Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Проблем със Subtitle Workshop
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
TheFilmGuy
Здравейте!

Имам следния проблем със SW: когато заредя даден филм, ми излиза следното съобщение - СНИМКА

След което като натисна "ДА" нищо не се случва... Пробвам пак и програмата забива. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, нека сподели как се е справил с него. smile.gif
technoboy
Прочети тази тема - http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopi...btitle+workshop
Виж какво точно трябва да се направи и ако отново имаш проблем, пиши!
TheFilmGuy
Проблемът си го има отново. Изпълних стъпките както е показано. Интересното е, че вчера превеждах и просто реших да си изключа компютъра. След което като го пуснах, и след това пуснах програмата, при зареждането на филм ми излиза съобщението.
alkatraz_85
Виж дали го прави на всички филми или само на даден формат,
аз имах подобен проблем миналата година и го оправих с някакви
кодеци, но не помня с какви, правеше ми го само на формат mp4
като се опитам да заредя. Помня само, че кодеците не бяха от
изброените в темата на сайта. С уиндоус 7 съм, ако има значение.
dekovp
alkatraz_85, можеш ли да се сетиш какви кодеци точно си сложил? Аз имам същия проблем, не иска да ми зарежда видео формат mp4.
alkatraz_85
Цитат(dekovp @ 25 Jul 2012, 10:40 PM) *
alkatraz_85, можеш ли да се сетиш какви кодеци точно си сложил? Аз имам същия проблем, не иска да ми зарежда видео формат mp4.



Да, ето този CoreCodec.CoreAVC Professional Edition v2.5.1.0
А това е темата, тя е от този сайт, надявам се няма да е
нарушение ако дам линк http://subsunacs.net/ib/lofiversion/index.php/t36729-50.html
чети надолу 5 или 6 коментар. Помогна с уиндоус 7.
Разбира се трябва да изтриеш старите.
Уди
Предполагам, че видеокартата ти е Nvidia и наскоро си си инсталирал новите драйвъри?
Инсталирай по-стар драйвър за видеокартата и проблемът трябва да ти се реши. smile.gif
kamelot8511
Здравейте! drinks.gif
Аз имах наскоро същия проблем и намерих решение!Уточнявам обаче, че е възможно да не стане при всеки.Наистина става въпрос за грешка в програмния код на драйвъра за видео картите на Nvidia.Някои от пътищата за хардуерно ускорение за възпроизвеждане на видео файл, не се поддържат вече (така да се каже) в Subtitle Workshop.
При мен поне с по-стар драйвър, всичко си върви идеално, но пък други приложения ми изискват ъпдейт и просто нямам друг избор.Може и проблемът да идва и от някъде другаде...знае ли човек вече...

Ето нагледно, какво трябва да направите:

Много важно е първо да деинсталирате всякакви кодеци, които сте инсталирали.

За най-лесна настройка на кодеци и филтри към тях, нека да използваме, най-разпространеният пакет - K-Lite Mega Codec Pack (задължително е да инсталирате най-новата версия, понеже е поправена от доста бъгове и т.н. за адекватното отваряне на различни видео и аудио формати.)

При инсталиране на пакета от кодеци е добре да изберете ръчен режим на инсталация, за да отметнете, че не желаете да се инсталират разни нови версии на Медия Плеър Класик и др.(ако не ползвате оказаните плеъри в инсталационния пакет), както и един важен факт - Малко преди завършването на инсталацията K-Lite, ще ви попита дали искате да Синхронизирате / Асоциирате въпросните кодеци към различните формати при възпроизвеждане през някои от плеърите на вашия компютър, като KMPlayer, Media Player и др.Тук става въпрос, горе-долу за нещо от типа на пренебрегване на вградените кодеци на плеърите и ползване на тези от кодек пакета.Аз лично ползвам само KMPlayer и когато задам асоциация с кодек пакета, става страшно при възпроизвеждане на H264(MP4, MKV) и някои други файлови разширения, като WMV, MOV и др.За това ви препоръчвам да НЕ асоциирате пакета с плеърите!

Всичко това ви го пиша, защото е вероятно да ви спестя някои допълнителни проблеми...И нека продължим по същество...

След като сте инсталирали кодек пакета е добре да рестартирате компютъра си biggrin.gif (това май всеки го знае)...след което, за да отваряте адекватно суб. файлове + видео преглед със Subtitle Workshop е нужно да влезете в старт менюто, да намерите папката с кодеците K-Lite Mega Pack и да отворите папката с конфигурациите, за да редактирате настройката за зареждане на субтитри от филтъра VobSub - Отваряте VobSub филтъра, влизате в General и задавете в секция Loading - Do not load.

Стъпка 1-А


Стъпка 2-А


Идеята тук е да отстраним поддръжката на VobSub от кодек пакета, понеже Subtitle Workshop ползва собствен филтър при видео преглед и ако работят и двата, програмата просто крашва!



Идва и момента в който, някои от файловите разширения не се отварят от Subtitle Workshop при видео преглед...Става въпрос, за най-често срещаните MP4, MKV и др.

За целта, трябва да отворим отново кодек пакета, но този път влизаме в Codec Tweak Tool.Там можете да пренастроивате, като включвате и изключвате различните кодеци и филтри, за да работят правилно и да НЕ се получава сблъсък/конфликт на кодеци при работа с някои програми като Subtitle Workshop, разни видео редактори, видео и аудио конвертори и т.н.
Идеята е да спрем поддръжката на ffdshow и да оставим като основен ускорител Haali Media Splitter.

Влизате в Codec Tweak Tool, след което в Управление на Кодеци и Филтри - Codec and Filter Management, отваряйки бутона DirectShow - оградил съм бутона в червено.(x86 - това е архитектурата на оперативната ми система и следователно кодек пакета е с тази поддръжка, при вас може да е x64, но това не е от значение сега) smile.gif Чеквате филтъра ffdshow - оградил съм го в червено и натискате Apply или Apply&Close

Стъпка 1-В


Стъпка 2-В


Стъпка 3-В


При обработка на аудио и видео файлове с конвертори, които ползват отделни кодеци (изискват допълнително инсталирани такива), може да включвате и изключвате отделните филтри за синхронизиране правилната работа на софтуера.Аз лично съм се сблъсквал много пъти с какви ли не проблеми при видео обработка и специално K-Lite Codec Pack винаги ми е помагал и се е държал стабилно за разлика от много други...разни, разнообразни....знайни и незнайни Кодеци и разни такива странни неща laugh1.gif


Ами това е!Надявам се, че и при вас ще има ефект горе написаното с този проблем.Хората ползващи Nvidia, може да ъпдейтнат драйвъра.

Забравих да вметна, че всичко това се случва на Системи Уиндолс 7 и ХР.

И още нещо...Ако отново ви излиза тази грешка:

Натиснете отказ и опитайте още няколко пъти да отворите субтитрите...3-4 пъти...при мен понякога се получава все още, но много рядко, а защо е така, вече някой доста навътре в нещата трябва да каже...


sorry.gif Извинявам се, ако цялото това "нещо" което написах се третира, като нарушение на някои изградени правила и норми във форума.



Желая ви Успех и всичко най-хубаво!
Катя
Възможно е проблема да е и от самия уоркшоп, не от кодеци и разни други. Тая келева програма постоянно ми създава проблеми, но аз намерих решение. Изтеглих четворката от Замунда (архив е) и в една папка го разархивирах и си тръгна. Като даде проблем делийтвам и отново разархивирам и така карам. Вчера и аз имах пак проблеми. Обърна ми картината наобратно, инсталнах друга версия, тя пък изобщо не ми зареждаше файловете и накрая изтрих всички видове субтитъл уоркшоп от компютъра и направих, както по-горе писах и стана. smile.gif Така, че по-добре не се мъчи. Просто изтрий програмата и я качи наново.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.