![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
Guest_Shimbadze_* |
![]()
Коментар
|
Guests ![]() |
Считам, че е време отново да се създаде тази тема/дискусия с благородната цел за подобряване общото качество на произвежданите субтитри.
Тук смятам да се разискват съветите към начинаещите преводачи (а и към всички, които искат да обогатят общата си култура), които всички ние и вие ще дадете. Думата (клавиатурата) е ваша, аз ще се включа по-късно и ще се опитам да систематизирам в едно мненията ви. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
Guest_Radeff_* |
![]()
Коментар
|
Guests ![]() |
Dino, нямам какво толкова да ти кажа. Очаквах и такава реакция. Не смятам, че има някакво значение колко филма съм превел. Мисля, че съм се справил добре. Аз също допускам грешки, но се старая да ги коригирам. Не се опитвам да давам акъл на никого. И аз мога да кажа като тебе - на който не му харесва, да не ми чете постовете. Това е най-лесното решение. Изобщо не претендирам, че съм експерт по правопис и имам знания във всички области. Не съм измислял никаква "стена на срама", а защо съм сложил и прякора на преводача вече обясних.
Boygenius, благодаря за пояснението за артериите. Колкото до "мене" и "тебе" ... не мисля, че е фатална употребата им. За глаголите си много прав. Ужасно изглежда, но това се среща предимно при преводи на столичани. Не искам да засегна никой. Да не вземете сега да подхванете друг спор. Целта ми беше съвсем друга. Нямам намерение да се заяждам. От такива истории полза няма. |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 9 July 2025 - 10:00 AM |