IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА ЗА ПОСТВАНЕ В РАЗДЕЛА!

Reply to this topicStart new topicБлагодаря
> Субтитри с обидни думи
borislav
коментар 1 Jul 2016, 06:52 PM
Коментар #1

Newbie
*

Група: Members
Коментари: 6
Регистриран: 7-June 12
Град: България
Потребител No.: 173565

Здравейте забранени ли са субтитри с обидни думи? Понеже правя субтитри за един филм който е много груб.
И да попитам защо субтитрите трябва да се запазват като ANSI? Така на мен ми излиза маймуница.
Go to the top of the page

+Quote Post
Реклама
коментар 1 Jul 2016, 06:52 PM
Коментар #

Quote Post
mrfeelgood
коментар 3 Jul 2016, 09:23 AM
Коментар #2

Member
**

Коментари: 30
Регистриран: 30-November 05
Град: Gotham City
Потребител No.: 18794

Не знам дали се допускат субтитри с мръсни думи и псувни, питай админите, но ако пишеш в описанието, че в субтитрите има нецензурни думи, мисля, че няма проблем. Но само ако сюжета налага да се употребят такива изрази. А относно ANSI енкодинга, ако направиш субтитрите в UTF-8 енкодинг, потребителите на субтитрите в БГ ще виждат маймунки и трябва да си ги прекодират, за да виждат български букви. Ако си в чужбина, няма да имаш проблеми със субтитрите, но в БГ трябва да са с ANSI енкодинг.

+Quote Post
Bad_Nick
коментар 4 Jul 2016, 08:16 PM
Коментар #3

ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА

Коментари: 1071
Регистриран: 19-January 08
Град: Бургас
Потребител No.: 103469

Тази е дискутирана многократно преди, така че с няколко думи:

Цитат
Не знам дали се допускат субтитри с мръсни думи и псувни, питай админите, но ако пишеш в описанието, че в субтитрите има нецензурни думи, мисля, че няма проблем. Но само ако сюжета налага да се употребят такива изрази
.
Това не е вярно.

Когато правите субс помнете, че деца ще ги гледат. По тази причина се смята за редно всякакви нецензурни думи да бъдат смекчени. Добрият преводач може така да олекоти превода откъм мръсни думи, че да запази остротата на изказа на героите.

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topicБлагодаря

Олекотена версия Час: 6 July 2025 - 07:56 AM