на 3Д филм с КМ плеър. Може ли и на мен малко информация? Благодаря предварително!!!
tolostoi
Цитат(ivailoinj @ 4 Mar 2013, 11:20 AM) *
Въпрос към Phoenix
Относно idx и sub форматите и NMT Popcorn hour A400
Въпросът е следния - субтитрите изготвени от теб плеърът възпроизвежда идеално,но ако ги направя със 3DSubtitler не само,че не се възпроизвеждат,но и плеърът забива.
Някакви идеи за решаване на съответния проблем ?
P.P. Имената на субтитрите са уеднаквени,и вървят на друг плеър (WD TV LIVE)

Здравейте,
Имам подобен проблем. Плеъра е вграденият в телевизора TX-L47ET50E, не съм гледал спецификации точно, но по четене тукк и там разбирам, че idx/sub не чете. Аз реших да пробвам вариант и към mkv файл с помощта на mkvmerge добавих поток със субтитри (idx/sub) плеърът на телевизора ги подкара през ДЛНА и се виждат нормално, докато текстовите субтитри не работят. Та на кратко, като от цитираният текст, мърджвам твоите динамични субтири от ралф към видеото и работят. Правя си 3Д субтири от текстовият файл (т. е. статичните срт субтитри от същият архив) с 3Д събтатлър, мърджвам ги и не работят, ако мърджна твоите работят w00t.gif
Целта ми е да успея да си правя 3Д субтитри от срт и да са 1080, понеже не винаги има, а и тези които пробвах ... не зная с много кофти резолюция излизаха, дали са 720 (видеото ми е 1080) или просто рендера на субтитрите на този плеър ги загрозява не зная, но не стават за четене, боли ме главата още от първите 5 минути. Същият феномен се получава и с улични танци 2, не давам линк, понеже не съм сигурен, но пак има динамични и статични в архива.
Дайте ми съвет, с друга програма или някоя настройка от 3Д събтатлъра да опитам. Цитираният от мен въпрос, намери ли отговор? Макар и на ЛС?
Phoenix
Цитат(tolostoi @ 13 Sep 2013, 05:40 PM) *
...Целта ми е да успея да си правя 3Д субтитри от срт и да са 1080, понеже не винаги има, а и тези които пробвах ... не зная с много кофти резолюция излизаха, дали са 720 (видеото ми е 1080) или просто рендера на субтитрите на този плеър ги загрозява не зная, но не стават за четене, боли ме главата още от първите 5 минути. Същият феномен се получава и с улични танци 2, не давам линк, понеже не съм сигурен, но пак има динамични и статични в архива.
Дайте ми съвет, с друга програма или някоя настройка от 3Д събтатлъра да опитам. Цитираният от мен въпрос, намери ли отговор? Макар и на ЛС?

Здравей.
Доколкото схващам въпроса ти, получаваш някакви субтитри от 3D Subtitler, които някак се четат, но се оплакваш от тях, че са трудни за четене и ти създават дискомфорт. Струва ми се, че това се случва, защото именно са статични, тоест паралаксът им е постоянен спрямо динамичните обекти на екрана. Съответно врязването им в обектите, или прекалената отдалеченост от тях, водят до това "главоболие". Нека уточним нещо: Какво значи 3D субтитри? Истинските 3D субтитри трябва да са динамични, именно това ги вписва в 3D-то. В противен случай се получава анти-ефект за зрителя и по-добре е да се гледа без субтитри. Изходният формат, който се ползва за тях, е така наречения vobsub-формат, тоест енкоудинг в idx и sub фалове. Този формат се използва, тъй като е масово заложен във всички модерни медийни и компютърни плеъри. Ако ти преконвертираш текстовите субтитри с 3D Subtitler или да речем със Subtitle Edit, пак ще получиш статични субтитри, но просто в друг формат. Това не променя факта, че те не са истински 3д субтитри, и че ще продължат да ти създават дискомфорт. На практика се обезсмисля цялото това упражнение, тъй като със същия успех можеш да си пуснеш текстови srt субтитри в 3д режим с кой да е плеър като: KM, Gom, Pot и прочие. Ако все пак държиш, съветът ми е - прави ги с максимална отдалеченост от обектите с дълбочина, клоняща към 10. Това отново няма да ти създава комфорт за гледане, но със сигурност ще ти намали главоболието. smile.gif След като моите ти тръгват, кой е този филм, за който липсват субтитри, защото за цитираните от теб има?

Относно Попкорна, нямах обратна информация от човека, задал въпроса. Но от това, което съм виждал до момента, силно съветвам хората с медийни плеъри да не се опитват да пускат 3D от плеъра, а да стриймват оригиналния Over/Under или Side-by-Side поток заедно със заредените субтитри към телевизора и да активират 3D от самия телевизор, който си има функции за това. По този начин е по-гарантирано, че картината в 3D e много по-кристална и обикновено проблем с 3D субтитрите няма. Преди да се купуват медийни плеъри, тестът със субтитрите в магазина е задължителен. Виждал съм и такива, които афишират поддръжка на vobsub формат, но не могат да ги пуснат.
tolostoi
Не сме се разбрали. Твоите субтитри тръгват, само ако ги мърджна с мквмърдж (динамичните, точно те изглеждат с кофти резолюция) Когато искам аз да си направя субтитри (т. е. да конвертирам текстовите до идх/суб със 3Д събтайтлър) имам коректен изходен файл, но когато го мърджна в мкв-то не се визуализира от плеъра на телевизора. Текстови субтитри не мога да пусна, не се визуализират правилно, виждат се в двата края на екрана. Говоря само и единствено за плеъра в телевизора, други начини има много, ще ми се да стане с плеъра от телевизора (то става, но само с твоите субтитри).
А субтитри за кой филм ... примерно Pirates.of.the.Caribbean.On.Stranger.Tides.3D.2011.Half.SBS.AC3.1080p.BluRay.x26

Едит: Имам едно съмнение, да не би да експортраш имиджите като jpg/jpeg? Понеже забелязвам, че телевизора, като разглеждам снимки, на пнг-тата се оплаква от непознат формат и не ги отваря.
Phoenix
Няма как тези, които съм пуснал, да са с кофти резолюция. Аз винаги проверявам технически какво качвам и го гледам подробно преди това. Имиджите, които използвам, са точно 32-битови .png, 1080 пиксела. Мисля, че проблемът е в техниката, настройките или конфигурацията ти и нещо не ги показва правилно. Карибски пирати съм го планувал, но все не остава време. Ще трябва наистина скоро да го уредим и него, но като цяло за повечето филми субтитри има.
mom4ence
Здравейте,
Зареждам субтитрите в 3D Subtitler , правя всички настройки , но не мога да ги конвертирам , не ми е активен бутона convert , версията програмта е 2.7.1.0

Някакви идеи как да се оправя
Phoenix
Цитат(mom4ence @ 28 Sep 2013, 08:57 AM) *
Здравейте,
Зареждам субтитрите в 3D Subtitler , правя всички настройки , но не мога да ги конвертирам , не ми е активен бутона convert , версията програмта е 2.7.1.0

Някакви идеи как да се оправя

Задай коретно изходящата папка и пътя до Java архива BDSup2Sub и натисни последователно бутоните Preview 16:9 и Check, за да ти зареди субтитрите и активира готовност за конверсия.
tigarle
Цитат(Phoenix @ 24 Feb 2013, 10:04 PM) *
Който е само с флашка, ги вгражда в картината.

Може ли да ми кажете някоя програмка за вграждане не 3Д субтитри, с телевизор Panasonic Viera TX-L47ET5E съм, до тук в темата пробвах всичко, което сте написали, но с нищо не успях да ги подкарам тези 3Д субтитри с вграденият pleyar на телевизора, през хадр диска. Почвам да се отчайвам, а теглих заем за този страхотен телевизор, за да има къде да гледат трите ми деца. Търсим като луди 3Д филми с бг аудио и това е sad.gif. Извинявам се за притеснението
Phoenix
Цитат(tigarle @ 16 Oct 2013, 02:14 PM) *
Може ли да ми кажете някоя програмка за вграждане не 3Д субтитри, с телевизор Panasonic Viera TX-L47ET5E съм, до тук в темата пробвах всичко, което сте написали, но с нищо не успях да ги подкарам тези 3Д субтитри с вграденият pleyar на телевизора, през хадр диска. Почвам да се отчайвам, а теглих заем за този страхотен телевизор, за да има къде да гледат трите ми деца. Търсим като луди 3Д филми с бг аудио и това е sad.gif. Извинявам се за притеснението

PM'd
--------------

ПП
Ами така става то накрая. Написал съм цял чаршаф от първия до петия етаж точно за хора, които искат да се сдобият с 3д технологията в дома си, за да четат преди да купуват и да съобразяват необходимите неща и възможностите си преди това, а не след. sad.gif Лошото е, че всички прибързват и четат, едва когато проблемът вече е налице и питат какво да правят постфактум. Ако нямате бюджет за друго и нямате свестен компютър с 3д поддръжка, ви остава само вграждането като вариант.
JoroK
Здравейте!
Много готина тема, до която и аз опрях.
С LG 42LA6130 телевизор съм. Все пак ще напиша до къде я докарах в борбата с 3д филмите, та ако някъде съм сгрешил, някой да ми помогне, или пък да спестя нерви, време и избождане на очите на други хора smile.gif .
Компютъра ми е с Ati HD6450, свързан е с телевизора с HDMI High speed cable (което доколкото разбрах си е HDMI 1.4). Когато си пусна 3д филм от компа в 2д режим (тоест виждат се две картини), и пусна 3д от самия телевизор (като естестено спазя дали е SBS или OU), се получава твърде голяма дълбочина (или нека го наречем разминаване), и е адски трудно да се настрои окото. Когато си пусна същия филм през DLNA, с плеъра на телевизора е съвсем друга работа. Тук вече дълбочината е "нормална" и се гледа супер. Хубавото е, че досега вградения плеър ми пуска всичко, което съм опитал (не говоря само за 3д филми).
Но доколкото разбирам това не е съвсем нормално. Единственото решение което намерих е, когато си пусна 3д филма от компютъра с 3д плеър, в 3д режим. Тук е много важно да се изключи "нормалния" ми монитор, т.е. включвам само телевизора от видео картата. Пробвах с TotalMedia Theatre, PowerDVD и sterescoric player. В момента, в който пусна някой от тези плеъри в 3д режим, то самия телевизор веднага ми "предлага" да мина в 3д режим, като забелязвам, че те (плеърите) автоматично ми детектват, че дисплея ми е ati hdmi 1.4, т.е. кабела ми явно е наред.
И тъй като виждам, че тук много се препоръчва Stereoscopic player, имам един въпрос. В първия момент като пуснех филма, той автоматично минаваше в 3д режим, и аспект ратио-то не му беше наред- филма беше като смачкан. Голяма боричкане беше докато разбера, че на File >aspect ratio трябва да дам default,half height, а на viewing metod аmd hd3d. Та въпроса ми така ли е правилно да бъде?
Дотук общо взето си реших проблемите, като продължавам да не мога да си обясня, нормално ли като включа в 3д режим от самия телевизор (когато пускам от компа) да е толкова гадно 3д-то, на практика не може да се гледа така?

Другия сериозен проблем с който се сблъсках е 3д СУБТИТРИТЕ. Ако тука може да ми помогнете, ще съм ви много благодарен clapping.gif .
Филма е despicable me- първа серия. Засега не съм пробвал с друг филм. Субтитрите свалих от subsunacs, и съответно следвах всички инструкции от тази тема, и от файла "прочети". Динамичните субтитри тръгнаха със stereoscopic player i directvob sub филтър. Но според мен има един проблем: когато екраните са два (т.е. в 2д режим) те излизат и на двата екрана (което е нормално). Когато го пусна в 3д режим, според мен става нещо странно: субтитрите започват да се разполагат на различни места от екрана: горе вляво, долу вдясно, понякога в средата, и понякога на "нормалното" си място. Та се чудя така ли трябва да бъде, когато са динамични? Аз по скоро си мисля, че динамични означава да са на различна дълбочина, но не и на различни места!

И още нещо. PowerDVD (v.13) поддържа idx. Съответно пуска динамичните субтитри на двата екрана, но когато го пусна (плеъра) в 3д режим (защото както стана ясно, от телевизора става голямо мазало), субтитрите си остават на същите места, т.е. ги има и долу, и малко над средата (филма си е наред)? Доколкото разбирам от това, което изчетох тук, нещо тези плеъри (powerdvd и totalmedia theatre), които иначе са толкова скъпи, и се водят нещо като професионални, имат проблеми с 3д субтитрите, което ми е малко странно. Та и затова ако може някой да хелпне?

Извинявам се за толкова дългия пост, но реших, че така по-лесно ще може да ми се помогне, а и надявам се и аз да съм дал полезна информация. Ако някой може да ми помогне с 3д субтитрите, може да прескочи другото (затова съм ги написал с главни букви) smile.gif
Phoenix
Цитат(JoroK @ 28 Oct 2013, 05:02 PM) *
Когато си пусна 3д филм от компа в 2д режим (тоест виждат се две картини), и пусна 3д от самия телевизор (като естестено спазя дали е SBS или OU), се получава твърде голяма дълбочина (или нека го наречем разминаване), и е адски трудно да се настрои окото. Когато си пусна същия филм през DLNA, с плеъра на телевизора е съвсем друга работа. Тук вече дълбочината е "нормална" и се гледа супер....
Дотук общо взето си реших проблемите, като продължавам да не мога да си обясня, нормално ли като включа в 3д режим от самия телевизор (когато пускам от компа) да е толкова гадно 3д-то, на практика не може да се гледа така?

Не е нормално, като се включи 3д от телевизора, да се получава толкова "гадна" картина, че да не може да се гледа. Значи нещо не е наред, защото всъщност би трябвало да е точно обратното. 3д-то от телевизора трябва да е с най-доброто качество специално при риповете (не при блуреите), защото фабрично вграденият плеър си е най-добре настроен към цялата система. В случая го казвам от опит като човек, който имам същия тип и марка телевизор. Хубаво е да си разгледаш добре настройките, вкл. 3д настройките, в които има опции за нагласяне на дълбочина и други параметри, това би трябвало да помогне. Те се включват от бутона 3D Option при включен 3д режим. Истинското 3д трябва да има дълбочина, иначе няма да е такова. Препоръчва се да не се използва експертен режим, а стандартен с нагласени настройки. От проведени тестове с пасивни телевизори LG се препоръчва остротата на картината да е настроена между 50 и 55 при скала 100 - това е изключително важно за доброто възприемане на резолюция в 3д. Останалите параметри при мен са задно осветление 75, контраст 85, яркост 60, но те са индивидуални. Разбирането на критериите за добра/лоша картина за мен винаги е било субективно, докато не видя със собствените си очи, така че не мога да изразя категорично мнение.

Хубавото е, че досега вградения плеър ми пуска всичко, което съм опитал (не говоря само за 3д филми).
Но доколкото разбирам това не е съвсем нормално. Единственото решение което намерих е, когато си пусна 3д филма от компютъра с 3д плеър, в 3д режим. Тук е много важно да се изключи "нормалния" ми монитор, т.е. включвам само телевизора от видео картата. Пробвах с TotalMedia Theatre, PowerDVD и sterescoric player. В момента, в който пусна някой от тези плеъри в 3д режим, то самия телевизор веднага ми "предлага" да мина в 3д режим, като забелязвам, че те (плеърите) автоматично ми детектват, че дисплея ми е ati hdmi 1.4, т.е. кабела ми явно е наред.
И тъй като виждам, че тук много се препоръчва Stereoscopic player, имам един въпрос. В първия момент като пуснех филма, той автоматично минаваше в 3д режим, и аспект ратио-то не му беше наред- филма беше като смачкан. Голяма боричкане беше докато разбера, че на File >aspect ratio трябва да дам default,half height, а на viewing metod аmd hd3d. Та въпроса ми така ли е правилно да бъде?

Arcsoft Total Media Theatre, Cyberlink PowerDVD, Corel WinDVD и прочие плеъри са специализирани мощни софтуерни блурей плеъри - тяхното приложение е в тази област. И тъй като там методът на подаване на 3Д сигнал към телевизора е фреймпакинг, то телевизорът сам разбира за 3д сигнала и се включва. Говорим за 3Д блурей в iso образ тук например. При риповете кадрите вече са кодирани по други методи, при които няма как да се случи това. Ти си пуснал 3д от Стереоскопик плеър, като си използвал опциите на плеъра за сливане на кадрите под интерлейс режим. И да, при него така е правилно да бъде, ако пускаш 3д-то от него. Например:

Ако гледаш Half-SBS / Half-OU
1. Във File -> Layout избираш съответния формат на 3д-то; при нов файл още при отварянето те пита
2. Във View -> Viewing Method избираш Row Interlaced, Left Line Top
3. Във View -> Aspect Ratio избираш Half Height, съответно Half Width

Ако гледаш Full-SBS / Full-OU
1. Във File -> Layout избираш съответния формат на 3д-то
2. Във View -> Viewing Method избираш Row Interlaced, Left Line Top
3. Във View -> Aspect Ratio избираш Full Size

Аз лично обаче винаги си го пускам от телевизора и всичко е перфектно. Освен това, за рипове може да се ползват и други плеъри като Pot Player, който съще не е зле.

Другия сериозен проблем с който се сблъсках е 3д СУБТИТРИТЕ. Ако тука може да ми помогнете, ще съм ви много благодарен clapping.gif .
Филма е despicable me- първа серия. Засега не съм пробвал с друг филм. Субтитрите свалих от subsunacs, и съответно следвах всички инструкции от тази тема, и от файла "прочети". Динамичните субтитри тръгнаха със stereoscopic player i directvob sub филтър. Но според мен има един проблем: когато екраните са два (т.е. в 2д режим) те излизат и на двата екрана (което е нормално). Когато го пусна в 3д режим, според мен става нещо странно: субтитрите започват да се разполагат на различни места от екрана: горе вляво, долу вдясно, понякога в средата, и понякога на "нормалното" си място. Та се чудя така ли трябва да бъде, когато са динамични? Аз по скоро си мисля, че динамични означава да са на различна дълбочина, но не и на различни места!

Не се притеснявай, няма проблем - така са си. smile.gif Аз да питам, къде е "нормалното" им място в 3D филм? Когато навлезе трето измерение, познатите правила се променят. Не може винаги да са долу в средата, ако ефектите не го позволяват. Тоест при изпъкнали ефекти, тяхното стоене там би било тотално неадекватно и затормозяващо. Дори е силно препоръчително да бъдет изместени на най-оптималното спрямо действието място по първите две оси. А понякога просто за ефект са близо до обекта на интерес в триизмерната картина. Мнението ти не го приемам, защото е въпрос на богат опит да разбереш, че не е така, а нямам време да обяснявам подробности, неинтересни за широката публика.

И още нещо. PowerDVD (v.13) поддържа idx. Съответно пуска динамичните субтитри на двата екрана, но когато го пусна (плеъра) в 3д режим (защото както стана ясно, от телевизора става голямо мазало), субтитрите си остават на същите места, т.е. ги има и долу, и малко над средата (филма си е наред)? Доколкото разбирам от това, което изчетох тук, нещо тези плеъри (powerdvd и totalmedia theatre), които иначе са толкова скъпи, и се водят нещо като професионални, имат проблеми с 3д субтитрите, което ми е малко странно. Та и затова ако може някой да хелпне

Както вече отбелязах, те са подходящи за пълни 3D BluRay релийзи, но не се справят особено добре с рипове. За тях има вече коментираните по-горе плеъри, поне един от които всеки от нас има инсталиран на своята компютърна система.
JoroK
Първо, благодаря на Phoenix за изчерпателния отговор good.gif
Относно пускането на 3д от самия телевизор, наистина е почти негледаемо. И всъщност, настройката за дълбочина не е активна в реален 3д режим, а само когато се конвертира. Единствено мога да променям ъгъла на гледане. В момента не съм вкъщи, но може да кача (като ми дойде музата smile.gif ) снимки колко съществена е разликата. Значи ако мога така да го обясня, разстоянието между два обекта е около 3-4 см. когато съм включил 3д от телевизора, а когато включа от плеъра на компютъра е може би половин см. Сега съм намерил за временно ползване една друга видеокарта, която пак е Ati, но малко по-ново поколение, та да видя как ще е с нея ( не ми е останало време да пробвам, нали трябва да я сложа, инсталирам и т.н.) Дори се чудех дали да не отида в Техномаркет, да не би нещо да не наред с телевизора? hmm.gif
И пак се чудя, дали е възможно да е от кабела?
Колкото до 3д субтитрите, и аз се убедих, че така трябва да бъде, при това, това "ненормално" място е много рядко. Но просто не мога да си спомня на кино да е било така.
Колкото до stereoscopic плеъра, има също една опция за right image first, или left image first, която не ми е много понятна, но аз оставям както го избере плеъра. Full SBS (OU) и Half SBS (OU) е свързано доколкото разбирам с резолюцията. И другото, доколкото знам, на LCD телевизорите образите са de-interlace? Честно казано, още не съм пробвал тази опция (Във View -> Viewing Method избираш Row Interlaced, Left Line Top).
И още нещо се чудя. Ако е "правилно" 3д режима да се включва от телевизора, какво значение би имало с какъв плеър ще се пусне филма. В смисъл, при "нормалното" пускане от какъвто и да е плеър се показват два екрана, и когато телевизора се пусне в 3д режим, то би трябвало да няма значение плеъра hmm.gif
Phoenix
Възможно е опцията ти за дълбочина на телевизора да не е активна, защото някои модели май не я поддържаха, доколкото съм разглеждал спецификации в сайта на LG, въпреки че са включени в менюто. Явно ти си с някой от тези модели. Ами какво да ти кажа, не знам, наистина трябва да се види на място от "по-опитно око". Споменах, че е субективно, защото наистина от пет човека петима могат да кажат, че по различен начин възприемат дълбочината. Така, както го обясняваш, че чак не може да се гледа, звучи, че съществува някакъв проблем с техниката или с някоя настройка. Видеокартата си трябва да я провериш обстойно, защото тя е от съществено значение и ако няма 3D поддръжка или не е настроена правилно, тази аномалия е напълно възможна. Ако има поддръжка, вероятно трябва да провериш настройките й дали няма някъде софтуерно задаване на дълбочината. Ако кабелът ти е високоскоростен, не би трябвало да е от него, стига да е изправен. Ако трябва, върви в магазина да направиш тест на същия модел телевизор и ако нещата изглеждат различно - рекламация. Но преди това се убеди, че всичко останало при теб е наред, включително драверите на картата, ако всички останали условия са изпълнени. Много "ако"-та станаха. biggrin.gif Съветвам те, ако имаш приятел с медиен плеър, да го помолиш да ти услужи за един ден за тест и да видиш дали и през него ще виждаш същия проблем. Така поне ще можеш да се насочиш дали да търсиш проблема в телевизора или в компютъра си.

За 3D субтитрите с времето ще се убедиш още повече. Причината, че на киното почти не си ги виждал така, е, защото там екранът е огромен и субтитрите заемат една доста по-незначителна част от екрана, относително сравнено с екрана на телевизора ти и винаги има къде да бъдат поставени. В същото време са достатъчно големи, за да ги наблюдаваш нормално. Затова за целите на частната домашна употреба се налага подобно изместване с цел комфорт и ефект при гледане.

При риповете винаги трябва да избраш левия фрейм за лявото око да е първи и това е нормалното. Някои релийзи обаче са сбъркани при рипването или по друга причина нарочно са така и тогава, ако не виждаш добре или чувстваш дискомфорт, променяш на дясно око да е първо. Това са обаче случаи едно на сто. Ако избереш опцията Row Interlaced, Left Line Top, самият плеър ще ти направи 3д-то, но аз не го предпочитам това. Все пак ти пробвай и ако това ти е угодно, ползвай го. За включването на 3д от телевизора, не бих казал, че е точно правилно, а по-скоро е за предпочитане при равни други условия. Поне сам за себе си съм достигнал до този извод, но аз нямам твоя проблем с дълбочината. При включване на 3д от телевизора може да има известен нюанс в картината от различните плеъри заради вградените им декодери и тогава ти сам си преценяваш кой да ползваш, но според мен това, което съм цитирал горе, е най-доброто. Но пак казвам - всичко е субективно по тези въпроси и колкото хора, толкова и мнения. smile.gif
JoroK
Искам да благодаря на Phoenix за оказаната помощ.

Всъщност си реших проблема, и няма да крия, че много се изкефих rock.gif

Проблема въобще не беше в дълбочината, а в това, че дисплея не беше разпънат докрай....какво да кажа....Просто докато правех пробите си казвах, че ще разпъна екрана по-късно. И понеже когато включвах 3д от плеърите, се получаваше, как да се сетя... Стана оная приказка, дето първо трябва да се провери дали е включен щепсела в контакта laugh1.gif

Така...В опциите на всички ATI карти има оцията underscan-overscan (май в настройките за Flatscreen). Дисплея трябва да е разпънат така, че да изпълва целия екран на телевизора, иначе всъщност това, което става е, че единия екран "излиза" извън дисплея (ще приложа скрийншотове) и става един голям КЕФ. Това го пиша, ако мога да помогна на някой с подобен проблем rolleyes.gif А това с оувърскана го имаше и на картите с tv-out, и съм ползвал де smile.gif

Мисля, че от първия прикачен файл става ясно, че хич не бяха наред нещата. laugh1.gif Втория файл е как е в момента.

Имам още един въпрос (надявам се последен). Сега вече, при положение че включвам 3д режима от самия телевизор без да искам установих, че когато пусна филма с media player classic hc се пускат и 3д субтитрите. Та се питам, проблем ли ще е ако си пускам 3д филмите с въпросния плеър? И без това, не знам защо но stereoscopic player от време на време ми прави едно като размазване (като големи пиксели) и сякаш забавя на места.
И още нещо извън темата: сякаш един свестен 3д филм няма sad.gif . Само яко анимации. The Great Gatsby и RIPD ги гледах преди да си купя телевизора....
Phoenix
Да, ясно се вижда проблемът ти на двата скрийна. Тази функция overscan е грозна история. Виждал съм я в телевизори, където прави проблеми, но не знаех, че и в ATI я има. За плеърите мисля, че вече споменах по-горе, ти си решаваш.
pecata5509
Здравейте,
имам проблем с инсталирането на Програмата 3D-Subtitler.
Дава грешка при инсталирането.
Java Runtime Environment се зареди без проблем.
Съжалявам, че ви занимавам с моя проблем но ми е нужна помощ.
Предварително ви благодаря за помоща.
Phoenix
Добре, но дай поне някакви минимални детайли: операционна система, точна версия; коя е версията на програмата, която се опитваш да инсталираш; от какво естество са грешките...

ПП
И моля ви се, не цитирайте целия водещ постинг.
pecata5509
Цитат(Phoenix @ 6 Mar 2014, 05:32 PM) *
Добре, но дай поне някакви минимални детайли: операционна система, точна версия; коя е версията на програмата, която се опитваш да инсталираш; от какво естество са грешките...

Windows Vista Enterprice Service Pack 2
1 GB RAM

Free Download 3D-Subtitler 2.7.1.0
ot http://www.softsea.com/review/3D-Subtitler.html

3D-Subtitler спира да работи

Описание на грешката:
Stopped working

Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
C:\Users\Krasi\AppData\Local\Temp\WER95EE.tmp.version.txt
C:\Users\Krasi\AppData\Local\Temp\WERDC03.tmp.mdmp

Ако Ви е нужна още информация ще ви я дам.
Нов съм във форума за това съм цитирал целия постинг.
Phoenix
Това описание на грешката не дава никаква информация. Няма как да ти помогна на Vista, защото не разполагам с такава, но трябва да е приблизително същото като на седмицата. Ъпдейтван ли е уиндоусът с последните фреймуърк и пачове? Например, при XP програмата не работи, ако това не е направено. От друга страна, не знам дали свободната ти РАМ-памет е достатъчна, в зависимост от ангажираните процеси. Ако можеш да намериш по-подробна информация или нещо от тези файлове, които си цитирал, ми ги прати на лично съобщение, понеже проблемът е частен.
pecata5509
Скожих 2 ГБ РАМ и инсталирах Windows 7 и 500 ГБ диск и програмата тръгна както сте я описали.
Според мен причината е била паметта.
Phoenix
Е да, 1GB си е било малко въобще като ресурс. Приятно ползване.
lg42la640s
Цитат(Spark @ 17 May 2012, 09:08 AM) *
Каква точно е целта на тея 3D субтитри, триизмерно ли изглеждат? Все си мисля, че гледах MKV-то на Аватар с обикновен SRT файл директно през плеъра на моя Samsung. В0D6500

Добро утро.Искам да ви благодаря за полезната тема която сте направили ,със сигурност сте помогнали и за в бъдеще ще помагате на много хора които имат възможност да гледат 3d филми в домашни условия, но нямат нужният опит, та и аз от скоро сам един от тях.В началото на годината си закупих от техномаркет lg 3d smart tv с wifi. Телевизора има функция dlna,имам и лаптоп който подържа dlna .И двете устроиства съм ги свързал към един рутер .Връзката ми е невероятна ,безжично стриимвам филми над 15 гб без засичане .Програмата с която стриимвам от лаптопа към телевизора е руската версия на hms (home media server) .Проблема ми обаче е следния изтеглям си 3д филм от замунда ,допълнително си изтеглям субтитри за филма ,разархивирам ги и излизат други два фаила които пак трябва да разархивирам ,единия е за динамични субс , другия за статични .От един месец се опитвам да подкарам 3д филм с динамични субс и не се получава ,със статични нямам проблем .Телевизорът ми е: http:// m.lg.com/bg/televizori/lg-42la640s- smart-3d- tv ,благодаря предварително.
Phoenix
Здравейте и благодаря за мнението Ви. Хубаво е, че ги стриймвате безжично, но въпросът е принципно как. Поради въпроса Ви може би е добре да отговоря и частно, и да обобщя още веднъж нещата за всеобща яснота. Парадинамичните субтитри за домашно ползване (ако мога да ги нарека така) за 3D .mkv риповете се изготвят във формат vobsub, тъй като на този етап само той е подходящ за целта. Същият формат може да се използва и за статични субтитри, изготвени например с 3D Subtitler. За статични субтитри могат да служат също нормалните subrip субтитри, тъй като всички плеъри вече поддържат функционалност да ги изобразяват в Top&Bottom и Side-by-Side режим. И поради тази причина присъстват в архива на всички 3D субтитри като алтернатива. Следвайки горното уточнение, трябва всекиму да е ясно, че за да декодира и гледа vobsub формат, трябва да го стриймва през съответния субтитров филтър, който е в състояние да ги чете. Класиката в жанра е така нареченият VSFilter за външно приложение, примерно със Stereoscopic Player. Много от плеърите го поддържат като вграден и с тях може да се зареждат направо паралелно с 3д видео-рипа. Това са повечето известни плеъри, разгледани в темата. От личен опит аз бих препоръчал Stereoscopic Player, както е изложено в темата, или Daum Pot Player - това са двата плеъра, които се справят най-добре и безпроблемно с този тип субтитри. Също и KM Player, но в отделни случаи има проблеми с него. Последните не изискват специална инсталация на външен филтър, с уговорката че трябва да са правилно настроени.

Аз не ползвам DLNA, а директно стриймвам по hdmi-кабел през горепосочените плеъри или от медиен плеър и не съм "експерт" по въпроса с домашните мрежи, затова може би колегите, които ползват този метод, биха могли да кажат има ли някакво решение. Но от казаното по-горе принципно трябва да Ви е ясно, че подаване евентуално на директен сигнал от тази програма hms към вградения плеър на телевизора Ви няма да свърши работа, ако такъв е случаят. За да се разчетат, трябва да минат и се декодират през capable софтуерен или хардуерен плеър. Телевизорът Ви трябва да е само 3Д приемник, каквато му е и основната функция. Освен това в архива на субтитрите, които сам сте разгледал, има два подархива - те са така, защото в папката на филма се разархивира или само единия тип, или само другия, никога и двата едновременно! Иначе е най-вероятно да захапе автоматично само srt файла, ако са изсипани всички файлове. В тези случаи помага ръчното зареждане на субтитрите, като се избират само тези, които ще се ползват за филма. От обясненията Ви виждам, че ползвате лаптопа си и вероятно можете да опитате и други методи, вкл. с hdmi, ако евентуално dlna няма решение за външно приложение на динамичните субтитри, или хардкоудване на субтитрите, което е разгледано в отделна тема.

И накрая, ако не Ви се получава с риповете, можете да опитате с 3D Blu-Ray издания в .ISO формат, където субтитрите са вградени и получавате три основни предимства: 1/ Full-HD 3D в 1080р резолюция (при масовите рипове, обозначени с half-sbs/ou, резолюцията е разполовена и оттам идва "half"); 2/ 3D динамични субтитри в пълна функционалност; 3/ lossless hd digital sound - dts-hd или dd true-hd за звуковите уредби. Това е framepacking форматът на възможно най-доброто 3D с перфектно качество на картина, субтитри и звук. За доста от заглавията, преведени тук, можете да откриете такива в 3д секцията на Арена. Но поначало те също изискват сериозни поддържащи ги софтуерни плеъри като Total Media Theatre, PowerDVD, WinDVD, хардуерни 3D BD/медийни плеъри и прочие.
frizera
Благодарности за чудесната тема !!!!! Програмата работи чудесно, без забележки но има проблем с плеъра ми - Mede8er 1000X3D.Когато заредя субтитрите плеъра ги вижда в листата със субтитри като 2bg не като името на филма, което предварителни съм уеднаквил с видео файла. Освен това не изобразява дори една буква?! Предполагам,че проблема е от плеъра, но само предполагам. Изчетох всичко до момента и виждам, че повечето колеги имат проблеми с плеърите в телевизорите. Аз лично не го ползвам изобщо. Филма с който си правих пробите е The Legend Of Hercules BD50 20,74GB. Свалих субтитрите от тук и пробвах с трите възможности предложени в архива. Показват се само статичните, но няма да коментирам колко дървено изглежда цялата картина, как мори очите и т.н. Пробвах да си "направя" 3D субтитри и отново се показват като 2bg в листа със субтитри и отново не се виждат на екрана. Въпроса ми е такъв: Има ли опция изходния файл да е друг съвместим с моя плеър формат? и ако може как да го постигна? Благодаря за вниманието !!! Хубав ден на всички !!!
Phoenix
Би ли уточнил отново релийза, че ми звучи съмнително? Доколкото виждам от спецификациите на плеъра ти в интернет, той просто не поддържа този тип субтитри: "Subtitle: SRT, SSA, SUB, SMI". За съжаление, никой от поддържаните формати не е подходящ. Но ако поддържа BD ISO, както виждам, имаш шанс да гледаш 3д блурея с вградени субтитри. Би трябвало да можеш да го завъртиш с RDT1186.
frizera
Цитат(Phoenix @ 11 Apr 2014, 12:27 AM) *
Би ли уточнил отново релийза, че ми звучи съмнително? Доколкото виждам от спецификациите на плеъра ти в интернет, той просто не поддържа този тип субтитри: "Subtitle: SRT, SSA, SUB, SMI". За съжаление, никой от поддържаните формати не е подходящ. Но ако поддържа BD ISO, както виждам, имаш шанс да гледаш 3д блурея с вградени субтитри. Би трябвало да можеш да го завъртиш с RDT1186.

Релийза е със следните спецификации:
Disc Title: The.Legend.of.Hercules.2014.2D+3D.BluRay.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1-CHDBits
Disc Size: 22,272,269,591 bytes
Protection: AACS
BD-Java: No
Playlist: 00001.MPLS
Size: 20,852,066,304 bytes
Length: 1:38:38.871
Total Bitrate: 28.18 Mbps

Video:
Video: MPEG-4 AVC Video / 15990 kbps / 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
Video: MPEG-4 MVC Video / 7993 kbps /

Audio:
Audio: English / DTS-HD Master Audio / 5.1 / 48 kHz / 2381 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
Audio: English / Dolby Digital Audio / 2.0 / 48 kHz / 224 kbps / DN -4dB

Subtitles:
Subtitle: Chinese / 17.492 kbps
Subtitle: English / 22.646 kbps

И аз разбрах че не се спогажда с този формат субтитри, но с каква друга програма мога да си ги правя динамични, така че да стават за този RALTEK процесор? Другия ми плеър е със SIGMA DESIGN и няма забележки с субтитрите, но там където работи той нямам 3D телевизор rolleyes.gif .... Що се отнася до вградени субтитри (PGS) плеъра директно забива в момента в който му укажа да ги пусне. Поради тази причина търся програма за обработка. Пробвал съм много ISO файлове и не съм срещал проблем, но ако има PGS субтитри следва забив. От няколко дена съм инсталирал нова версия на фирмуера, но не съм пробвал как се държи сега с по-горе упоменатия проблем. Имам голямо дисково пространство и за това търся максимално големи релийзи, а при тях рядко излизат заглавия с вградени Български субтитри.
Phoenix
Да, ясно. Но това е BD25 на CHDBits, а не 50.

По-добре търси в Арена следното:

The.Legend.of.Hercules.2014.3D.BD25.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1-AYU3D

QUICK SUMMARY:
Disc Title: HERCULES_3DBD25_AYU3D
Disc Size: 20 681 731 445 bytes
Playlist: 00076.MPLS
Size: 20 673 435 648 bytes
Total Bitrate: 27,94 Mbps
Video: MPEG-4 AVC Video / 15990 kbps / 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
Audio: English / DTS-HD Master Audio / 5.1 / 48 kHz / 2381 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
Subtitle: Bulgarian / 16,536 kbps
Subtitle: English / 22,503 kbps

Там ще откриеш още много заглавия с български вградени субтитри. wink.gif
Ако плеърът ти забива с този процесор, явно има проблем с фърма, не е нормално. Такъв плеър трябва да може. Една Diva със същия процесор ги завърта от раз, но и там има проблем с фърмовете, ако не е поставен правилния. Трябва много да се внимава с фърма ида не се слагат произволни с неустановен произход, защото можеш без да искаш да го брикнеш така, че да стане сложно за поправка. А не можеш ли просто да си смениш местата на двата, дори и временно за проба, за да си направиш изводите и да помислиш? Може би трябва да потърсиш компетентна техническа помощ.
frizera
Цитат(Phoenix @ 11 Apr 2014, 09:18 AM) *
Да, ясно. Но това е BD25 на CHDBits, а не 50.

По-добре търси в Арена следното:

The.Legend.of.Hercules.2014.3D.BD25.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1-AYU3D

QUICK SUMMARY:
Disc Title: HERCULES_3DBD25_AYU3D
Disc Size: 20 681 731 445 bytes
Playlist: 00076.MPLS
Size: 20 673 435 648 bytes
Total Bitrate: 27,94 Mbps
Video: MPEG-4 AVC Video / 15990 kbps / 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
Subtitle: Bulgarian / 16,536 kbps
Subtitle: English / 22,503 kbps

Там ще откриеш още много заглавия с български вградени субтитри. wink.gif
Ако плеърът ти забива с този процесор, явно има проблем с фърма, не е нормално. Такъв плеър трябва да може. Една Diva със същия процесор ги завърта от раз, но и там има проблем с фърмовете, ако не е поставен правилния. Трябва много да се внимава с фърма ида не се слагат произволни с неустановен произход, защото можеш без да искаш да го брикнеш така, че да стане сложно за поправка. А не можеш ли просто да си смениш местата на двата, дори и временно за проба, за да си направиш изводите и да помислиш? Може би трябва да потърсиш компетентна техническа помощ.

В превюто на торента е написано BD50 за това първоначално и аз така го представям, но вече разбрах каква е истината. Що се отнася до фърнуера то до сега съм слагал само и единствено оригинални такива. Имат чудесен форум и уникална поддръжка, но до сега този проблем със забиването при пускане на филм с PGS не е разрешен. Писах вече за новата версия, и това че не съм тествал. Факт е че много колеги се оплакват от това по форумите. Ще "закача" посочения от теб релийз и ще пиша какво се случва. Благодаря за бързия отговор!!! Така ще мога да отреагирам на време тъй като днес е Петък - малка кино вечер, а Събота - голяма кино вечер.....
Phoenix
Цитат(frizera @ 11 Apr 2014, 10:58 AM) *
Имат чудесен форум и уникална поддръжка, но до сега този проблем със забиването при пускане на филм с PGS не е разрешен. Писах вече за новата версия, и това че не съм тествал. Факт е че много колеги се оплакват от това по форумите. Ще "закача" посочения от теб релийз и ще пиша какво се случва...

Направи опит за пускане и с двата медийни плеъра и виж резултата. При уговорка, че всичките ти системни настройки са праилни, ако Mede8er и с новия фърм пак се сгъне, а другият ги пусне, то определено проблемът му е във фърмуера или някакъв хардуерен дефект. Процесорът му си е ок. Щом имат такава добра поддръжка, натиснете ги в този форум да си го оправят, ако още не са. Не стига, че не поддържа idx/sub, ами и PGS да не може да пусне, това вече ще е прекалено. Да няма да гледате само картинки хората, които сте инвестирали в него.
frizera
Цитат(Phoenix @ 11 Apr 2014, 12:23 PM) *
Направи опит за пускане и с двата медийни плеъра и виж резултата. При уговорка, че всичките ти системни настройки са праилни, ако Mede8er и с новия фърм пак се сгъне, а другият ги пусне, то определено проблемът му е във фърмуера или някакъв хардуерен дефект. Процесорът му си е ок. Щом имат такава добра поддръжка, натиснете ги в този форум да си го оправят, ако още не са. Не стига, че не поддържа idx/sub, ами и PGS да не може да пусне, това вече ще е прекалено. Да няма да гледате само картинки хората, които сте инвестирали в него.

Мога да пробвам с втория плеър. Що се отнася до настройките там всичко е повече от елементарно и лесно, така че няма как да се оплете човек (става въпрос за картина и звук), а освен това от 5-6 години имам външен медия плеър - различни марки и модели включително Дива biggrin.gif . Компютъра ми е с HDMI порт на картата и там съм пробвал доста софтуерни плеъри, но откъм енергоемкост и компактност предпочитам външния вариант. Нощес започват тестовете и след като приключа ще пиша какви са били резултатите. Писах и във форума на плеъра дали са решили вече този проблем, но все още няма отговор.
И все пак въпроса има ли друга програма, която да ползвам в такива ситуации, все още стои на дневен ред.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.