IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА ЗА ПОСТВАНЕ В РАЗДЕЛА!
2 страници V   1 2 >  
Closed TopicStart new topicБлагодаря
> Предложение за архивиране на субтитри, rar само до версия 3
RexBG
коментар 22 Apr 2018, 01:29 PM
Коментар #1

Member
**

Група: Members
Коментари: 10
Регистриран: 22-April 18
Потребител No.: 191412

Здравейте,
Първо: Искам да благодаря на всички преводачи, за това че спомагат относно обикновените потребители да получават чуждестранен филм се гледа с български превод. Ценя трудът ви и съм много благодарен на вас и екипът на форумът!
Второ: Имам една молба, може ли субтитрите, ако са "rar" архив той да бъде до версия 3, защото е доста трудно да се разархивира по платформи като "KODI" и подобни.Надявам се никой да не бъде засегнат. Благодаря ви.
Go to the top of the page

+Quote Post
Реклама
коментар 22 Apr 2018, 01:29 PM
Коментар #

Quote Post
bpa
коментар 23 Apr 2018, 05:40 PM
Коментар #2

Member
**

Коментари: 40
Регистриран: 14-December 08
Потребител No.: 124790

Цитат(RexBG @ 22 Apr 2018, 02:29 PM) *
Здравейте,
Първо: Искам да благодаря на всички преводачи, за това че спомагат относно обикновените потребители да получават чуждестранен филм се гледа с български превод. Ценя трудът ви и съм много благодарен на вас и екипът на форумът!
Второ: Имам една молба, може ли субтитрите, ако са "rar" архив той да бъде до версия 3, защото е доста трудно да се разархивира по платформи като "KODI" и подобни.Надявам се никой да не бъде засегнат. Благодаря ви.

Без да говоря от името на другите, но не виждам да има проблем с "RAR"-а. Специално за KODI, ако субтитрите не ти ги отваря, сваляш ги и ги разархивираш някъде, после от менюто за субтитри по твой избор трябва да натиснеш иконата за звука (защо тази опция е там нямам представа) и да укажеш местото на разархивиране. После гледаш и четеш. Правено е. Има и теми в нета за това.

+Quote Post
sapiora
коментар 23 Apr 2018, 10:13 PM
Коментар #3

Newbie
*

Коментари: 1
Регистриран: 8-December 11
Потребител No.: 168599

Аз също бих желал да се включа в молбата на @RexBG.
@bpa, няма как да си разархивираш субтитрите на Android TV.

+Quote Post
RexBG
коментар 24 Apr 2018, 05:07 PM
Коментар #4

Member
**

Цитат(bpa @ 23 Apr 2018, 06:40 PM) *
Без да говоря от името на другите, но не виждам да има проблем с "RAR"-а. Специално за KODI, ако субтитрите не ти ги отваря, сваляш ги и ги разархивираш някъде, после от менюто за субтитри по твой избор трябва да натиснеш иконата за звука (защо тази опция е там нямам представа) и да укажеш местото на разархивиране. После гледаш и четеш. Правено е. Има и теми в нета за това.

Ясно значи си нямате понятие или представа от KODI, само с google търсене не става. Мислите ли че бих отварял такава тема ако всичко е наред?
може би ще успеете да ми разархивирате тези субтитри под KODI

+Quote Post
bpa
коментар 24 Apr 2018, 06:58 PM
Коментар #5

Member
**

Цитат(RexBG @ 24 Apr 2018, 06:07 PM) *
Ясно значи си нямате понятие или представа от KODI, само с google търсене не става. Мислите ли че бих отварял такава тема ако всичко е наред?
може би ще успеете да ми разархивирате тези субтитри под KODI

Rex-чо, не се нервирай. Както на мен не ми мина през ума, че гледаш Kodi на андроидния си телевизор, така и на теб не ти е минало през ума, че моето Kodi е на компа (а там няма проблем с разархивирането) и пращам картината до телевизора. Иначе за Kodi знам много. Всичко ми върви на 7 скорост. Като в новите Поршета.

+Quote Post
RexBG
коментар 24 Apr 2018, 07:59 PM
Коментар #6

Member
**

Цитат(bpa @ 24 Apr 2018, 07:58 PM) *
Rex-чо, не се нервирай. Както на мен не ми мина през ума, че гледаш Kodi на андроидния си телевизор, така и на теб не ти е минало през ума, че моето Kodi е на компа (а там няма проблем с разархивирането) и пращам картината до телевизора. Иначе за Kodi знам много. Всичко ми върви на 7 скорост. Като в новите Поршета.

Никога не се нервирам виртуално (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Освен потребителите да гледат през андроид тв може да гледат и през андроид тв бокс (IMG:style_emoticons/default/clapping.gif)

+Quote Post
subs
коментар 25 Apr 2018, 12:11 PM
Коментар #7

Newbie

Коментари: 9
Регистриран: 18-July 10
Потребител No.: 154075

Тук има нещо писано за WinRAR и Kodi, не знам дали ще помогне: https://kodibg.org/forum/thread-456-post-11675.html

+Quote Post
RexBG
коментар 25 Apr 2018, 12:22 PM
Коментар #8

Member
**

Цитат(subs @ 25 Apr 2018, 01:11 PM) *
Тук има нещо писано за WinRAR и Kodi, не знам дали ще помогне: https://kodibg.org/forum/thread-456-post-11675.html

Не върши никаква работа под андроид няма смисъл да си играете да търсите

+Quote Post
unnu
коментар 25 Apr 2018, 07:41 PM
Коментар #9

Power Member

Коментари: 141
Регистриран: 4-October 08
Потребител No.: 120624

Що не си ги разархивираш предварително? Има достатъчно app-ове дори за Андроид...

+Quote Post
RexBG
коментар 25 Apr 2018, 07:46 PM
Коментар #10

Member
**

Цитат(unnu @ 25 Apr 2018, 08:41 PM) *
Що не си ги разархивираш предварително? Има достатъчно app-ове дори за Андроид...

По сложно е, първо трябва да си харесаш филм за гледане, после да излезеш от коди, да потърсиш субтитрите в нета и тогава да пуснеш филма и да укажеш къде си разархивирал субтитрите за даденият филм

+Quote Post
bpa
коментар 25 Apr 2018, 11:17 PM
Коментар #11

Member
**

Прощавай Fox, но от всичко, което написа до сега, разбрахме:
1. Измамил си се да си купиш евтин (не че е лошо) бокс, и сега ние (ПРЕВОДАЧИ ИЛИ НЕ) в сайта трябва да намерим решение на проблема ти. НА ТВОЯ ПРОБЛЕМ.
2. Трябва да се съобразим с личните ти предпочитания за филм, съответно субтитри. НАШИ ИЛИ ДРУГИ СУБТИТРИ.
3. Не харесваш ничие решение или мнение, защото ВЕЧЕ си ги изпробвал - ДЕМЕК, АЗ СЪМ ПО-ХИТЪР ОТ ВАС - та не ми давайте акъл.
`Ми що тогава задаваш тема, на която вече знаеш отговора? `Що не си гледаш к`вото имаш или се вижда на андроидчето ти, и не вземеш да решиш "проблема" си, като си пуснеш видеото и СУБТИТРИТЕ през утвърдени за сега неща. Като компютър (на каквато и да е система) например. `Щот, едва ли пишеш тук през андроидчето си. И понеже не се обиждаш (виртуално) вземи да си оправиш джаджите за гледане и преглътни, както подобава (вече) на зрял човек, неудачното си (за наши дни) решение. Ако все пак не го намериш, вземи да прочетеш някои приказки от фолклора ни. Например: "Неволя", "Галената дъщеря" или "Примък - отмък". Това ще е достатъчно и ще те упъти, ако не си разбрал казаното до тук.

Този коментар е бил редактиран от bpa на 25 Apr 2018, 11:22 PM

+Quote Post
RexBG
коментар 25 Apr 2018, 11:57 PM
Коментар #12

Member
**

Цитат(bpa @ 26 Apr 2018, 12:17 AM) *

1. Надали съм се измамил да си купя евтин бокс, явно скъпият е с вграден "RAR" до версия 7 неофициалната (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) , сигурен съм че боксът ми има повече ядра от твоето компче, но това е друга тема на размисъл ако решиш отвори такава специално за хардуер може да се пофукаме с какво разполагаме и какво има да се желае вече
2. Ти явно си Пъблик рейтинга(PR) на форумът, трябваше в правила да пишат да се посъветвам с теб преди да отворя някаква молба явно ще го имам в предвид.
3. Прескачам го защото човекът който гледа на коди и праща до телевизорът няма решение.
Всъщност не задавам тема за решение, а Молба, щом не може да бъде удовлетворена няма проблем, останете със здраве.
Въпреки всичко искам да ви направя скромно дарение, ако разполагате с Paypal или подобно може да се свържете с мен (IMG:style_emoticons/default/rock.gif)

+Quote Post
kolesniza
коментар 26 Apr 2018, 12:37 PM
Коментар #13

Power Member

Коментари: 144
Регистриран: 9-March 16
Потребител No.: 187896

"Страхотна" дискусия се получи, и то за една простичка молба.
Лично аз нямам подобни проблеми, защото ползвам няколко различни ОС, архиватори, плейъри и т.н., но все пак ще си позволя да се набутам между шамарите.

1. Действително има проблем с *.rar/WinRar. Освен изложеният такъв в първия пост, архивите, правени с последните няколко версии на WinRar (май от v 5.4 нагоре) правят някакъв проблем със старите версии на същата програма, както и на нейните аналози. Ако не вярвате, прегледайте коментарите от последните месеци под някои субове, както и по тракерите. Това, че не виждате проблема, не значи, че няма такъв.

2. Никой не е длъжен да разполага с последна дума на техниката, като причините са най-различни. Или пък да има компютър. За филми и смарт ТВ е достатъчен, а за браузване - таблет.

3. Никой не е длъжен да ползва последната версия на който и да е софтуер, тъй като най-новата не означава автоматично и най-стабилната и безпроблемната. Хората с опит ще схванат какво имам предвид. А понякога просто няма съвместимост с по-старички ОС/устройства.

4. Качващите субтитри не го правят за себе си, а за другите. Когато правиш продукт за масова употреба, го правиш от гледна точка на потребителя, а не от твоята собствена. Затова например има туист-оф капачки, малоумни надписи "Отвори тук" и тем подобни улеснения.
Тоест правиш нещата максимално улеснени и готови за употреба.

5. Изборът на .rar/WinRar e личен и въпрос на "вкус", а не някаква реална необходимост. При такива малки файлове, каквито са субтитрите, този формат няма никакви практически предимства пред "цип"-а.
Някои хора пък може и да се запитат защо в opensub..... субтитрите са в .zip формат, а не .rar.

6. Правещите субтитри така или иначе вече спазват разни трудоемки и/или досадни технически правила - техническо оформление на субтитрите, Spell Check, ANSI формат, които са с цел субтитрите да са "по-четливи" и по-лесно да се ползват, а не хората да четат неграмотни фермани, закриващи екрана, или да се чудят "що ми излиза на маймуница".
Още едно съобразяване няма да ги убие, тъй като дали ще архивираш в .rar или .zip отнема еднакво време и усилия, съответната програма сама върши тази "тежка" работа.

7. Заяждания от типа "проблемът си е твой", "гледай си работата" и тем подобни са напълно излишни (бих използвал по-силна дума, ама някой може да се "травмира"), тъй като става дума за уважително поднесена МОЛБА, а не за наглост, заплаха, заповед и т.н.

Просто казано - който ползва .rar/WinRar сам да си реши дали да се съобрази с молбата или не.
А не да губи своето време и енергия, а и на останалите, като пише ненужни неща.

Този коментар е бил редактиран от kolesniza на 26 Apr 2018, 02:24 PM

+Quote Post
thankyou
коментар 26 Apr 2018, 07:25 PM
Коментар #14

Subtitles Guru

Група: Глобални Модератори
Коментари: 2351
Регистриран: 24-November 10
Потребител No.: 4440

1 потребители са Ви отговорили с Благодаря!
RexBG

+Quote Post
Spark
коментар 27 Apr 2018, 07:05 PM
Коментар #15

ал би бек

Група: штъ
Коментари: 699
Регистриран: 9-June 03
Град: Турно Магуреле
Потребител No.: 1

Въпросният WinRAR 5 e излязъл през 2013г. Когато излезе, сайта също не го подържаше - не можеше да добавяме коментар и да слагаме .txt файла с инфото в субтитрите.
Както и не можеше да разархивираме .rar архиви on-the-fly и да проверяваме енкодинга дали е ANSI.
И се наложи да свършим малко работа, за да станат нещата. А много по-лесно щеше да ми е да напиша точно един ред и да забраня качването на архиви в RAR5 формат.
Не мога да повярвам, че KODI със стотици хиляди потребители 5 години по-късно не го поддържа.
В сайта има качени и много субтитри в .7z формат.
Утре ако излязат филми с аудио или видео формат, който KODI не го поддържа ще пишете по форумите да преправят филмите специално за вас ли?
Като гледам май не са много розови нещата с тоя KODI и си имат бъгове специално за RAR: https://trac.kodi.tv/ticket/17796

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Closed TopicStart new topicБлагодаря

Олекотена версия Час: 8 January 2026 - 01:23 PM