IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

8 страници V  « < 5 6 7 8 >  
Reply to this topicStart new topicБлагодаря
Phoenix
коментар 1 Apr 2014, 09:23 AM
Коментар #91

Sub-amateur, poor excuse of a translator

Група: Members
Коментари: 365
Регистриран: 17-July 10
Град: Sexantapristis
Потребител No.: 154036

Е да, 1GB си е било малко въобще като ресурс. Приятно ползване.
Go to the top of the page

+Quote Post
Реклама
коментар 1 Apr 2014, 09:23 AM
Коментар #

Quote Post
lg42la640s
коментар 7 Apr 2014, 04:17 AM
Коментар #92

Newbie
*

Коментари: 1
Регистриран: 5-April 14
Потребител No.: 185227

Цитат(Spark @ 17 May 2012, 09:08 AM) *
Каква точно е целта на тея 3D субтитри, триизмерно ли изглеждат? Все си мисля, че гледах MKV-то на Аватар с обикновен SRT файл директно през плеъра на моя Samsung. В0D6500

Добро утро.Искам да ви благодаря за полезната тема която сте направили ,със сигурност сте помогнали и за в бъдеще ще помагате на много хора които имат възможност да гледат 3d филми в домашни условия, но нямат нужният опит, та и аз от скоро сам един от тях.В началото на годината си закупих от техномаркет lg 3d smart tv с wifi. Телевизора има функция dlna,имам и лаптоп който подържа dlna .И двете устроиства съм ги свързал към един рутер .Връзката ми е невероятна ,безжично стриимвам филми над 15 гб без засичане .Програмата с която стриимвам от лаптопа към телевизора е руската версия на hms (home media server) .Проблема ми обаче е следния изтеглям си 3д филм от замунда ,допълнително си изтеглям субтитри за филма ,разархивирам ги и излизат други два фаила които пак трябва да разархивирам ,единия е за динамични субс , другия за статични .От един месец се опитвам да подкарам 3д филм с динамични субс и не се получава ,със статични нямам проблем .Телевизорът ми е: http:// m.lg.com/bg/televizori/lg-42la640s- smart-3d- tv ,благодаря предварително.

+Quote Post
Phoenix
коментар 7 Apr 2014, 02:18 PM
Коментар #93

Здравейте и благодаря за мнението Ви. Хубаво е, че ги стриймвате безжично, но въпросът е принципно как. Поради въпроса Ви може би е добре да отговоря и частно, и да обобщя още веднъж нещата за всеобща яснота. Парадинамичните субтитри за домашно ползване (ако мога да ги нарека така) за 3D .mkv риповете се изготвят във формат vobsub, тъй като на този етап само той е подходящ за целта. Същият формат може да се използва и за статични субтитри, изготвени например с 3D Subtitler. За статични субтитри могат да служат също нормалните subrip субтитри, тъй като всички плеъри вече поддържат функционалност да ги изобразяват в Top&Bottom и Side-by-Side режим. И поради тази причина присъстват в архива на всички 3D субтитри като алтернатива. Следвайки горното уточнение, трябва всекиму да е ясно, че за да декодира и гледа vobsub формат, трябва да го стриймва през съответния субтитров филтър, който е в състояние да ги чете. Класиката в жанра е така нареченият VSFilter за външно приложение, примерно със Stereoscopic Player. Много от плеърите го поддържат като вграден и с тях може да се зареждат направо паралелно с 3д видео-рипа. Това са повечето известни плеъри, разгледани в темата. От личен опит аз бих препоръчал Stereoscopic Player, както е изложено в темата, или Daum Pot Player - това са двата плеъра, които се справят най-добре и безпроблемно с този тип субтитри. Също и KM Player, но в отделни случаи има проблеми с него. Последните не изискват специална инсталация на външен филтър, с уговорката че трябва да са правилно настроени.

Аз не ползвам DLNA, а директно стриймвам по hdmi-кабел през горепосочените плеъри или от медиен плеър и не съм "експерт" по въпроса с домашните мрежи, затова може би колегите, които ползват този метод, биха могли да кажат има ли някакво решение. Но от казаното по-горе принципно трябва да Ви е ясно, че подаване евентуално на директен сигнал от тази програма hms към вградения плеър на телевизора Ви няма да свърши работа, ако такъв е случаят. За да се разчетат, трябва да минат и се декодират през capable софтуерен или хардуерен плеър. Телевизорът Ви трябва да е само 3Д приемник, каквато му е и основната функция. Освен това в архива на субтитрите, които сам сте разгледал, има два подархива - те са така, защото в папката на филма се разархивира или само единия тип, или само другия, никога и двата едновременно! Иначе е най-вероятно да захапе автоматично само srt файла, ако са изсипани всички файлове. В тези случаи помага ръчното зареждане на субтитрите, като се избират само тези, които ще се ползват за филма. От обясненията Ви виждам, че ползвате лаптопа си и вероятно можете да опитате и други методи, вкл. с hdmi, ако евентуално dlna няма решение за външно приложение на динамичните субтитри, или хардкоудване на субтитрите, което е разгледано в отделна тема.

И накрая, ако не Ви се получава с риповете, можете да опитате с 3D Blu-Ray издания в .ISO формат, където субтитрите са вградени и получавате три основни предимства: 1/ Full-HD 3D в 1080р резолюция (при масовите рипове, обозначени с half-sbs/ou, резолюцията е разполовена и оттам идва "half"); 2/ 3D динамични субтитри в пълна функционалност; 3/ lossless hd digital sound - dts-hd или dd true-hd за звуковите уредби. Това е framepacking форматът на възможно най-доброто 3D с перфектно качество на картина, субтитри и звук. За доста от заглавията, преведени тук, можете да откриете такива в 3д секцията на Арена. Но поначало те също изискват сериозни поддържащи ги софтуерни плеъри като Total Media Theatre, PowerDVD, WinDVD, хардуерни 3D BD/медийни плеъри и прочие.

+Quote Post
frizera
коментар 10 Apr 2014, 12:24 PM
Коментар #94

Member
**

Коментари: 10
Регистриран: 14-August 12
Потребител No.: 174861

Благодарности за чудесната тема !!!!! Програмата работи чудесно, без забележки но има проблем с плеъра ми - Mede8er 1000X3D.Когато заредя субтитрите плеъра ги вижда в листата със субтитри като 2bg не като името на филма, което предварителни съм уеднаквил с видео файла. Освен това не изобразява дори една буква?! Предполагам,че проблема е от плеъра, но само предполагам. Изчетох всичко до момента и виждам, че повечето колеги имат проблеми с плеърите в телевизорите. Аз лично не го ползвам изобщо. Филма с който си правих пробите е The Legend Of Hercules BD50 20,74GB. Свалих субтитрите от тук и пробвах с трите възможности предложени в архива. Показват се само статичните, но няма да коментирам колко дървено изглежда цялата картина, как мори очите и т.н. Пробвах да си "направя" 3D субтитри и отново се показват като 2bg в листа със субтитри и отново не се виждат на екрана. Въпроса ми е такъв: Има ли опция изходния файл да е друг съвместим с моя плеър формат? и ако може как да го постигна? Благодаря за вниманието !!! Хубав ден на всички !!!

+Quote Post
Phoenix
коментар 11 Apr 2014, 12:27 AM
Коментар #95

Би ли уточнил отново релийза, че ми звучи съмнително? Доколкото виждам от спецификациите на плеъра ти в интернет, той просто не поддържа този тип субтитри: "Subtitle: SRT, SSA, SUB, SMI". За съжаление, никой от поддържаните формати не е подходящ. Но ако поддържа BD ISO, както виждам, имаш шанс да гледаш 3д блурея с вградени субтитри. Би трябвало да можеш да го завъртиш с RDT1186.

+Quote Post
frizera
коментар 11 Apr 2014, 08:58 AM
Коментар #96

Member
**

Цитат(Phoenix @ 11 Apr 2014, 12:27 AM) *
Би ли уточнил отново релийза, че ми звучи съмнително? Доколкото виждам от спецификациите на плеъра ти в интернет, той просто не поддържа този тип субтитри: "Subtitle: SRT, SSA, SUB, SMI". За съжаление, никой от поддържаните формати не е подходящ. Но ако поддържа BD ISO, както виждам, имаш шанс да гледаш 3д блурея с вградени субтитри. Би трябвало да можеш да го завъртиш с RDT1186.

Релийза е със следните спецификации:
Disc Title: The.Legend.of.Hercules.2014.2D+3D.BluRay.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1-CHDBits
Disc Size: 22,272,269,591 bytes
Protection: AACS
BD-Java: No
Playlist: 00001.MPLS
Size: 20,852,066,304 bytes
Length: 1:38:38.871
Total Bitrate: 28.18 Mbps

Video:
Video: MPEG-4 AVC Video / 15990 kbps / 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
Video: MPEG-4 MVC Video / 7993 kbps /

Audio:
Audio: English / DTS-HD Master Audio / 5.1 / 48 kHz / 2381 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
Audio: English / Dolby Digital Audio / 2.0 / 48 kHz / 224 kbps / DN -4dB

Subtitles:
Subtitle: Chinese / 17.492 kbps
Subtitle: English / 22.646 kbps

И аз разбрах че не се спогажда с този формат субтитри, но с каква друга програма мога да си ги правя динамични, така че да стават за този RALTEK процесор? Другия ми плеър е със SIGMA DESIGN и няма забележки с субтитрите, но там където работи той нямам 3D телевизор (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/rolleyes.gif) .... Що се отнася до вградени субтитри (PGS) плеъра директно забива в момента в който му укажа да ги пусне. Поради тази причина търся програма за обработка. Пробвал съм много ISO файлове и не съм срещал проблем, но ако има PGS субтитри следва забив. От няколко дена съм инсталирал нова версия на фирмуера, но не съм пробвал как се държи сега с по-горе упоменатия проблем. Имам голямо дисково пространство и за това търся максимално големи релийзи, а при тях рядко излизат заглавия с вградени Български субтитри.

Този коментар е бил редактиран от frizera на 11 Apr 2014, 09:03 AM

+Quote Post
Phoenix
коментар 11 Apr 2014, 09:18 AM
Коментар #97

Да, ясно. Но това е BD25 на CHDBits, а не 50.

По-добре търси в Арена следното:

The.Legend.of.Hercules.2014.3D.BD25.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1-AYU3D

QUICK SUMMARY:
Disc Title: HERCULES_3DBD25_AYU3D
Disc Size: 20 681 731 445 bytes
Playlist: 00076.MPLS
Size: 20 673 435 648 bytes
Total Bitrate: 27,94 Mbps
Video: MPEG-4 AVC Video / 15990 kbps / 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
Audio: English / DTS-HD Master Audio / 5.1 / 48 kHz / 2381 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
Subtitle: Bulgarian / 16,536 kbps
Subtitle: English / 22,503 kbps

Там ще откриеш още много заглавия с български вградени субтитри. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif)
Ако плеърът ти забива с този процесор, явно има проблем с фърма, не е нормално. Такъв плеър трябва да може. Една Diva със същия процесор ги завърта от раз, но и там има проблем с фърмовете, ако не е поставен правилния. Трябва много да се внимава с фърма ида не се слагат произволни с неустановен произход, защото можеш без да искаш да го брикнеш така, че да стане сложно за поправка. А не можеш ли просто да си смениш местата на двата, дори и временно за проба, за да си направиш изводите и да помислиш? Може би трябва да потърсиш компетентна техническа помощ.

+Quote Post
frizera
коментар 11 Apr 2014, 09:58 AM
Коментар #98

Member
**

Цитат(Phoenix @ 11 Apr 2014, 09:18 AM) *
Да, ясно. Но това е BD25 на CHDBits, а не 50.

По-добре търси в Арена следното:

The.Legend.of.Hercules.2014.3D.BD25.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1-AYU3D

QUICK SUMMARY:
Disc Title: HERCULES_3DBD25_AYU3D
Disc Size: 20 681 731 445 bytes
Playlist: 00076.MPLS
Size: 20 673 435 648 bytes
Total Bitrate: 27,94 Mbps
Video: MPEG-4 AVC Video / 15990 kbps / 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
Subtitle: Bulgarian / 16,536 kbps
Subtitle: English / 22,503 kbps

Там ще откриеш още много заглавия с български вградени субтитри. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif)
Ако плеърът ти забива с този процесор, явно има проблем с фърма, не е нормално. Такъв плеър трябва да може. Една Diva със същия процесор ги завърта от раз, но и там има проблем с фърмовете, ако не е поставен правилния. Трябва много да се внимава с фърма ида не се слагат произволни с неустановен произход, защото можеш без да искаш да го брикнеш така, че да стане сложно за поправка. А не можеш ли просто да си смениш местата на двата, дори и временно за проба, за да си направиш изводите и да помислиш? Може би трябва да потърсиш компетентна техническа помощ.

В превюто на торента е написано BD50 за това първоначално и аз така го представям, но вече разбрах каква е истината. Що се отнася до фърнуера то до сега съм слагал само и единствено оригинални такива. Имат чудесен форум и уникална поддръжка, но до сега този проблем със забиването при пускане на филм с PGS не е разрешен. Писах вече за новата версия, и това че не съм тествал. Факт е че много колеги се оплакват от това по форумите. Ще "закача" посочения от теб релийз и ще пиша какво се случва. Благодаря за бързия отговор!!! Така ще мога да отреагирам на време тъй като днес е Петък - малка кино вечер, а Събота - голяма кино вечер.....

+Quote Post
Phoenix
коментар 11 Apr 2014, 12:23 PM
Коментар #99

Цитат(frizera @ 11 Apr 2014, 10:58 AM) *
Имат чудесен форум и уникална поддръжка, но до сега този проблем със забиването при пускане на филм с PGS не е разрешен. Писах вече за новата версия, и това че не съм тествал. Факт е че много колеги се оплакват от това по форумите. Ще "закача" посочения от теб релийз и ще пиша какво се случва...

Направи опит за пускане и с двата медийни плеъра и виж резултата. При уговорка, че всичките ти системни настройки са праилни, ако Mede8er и с новия фърм пак се сгъне, а другият ги пусне, то определено проблемът му е във фърмуера или някакъв хардуерен дефект. Процесорът му си е ок. Щом имат такава добра поддръжка, натиснете ги в този форум да си го оправят, ако още не са. Не стига, че не поддържа idx/sub, ами и PGS да не може да пусне, това вече ще е прекалено. Да няма да гледате само картинки хората, които сте инвестирали в него.

+Quote Post
frizera
коментар 11 Apr 2014, 02:50 PM
Коментар #100

Member
**

Цитат(Phoenix @ 11 Apr 2014, 12:23 PM) *
Направи опит за пускане и с двата медийни плеъра и виж резултата. При уговорка, че всичките ти системни настройки са праилни, ако Mede8er и с новия фърм пак се сгъне, а другият ги пусне, то определено проблемът му е във фърмуера или някакъв хардуерен дефект. Процесорът му си е ок. Щом имат такава добра поддръжка, натиснете ги в този форум да си го оправят, ако още не са. Не стига, че не поддържа idx/sub, ами и PGS да не може да пусне, това вече ще е прекалено. Да няма да гледате само картинки хората, които сте инвестирали в него.

Мога да пробвам с втория плеър. Що се отнася до настройките там всичко е повече от елементарно и лесно, така че няма как да се оплете човек (става въпрос за картина и звук), а освен това от 5-6 години имам външен медия плеър - различни марки и модели включително Дива (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/biggrin.gif) . Компютъра ми е с HDMI порт на картата и там съм пробвал доста софтуерни плеъри, но откъм енергоемкост и компактност предпочитам външния вариант. Нощес започват тестовете и след като приключа ще пиша какви са били резултатите. Писах и във форума на плеъра дали са решили вече този проблем, но все още няма отговор.
И все пак въпроса има ли друга програма, която да ползвам в такива ситуации, все още стои на дневен ред.

+Quote Post
frizera
коментар 12 Apr 2014, 08:26 AM
Коментар #101

Member
**

Ето и резултати от моите тестове: с посочения от мен релийз е вече ясно какво се случва. На другия ми плеър няма проблеми с възпроизвеждането, а и няма как да има след като в спецификацията му пише "IDX/SUB" . С релийза посочен от колегата Phoenix няма проблеми и на двата плеъра, само дето се изморих да гоня редовете по екрана (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/biggrin.gif) , то вляво, то отгоре, то почти в центъра на екрана, хайде пак надолу и хоп в дясно ама по нависоко... Все пак са се потрудили колегите да ги направят така, за което им благодаря. Има много повече "обем" по този начин. Но ето че има такъв формат с който моя плеър се спогажда чудесно. Разликата е, че тук субтитрите са вкарани във видео файла, а не са външни. Това като процес предполага доста сериозен хардуер и не по малко сериозен софтуер.

+Quote Post
Phoenix
коментар 12 Apr 2014, 10:59 AM
Коментар #102

Е, сега, изморил си се... Ако се оплакваш, недей ги гледа тогава повече. Гледай със srt, може би тогава ще си по-неизморен. На мен така ми харесва за обем, така го правя БЕЗПЛАТНО. На когото не му харесва, СИ ПЛАЩА. Относно другия ти въпрос, целия софтуер и хардуер е в главата на човек, ако знае какво да прави и е усвоил необходимите техники и знания. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Нямам какво повече да добавя.

+Quote Post
frizera
коментар 12 Apr 2014, 01:46 PM
Коментар #103

Member
**

Цитат(Phoenix @ 12 Apr 2014, 10:59 AM) *
Е, сега, изморил си се... Ако се оплакваш, недей ги гледа тогава повече. Гледай със srt, може би тогава ще си по-неизморен. На мен така ми харесва за обем, така го правя БЕЗПЛАТНО. На когото не му харесва, СИ ПЛАЩА. Относно другия ти въпрос, целия софтуер и хардуер е в главата на човек, ако знае какво да прави и е усвоил необходимите техники и знания. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Нямам какво повече да добавя.

Съжалявам ако не съм разбран правилно, но всичко относно "умората" бе в рамките на шегата. А що се отнася до софтуер и хардуер ще кажа само, че си прав, но без ресурси си загубен.
Именно защото съм усвоил техники и знания в съвсем друга сфера, питам за елементарни неща. Неща които да ми помогнат да направя нещо извън моите познания и практика и с които да не се обременявам излишно. Това е което ми трябва. Просто хоби за свободното време, освен че обожавам да гледам филми.... Аз сам мога да преценя дали ще се справя или не. Ако има софтуер с който да си направя (за лична употреба) динамични субтитри избягвайки ограничението на гореспоменатия формат - ще е супер.
Ползата до тук за мен е, че поне разбрах какво не може да чете на този етап моя плеър.

Този коментар е бил редактиран от frizera на 12 Apr 2014, 01:52 PM

+Quote Post
Phoenix
коментар 13 Apr 2014, 12:34 PM
Коментар #104

frizera, може би не съм те разбрал, че е в рамките на шегата - добре, защото иначе според мен въобще не би си давал сметка за какво говориш, ако говореше сериозно. Радвай се на релийзите и субтитрите и им се наслаждавай, защото ги получаваш напълно безплатно. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Разбирам те, че искаш сам да си правиш такива субтитри, но вече съм писал по-горе: това е твърде сложен процес, изискващ експертни знания и умения, определени технически модули и да - мощен ресурс. Няма как да науча някого просто ей така. Това е много, много по-сложна работа, отколкото просто така да си врътнеш едни субтитри с 3D Subtitler. От друга страна, софтуер има, примерно Sony Vegas Pro и платен модул към него, но той е професионален, лицензионен и струва хиляди - това е студийна професионална работа. Но дори усвояването на тънкостите на такъв софтуер, което никак не е лесно, не е достатъчно за нашите аматьорски нужди, тъй като там се работи главно с професионални кино-формати. Така че няма такъв безплатен софт или някаква проста програмка, която си представяш, с която лесно да си врътнеш ей така набързо едни субтитри, без да имаш знанията как сам да минеш през процесите на динамизирането на субтитрите в домашните видео и субтитрови формати.

+Quote Post
traykov_77
коментар 25 Apr 2014, 06:40 PM
Коментар #105

Newbie
*

Коментари: 1
Регистриран: 25-April 14
Потребител No.: 185442

Здравейте, мога ли да гледам 3d blueray (iso) с външни динамични 3Д субтитри и по какъв начин. На някои от тези блуреи във вградените субтитри няма български. На тези, които си имат български субтитри вградени си ги гледам като съм свързал компютъра (видеокартата ми е ATI HD7730) към телевизора (LG27MT93S) с hdmi 1.4 кабел. и всичко си е много добре, нямам проблеми. Използвам основно Total Media Player 5, Power DVD12. Поздрави!

+Quote Post

8 страници V  « < 5 6 7 8 >
Reply to this topicStart new topicБлагодаря

Олекотена версия Час: 13 July 2025 - 07:24 PM