Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Въпрос отностно кодирането
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Lacunae
Правя субтитри за едно яко аниме на име Mushishi, мисля, че доста безизвестно в България. За да може да го гледа приятелката ми. Та реших да разгледам сайта и може би да ги кача тук, но видях, че с червени букви е написано, че е задължително кодирането на субтритрите да е в ANSI. А когато се опитам да ги запазя в ANSI субтитрите ми стават на "????? ???? ???" и така излизат и в плейъра ми. А когато си ги направя в Unicode нямам никакви проблеми.

Също преди да се опитам да ги запазя в ANSI ми излиза, че файла съдържа знаци в Unicode формат и че те ще се загубят, ако ги запиша като ANSI.

Въпроса ми е дали проблема е в самото ми писане на субтитрите или от някоя настройка на Windows, която имам? И също така, защо е задължително субтитрите, които се качват в сайта да са в ANSI кодиране?

edit: забравих да спомена, че субтитрите са правени в Notepad, ако има някакво значение
Spark
Направи това: http://subsunacs.net/ib/index.php?s=&s...st&p=222598

Рестартирай, отвори ги с nodepad, запиши ги в ANSI (в друг файл да не омажеш оригинала!). Отвори другия файл да видиш резултата.
Lacunae
Дам тъп съм. Имах спомен, че това го бях направил вече защото Windowsa ми е на български, но явно е било друга настройка. Мерси
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.