IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА ЗА ПОСТВАНЕ В РАЗДЕЛА!
3 страници V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topicБлагодаря
> В ЧУЖДИЯ ДВОР, За прочит
sisira
коментар 19 Apr 2014, 01:48 AM
Коментар #1

Advanced Member

Група: Members
Коментари: 80
Регистриран: 3-April 12
Град: Spain
Потребител No.: 172250

В ЧУЖДИЯ ДВОР-кръстих темата така, защото това е усещането което изпитвам тук, в Унакс, все едно се намирам в чужд двор. Ще поясня защо, няма да мога да бъда кратка, но нищо.
Това, което ме накара да я напиша е обърнатото ми внимание на чата от днес, 18 април. Върнах архива и се зачетох с интерес в излязлите ми 23 страници, Maknol и parlel спорят. Прочетох до страница 20 и спрях, когато стигнах до това:
Bad_Nick - parler: Спести си язвителния език.
Bad_Nick - Четох архива и затова ти казвам на теб. Другият го питай след седмица.

По нататъка не четох, нямаше смисъл. До тук в чата видях двама човека които спорят, не видях превъзходство в спора или превъзходство в обиди при двамата, не видях Maknol да е обидил или нагрубил повече parlel, но видях, че Maknol e с бан в сайта, а parlel е просто учтиво предупреден. В еднаква ситуация единият, който не е член на Унакс Тийм получава бан, а другият, който е от Унакс Тийм, получава предупреждение да не се заяжда, и както мернах по нататък, остава да се забавлява в чата.

Не съм член на Унакс Тийм, в този сайт съм от две години, за които доста пъти наблюдавах явлението "Чуждия двор". Както съм видяла отдавна, тук всички, които не сме членове на отбора, или в близки приятелски отношения с Унакс Тийм, сме като в чуждия двор, дошли сме тук, настанили сме се, правим нещо с добри намерения, или не правим нищо, прото сме обикновенни потребители, дошли във форума да научат нещо ново, или прсто да побъбрят в някоя тема, но сме малко като натрапници. Не сме с предимство. Ние сме на задния ред. Както се вижда от днес, имунитетът не е за нас, за нас са бановете, за нас са препоръките да не пипаме касовите филми, визирам изтритите коментари от темата за Ной, в която бях писала ден по-рано, но и доста такива съм прочела преди това. Когато говориш във форумът, ако не си от Унакс Тийм, трябва да внимаваш какво казваш, защото може последствията да са в твой минус. Когато си от отбора обаче, може да се изказваш свободно, няма страшно, ще те предупредят навреме, не визирам Bad_Nick, просто него цитирах, говоря за наблюденията ми от двете ми години тук.
Чувството, когато си тук, е че все едно се намираш в чужд двор. Двор, в който са ти дали всичко, но не трябва да забравяш, че не е твой, той е само на опраделени, виждаш го от време на време в разни действия, и не го забравяш, защото все се намират разни ситуации да ти го напомнят, както днешната.
Преди време ми писа Spark, с много добро отношение, което чак ме учуди, в последствие разбрах кой бил той в сайта, и това, доброто му отношение, ме накара да бъда и до днес в сайта, и да продължавам да правя това което искам, без да ми пука, че съм в чуждия двор. Обаче виждам много хора, които идват тук с желаниие, но после бързо си отиват, налегнати от неудобството на чуждия двор.

Навлякла съм си много черни точки от страна на Унакс Тийм, защото аз май все пиша неудобните теми, няма да се учудя ако и мен ме баннат, знае ли се, не забравям, че съм в чуждият двор.
Не познавам почти никого от Унакс Тийм, не пиша всичко това от лични подбуди към някого от тях. Написах го, защото наистина така се чувствам. В чуждия двор.

Този коментар е бил редактиран от sisira на 19 Apr 2014, 02:45 AM
Go to the top of the page

+Quote Post
Реклама
коментар 19 Apr 2014, 01:48 AM
Коментар #

Quote Post
Bad_Nick
коментар 19 Apr 2014, 07:27 AM
Коментар #2

ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА

Коментари: 1071
Регистриран: 19-January 08
Град: Бургас
Потребител No.: 103469

Банът на единия човек не е на база само на разговора му с parler в чата.
Изобщо не ме интересува кой е от отбора и кой не, така че подобна интерпретация на една ежедневна ситуация е, меко казано, нередна.
Излишно се помпа една илюзия за нечия ( отборна ) недосегаемост.

+Quote Post
kotaraka_eek
коментар 19 Apr 2014, 11:03 AM
Коментар #3

Advanced Member

Коментари: 78
Регистриран: 31-July 13
Град: Надежда
Потребител No.: 181710

Много добра дискусия, sisra. И аз съм в сайта от 4 години сигурно вече (преди с друг ник). Нормално е тези,
от отбора да имат някакви привилегии, но аз не съм забелязал отношението, за което говориш. Колкото до касовите
филми никой не забранява на никого да ги превежда, даже сега се сетих мисля, че пак за Ной ставаше дума,
E-Tle беше направил забележка на колегите да не нападат човек, който също иска да преведе филма.
Освен това в чата или в темите винаги съм писал каквото мисля, и когато не са обиди или явно заяждане с
някого никой не ми е правил забележки. Нали за това са чата и темите, да пишем в тях.
Пък и не мисля, че ще те баннат за подобна тема. Всеки обсъжда каквото му е интересно.
Искам само да кажа, че не взимам страна, не защитавам нито теб, нито Унакс, нито никого.
Просто това са си мои наблюдения.

+Quote Post
Geronimo88
коментар 19 Apr 2014, 09:04 PM
Коментар #4

The Dark Knight

Коментари: 429
Град: Готъм сити
Потребител No.: 172241

Сисира, изключително много те уважавам, но си в грешка, че някой тук е повече толериран от друг.
Да не се заблуждаваме, всички знаем кой е Макнол. Знаем също, че си близка с него, затова ти се струва така, че е баннат нечестно.
Но се върни отново назад, прочети провокативните коментари на Макнол, прочети коментарите му из други теми и коментари
из субтитрите и ще разбереш защо ще е баннат. А и Бад Ник ти казва, че не е само от това в чата вчера.
Той чисто и просто влизаше, за да се заяде с някого. Защитаваш го, но свали розовите очила и виж истината.
Вчера в чата колко пъти Макнол обиди парлер?

+Quote Post
sisira
коментар 20 Apr 2014, 12:27 AM
Коментар #5

Advanced Member

Geronimo88, никъде в темата не съм изложила сътановище на защита, изложих становище на това което виждам, както споменах не само в този ден, а от отдавна. В интерес на истината, от двама човека, който познавам от Унакс Тийм единият е parler, и самият той беше този, който вчера ме насочи към това, че нещо се е случило в чата, каза ми за теми, които аз съм изпуснала, не съм ги чела, и не знам за какво става на въпрос там, и самият той ме накара да погледна чата, което аз направих след няколко часа. Темите така и не погледнах. С parler съм в добри отношения. Това което прочетох в чата ме накара да напиша темата, заради поредното подобно, което виждах. Ще ви дам скорошен пример защо, нещо на което всички бяхме свидетели.

Преди около месец имаше една дълга дилема в субтитри на damebra. Всички четяхме и следяхме сагата. Аз съм страничен наблюдател, не съм в кухнята, и не знам какво е ставало през това време там, но знам какво видях в сайта. В продължение на два дни damebra сипеше слова, толкова грозни и обидни, че дори не бих ги цитирала тук. Страшно неприлични. В продължение на два дни той се изявяваше в този стил на всеки два часа и обиждаше безразборно със думи, толкова грозни, каквито не срещнах никъде в чата от вчера между Maknol и parler. Но нямаше кой да го банне. Интересно ми е под чие орлово крило се беше подслонил damebra толкова добре, че успя да оцелее с този речник в коментари толкова дълго, виждала съм как разни деца на 14 години пишат по два коментара с подобен речник и на втората минута ги банват за по месец.

Имам още какво да напиша, но ще спра за момнта до тук, и първо ще изчакам някой да каже нещо по този въпрос.

+Quote Post
Planet_Rocker@or...
коментар 20 Apr 2014, 02:04 AM
Коментар #6

Power Member

Коментари: 300
Регистриран: 7-February 08
Град: Ловеч
Потребител No.: 104958

(Като страничен наблюдател)
Това явление си има даже и име - нарича се демокрация. Приказвай, той, кервана... ехее ей го, де е. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif)
Пък малко или много българина си носи пристрастието, така, генетично. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif)

Този коментар е бил редактиран от Planet_Rocker@or*Die на 20 Apr 2014, 02:13 AM

+Quote Post
Spark
коментар 20 Apr 2014, 07:05 PM
Коментар #7

ал би бек

Група: штъ
Коментари: 699
Регистриран: 9-June 03
Град: Турно Магуреле
Потребител No.: 1

@sisira: damebra e баннат за месец още на 17 март.

+Quote Post
damebra
коментар 24 Apr 2014, 09:01 PM
Коментар #8

Member

Коментари: 18
Регистриран: 6-March 13
Потребител No.: 179255

На дядо ви damebra, банът му изтече. Не съм под ничие крило мила, уважавам те, катерим в арена заедно. Може малко да съм толериран, защото превеждам като луд. То хорската злоба край няма, дето се заядоха с мене, но е крайно време шефовете да си избират приоритетите. Аз каквото исках си го постигнах, благодарение на сайта-истина е, но не вярвам вече да кача нещо, а ще стана като многото"сеирджии", които само шоу гледат. Най-малко, защото хората виждат преводите ми тук...сещай се. Интелигентните хора ще се сетят, че сабс и юнакс, не са центъра на вселената. Вижте сега шоу от e-mail- те ми.

Уважаеми Господине/Госпожо !

Благодаря Ви много за проявения интерес. Получихме Вашето запитване и ще го обработим веднага.

Здравейте,
Текстът за превод излиза над 32 страници.
Цената само за превод ще бъде 525 лв. без ДДС.
Ако искате да ги нагласяме като реплики с времетраене, както е в оригиналния файл, изпратен от Вас, цената общо ще бъде 630 лв. без ДДС.
В такива случаи процедираме с авансово плащане, което може да се извърши в бой или по банка. Можем да издадем фактура, като имаме 2 регистрирани фирми- едната е по ДДС, а другата не е регистрирана по ДДС, т.е. посочените цени могат да са и крайни, ако желаете.
Оставаме на разположение за потвърждение/ допълнителни въпроси.
Лека вечер!

МОГА ДА ДАМ И ПОДРОБНОСТИ! (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/help.gif)
Аз ще работя на половина!

+Quote Post
Bad_Nick
коментар 26 Apr 2014, 07:04 AM
Коментар #9

ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА

... с авансово плащане, което може да се извърши в бой или по банка...

Това ми хареса (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Този коментар е бил редактиран от Bad_Nick на 26 Apr 2014, 07:04 AM

+Quote Post
kotaraka_eek
коментар 26 Apr 2014, 06:18 PM
Коментар #10

Advanced Member

Коментари: 78
Регистриран: 31-July 13
Град: Надежда
Потребител No.: 181710

И какво общо има колко взима фирма за превод или агенция, или каквото е там, с проблема на Сисира!?

+Quote Post
Bad_Nick
коментар 29 Apr 2014, 11:45 PM
Коментар #11

ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА

Цитат(Maknol @ 26 Apr 2014, 08:49 PM) *
За "правдивия" Bad_Nick - за мен е обида, някой който не знае какво означава "рипнати субтитри", да се изказва точно за тях, като дава и "експертно мнение".

1. Не ти отговорих на личното, защото не смятам, че ти дължа обяснение.
2. Както вече многократно съм ви казвал - обяснявайте се на лична кой какво го дразни, но не го правете в чата, особено с "радващи" епитети и квалификации.
3. Ако смяташ, че съм те наказал неправилно, в правото си си да се обърнеш към Spark.
4. Ако продължиш да не спазваш добрия тон в чата или във форума, ти или който и да е друг, без значение дали е от Унакс Тийм или не, ще получи неочаквана ваканция и може да се жалва на priest@armenia.com.
Точка по въпроса.

+Quote Post
sisira
коментар 30 Apr 2014, 12:41 AM
Коментар #12

Advanced Member

Bad_Nick, каква точка, та темата едва сега сме я започнали, или ще ми я изтриете, както изтрихте почти всичко до сега? Аз имам още много да кажа, но просто изчаквам, недоизказаните ви изказвания, по горе зададох въпроси, на които ниой не ми отговори. Ще трябва да си отговарям сама тук. Между другото, отговорите на въпросите ми ги знам, но чаках някой да кеже нещо по-различно, да се опита да ме разубеди от това, което виждам. Това, че ти казваш точка, за мен не означава нищо, това е форум, което означава, цитирам Нет пространството:
Форумът е тематичен уеб сайт, разработен за комуникация между потребители. Комуникацията не се извършва в реално време, съобщенията остават на сайта, достъпни са за прочитане и отговор по всяко време и са видими за всички потребители, тъй като не са лични, а тематични.
С две думи: Място да се изказваме.

+Quote Post
damebra
коментар 30 Apr 2014, 01:26 PM
Коментар #13

Member

Коментари: 18
Регистриран: 6-March 13
Потребител No.: 179255

Боже, крал съм субтитри на Нон стоп! Аз тоя филм го бях забравил, че съм го превеждал! НЕКА СРАВНЯТ ЧАСОВЕТЕ 28 04 21:06 СА КАЧЕНИ НА САЙТА. А АЗ СЪМ КАЧИЛ ФИЛМА С ФАЙЛ СУБТИТРИ СУТРИНТА.Не ставай смешна, бабо Илке!

+Quote Post
Bad_Nick
коментар 30 Apr 2014, 10:11 PM
Коментар #14

ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА

Цитат(sisira @ 30 Apr 2014, 01:41 AM) *
Bad_Nick, каква точка, та темата едва сега сме я започнали, или ще ми я изтриете, както изтрихте почти всичко до сега? Аз имам още много да кажа, но просто изчаквам, недоизказаните ви изказвания, по горе зададох въпроси, на които ниой не ми отговори. Ще трябва да си отговарям сама тук. Между другото, отговорите на въпросите ми ги знам, но чаках някой да кеже нещо по-различно, да се опита да ме разубеди от това, което виждам. Това, че ти казваш точка, за мен не означава нищо, това е форум, което означава, цитирам Нет пространството:
Форумът е тематичен уеб сайт, разработен за комуникация между потребители. Комуникацията не се извършва в реално време, съобщенията остават на сайта, достъпни са за прочитане и отговор по всяко време и са видими за всички потребители, тъй като не са лични, а тематични.
С две думи: Място да се изказваме.

Sisira, не си ме разбрал/а. Поставих точка по казуса с баннатия от мен потребител и всякакви обяснения по случая.

Противно на твоите ( предполагам ) очаквания, единствената причина да се гордея, че съм част от Унакс е именно свободата на изказ и правото на мнение на всеки потребител. Мнозина от вас не осъзнават ( или не искат да осъзнаят ) колко либерален е сайта ни.
Понеже твърдиш, че не си получил/а отговори на въпросите си, ще се опитам да отговоря в следващия пост.

+Quote Post
Bad_Nick
коментар 30 Apr 2014, 10:49 PM
Коментар #15

ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА

Цитат(sisira @ 19 Apr 2014, 02:48 AM) *
В ЧУЖДИЯ ДВОР-кръстих темата така, защото това е усещането което изпитвам тук, в Унакс, все едно се намирам в чужд двор. Ще поясня защо, няма да мога да бъда кратка, но нищо.
Това, което ме накара да я напиша е обърнатото ми внимание на чата от днес, 18 април. Върнах архива и се зачетох с интерес в излязлите ми 23 страници, Maknol и parlel спорят. Прочетох до страница 20 и спрях, когато стигнах до това:
Bad_Nick - parler: Спести си язвителния език.
Bad_Nick - Четох архива и затова ти казвам на теб. Другият го питай след седмица.

По нататъка не четох, нямаше смисъл. До тук в чата видях двама човека които спорят, не видях превъзходство в спора или превъзходство в обиди при двамата, не видях Maknol да е обидил или нагрубил повече parlel, но видях, че Maknol e с бан в сайта, а parlel е просто учтиво предупреден. В еднаква ситуация единият, който не е член на Унакс Тийм получава бан, а другият, който е от Унакс Тийм, получава предупреждение да не се заяжда, и както мернах по нататък, остава да се забавлява в чата.

Дотук няма какво да коментирам. Казусът с бана на човека за мен е ясен и приключен.

Не съм член на Унакс Тийм, в този сайт съм от две години, за които доста пъти наблюдавах явлението "Чуждия двор". Както съм видяла отдавна, тук всички, които не сме членове на отбора, или в близки приятелски отношения с Унакс Тийм, сме като в чуждия двор, дошли сме тук, настанили сме се, правим нещо с добри намерения, или не правим нищо, прото сме обикновенни потребители, дошли във форума да научат нещо ново, или прсто да побъбрят в някоя тема, но сме малко като натрапници. Не сме с предимство. Ние сме на задния ред.

Смятам, че твърденията ти си доста крайни. Сайтът никога не е бил и няма да бъде сайт на отбора. Целта на сайта е много по-различна. Винаги сме давали поле за изява и подкрепа на начинаещите преводачи. Всеки може да качи авторския си превод, без да чака някой "майстор" да го одобри. Бих направил някои аналогии с един друг сайт, но имаме забрана от Spark да не се разправяме с "майсторите".
Друг е въпросът, че нЕкои елементи от отбора ни губят мярка за реалност или никога не са я имали. Но във всяко стадо си има мърша. Не е редно, според мен, всички негативи да се насочват сумарно към отбора като цяло. Отборът е страхотен тийм от кадърни преводачи, нещо, което не можеш да отречеш, предполагам.
Забележи, че през цялото време говоря от свое име и не ангажирам отбора с мнението си.

Както се вижда от днес, имунитетът не е за нас, за нас са бановете, за нас са препоръките да не пипаме касовите филми, визирам изтритите коментари от темата за Ной, в която бях писала ден по-рано, но и доста такива съм прочела преди това. Когато говориш във форумът, ако не си от Унакс Тийм, трябва да внимаваш какво казваш, защото може последствията да са в твой минус. Когато си от отбора обаче, може да се изказваш свободно, няма страшно, ще те предупредят навреме, не визирам Bad_Nick, просто него цитирах, говоря за наблюденията ми от двете ми години тук.

Както вече споменах, всеки преводач в Унакс може да превежда каквото си пожелае и НЕ Е НУЖНО да се съобразява с когото и да било! Може да има и 100 еднакви теми в раздел "В прогрес" от 100 различни преводача. Можеш да преведеш същия филм и без да си пуснал тема в раздела. Това е магията на Унакс! А че някой е лял акъл и се е опитал да те откаже от даден филм... Майната му! А че някой се смята за меродавен и се опитва да те убеди, че няма нужда от 2 ( или повече ) превода на един и същи филм... Майната му!
Превеждайте каквото пожелаете! Не се съобразявайте с подобни "принципни" мнения!
Наистина има сложни заглавия за начинаещи преводачи. Наистина резулататът може да бъде плачевен... И какво от това?! Кой се е родил научен?! Давайте, превеждайте, учете се! Личният опит е безценен.

Чувството, когато си тук, е че все едно се намираш в чужд двор. Двор, в който са ти дали всичко, но не трябва да забравяш, че не е твой, той е само на опраделени, виждаш го от време на време в разни действия, и не го забравяш, защото все се намират разни ситуации да ти го напомнят, както днешната.
Преди време ми писа Spark, с много добро отношение, което чак ме учуди, в последствие разбрах кой бил той в сайта, и това, доброто му отношение, ме накара да бъда и до днес в сайта, и да продължавам да правя това което искам, без да ми пука, че съм в чуждия двор. Обаче виждам много хора, които идват тук с желаниие, но после бързо си отиват, налегнати от неудобството на чуждия двор.

Spark от години е двигателя на сайта, на идеята. И както виждаш, резултатите са налице. Няма чужд двор тук, sisira, няма и няма да има. Може и да има някои пропуски от отделни индивиди, но като цяло, идеята се развива. Ако отново усетиш подобно отношение, пиши ми и проблема ще бъде коригиран. Все пак влез и в нашето положение - не можем да бъдем постоянно на линия и да следим всеки един детайл.

Навлякла съм си много черни точки от страна на Унакс Тийм, защото аз май все пиша неудобните теми, няма да се учудя ако и мен ме баннат, знае ли се, не забравям, че съм в чуждият двор.
Не познавам почти никого от Унакс Тийм, не пиша всичко това от лични подбуди към някого от тях. Написах го, защото наистина така се чувствам. В чуждия двор.

Не е нужно да познаваш никого от отбора. Няма черни отборни точки. Може би някой да не те долюбва на лична основа, но това е друго. Няма неудобни теми. Няма членове на отбора и други. Унакс е за всички.

И няколко думи в заключение.
Не знам защо правиш подобни генерални изводи за отбора. Според мен, не бива да се прехвърлят някои лични конфликти върху целия отбор. Превеждай, качвай си преводите и се старай да всеки превод да бъде по-добър от предишния. А кой какво бил казал...Майната му! Трябва да имаш дебела кожа, за да бъдеш преводач.
Надявам се, че отговорих на въпросите ти.

PS Щях да забравя. Аз съм един от модовете, раздал най-много банове тук. Уверявам те, че за всеки бан си е имало мноооого сериозни причини. И не съм слагал бан за изказано лично мнение в рамките на добрия тон.

Този коментар е бил редактиран от Bad_Nick на 30 Apr 2014, 10:54 PM

+Quote Post

3 страници V   1 2 3 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topicБлагодаря

Олекотена версия Час: 15 May 2025 - 02:11 AM