Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Имам нужда от превод на патриотично видео от БГ към АЕ
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
DanielBogdanski
Здравейте, subsunacs !

Казвам се Даниел Богдански и съм автор на филма "Българският път". Пиша ви защото имам нужда от човек който разбира от правенето на субтитри. Идеята ми е да преведа филма си на английски език, защото придоби доста популярност в ютуб (до момента 109 хил. гледания) и ми пишат чужденци, които искат да разберат за какво става на въпрос. Тук ключовото е, че чрез този превод ще спомогнете за това чужденците да чуят за древните ни корени, драматичната ни история и тежкото ни настояще! Превода на филма го имам, човек на доброволни начала ми го преведе, проблемът е, че имам превода на .doc файл, моля някой, който разбира и също безвъзмездно е готов да преработи превода (от .doc на .srt) да се свърже с мен - имейл - danielbogdanski@abv.bg

П.П.: "Филмът" е 16 мин. т.е. не нещо, което да изиска много време работа.

Благодаря предварително!

Линк към филма : https://www.youtube.com/watch?v=mJTxAnRsYhw
Bad_Nick
Здравей, Даниеле!
Прегледах видеото ти.
Ще ти помогна, стига друг колега вече да не е поел ангажимент.

Позволи ми да ти кажа някои мои съждения за материала ти.
Ако видеото беше за футболен клуб - става. Имаш проблем с артикулацията, нямаш т.нар. "журналистическо" звучене. Доколкото помня, имаше някакви фациални упражнения с коркова тапа в устата, но сам можеш да потърсиш в нета. Съскаш на съгласните, а и няма патос - четеш текст просто.
Все пак става дума за нашата история, а аз поне съм максималист на тази тема.
Видеото е структурирано и изградено според съвременните течения на форумите - на моменти очаквах да видя ръчно рисувана картинна анимация с топчета. Предполагам, че с това видео би могъл да стигнеш до сегашните младежи, но е далеч от представа ми за презентация на българката история. Все пак си мисля - летвата трябва да се вдига, а не обратното. Тук много високи летви имаш да гониш.
Както и да е. Прати ми видеото и превода на bad_nick@mail.bg
Bad_Nick
Готово.
https://www.youtube.com/watch?v=mJTxAnRsYhw
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.