Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() ![]() |
| Guest_crz_* |
12 Feb 2010, 12:48 AM
Коментар
|
|
Guests |
Знаете ли кой е шрифтът, който ползват в БНТ1 за титри на филмите?
Мисля, че ми е любим, но аз не знам кой е. Също не знам и какви "настройки" има.. като размер, сянка (размер на сянката..), не съм сигурен дали има такава или е много малка.. а бе с една дума тяхната тайна рецепта ми любопитна. Също ми харесва и прозрачният черен фон, който ползват (наричат го в някой плейъри opaque box), той обаче при тях не е във формата на правоъгълна "кутийка", ами всеки ред има все едно свой собствен opaque box, точно толкова дълъг, колкото е дължината на реда. Плейърите които аз ползвам (mplayer, vlc) за съжаление нямат доколкото ми е известно тази опция. Там е една цяла кутийка, спрямо най-дългия ред. Съвсем като детайл вече може би било интересно и какво ниво на прозрачност ползват. Ако някой има идея или догадка.. а най-добре вътрешна информация, макар че може би тя е грижливо пазена :-). А може би е свързано с определена марка професионална техника, която се ползва там. Не ми е ясно как се правят в телевизята субтитрите. |
|
|
|
| Реклама |
12 Feb 2010, 12:48 AM
Коментар
#
|
|
|
|
|
|
|
12 Feb 2010, 02:14 AM
Коментар
|
|
|
shade withered ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 499 Регистриран: 14-July 07 Град: Кюстендил Потребител No.: 91323 |
За телевизията не знам, но opaque box-а на ffdshow можеш да си конфигурираш както намериш за добре. И кутийките са си за всеки ред по отделно.
|
|
|
|
| Guest_crz_* |
18 Feb 2010, 12:24 AM
Коментар
|
|
Guests |
За телевизията не знам, но opaque box-а на ffdshow можеш да си конфигурираш както намериш за добре. И кутийките са си за всеки ред по отделно. ffdshow се ползва само под Windows :-(. Иначе в друг форум коментирахме същия въпрос.. ако някой се интересува, стана ясно, че най-близко до шрифта е Helvetica и донякъде Arial Narrow на Monotype/Linotype corp. Ето и скрийнове, които правих по-рано (за архивите): (IMG:http://img36.imageshack.us/img36/1498/vlcsnap2010021223h19m52c.png) italic: (IMG:http://img140.imageshack.us/img140/6678/vlcsnap2010021223h29m02.png) |
|
|
|
| Guest_Raikonen07_* |
18 Feb 2010, 12:43 AM
Коментар
|
|
Guests |
Пиши на бнт какъв шрифт използват и готово. Може и да ти кажат. Какво толко има тайна в това.
|
|
|
|
18 Feb 2010, 12:53 AM
Коментар
|
|
|
ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА ![]() Група: Members Коментари: 1071 Регистриран: 19-January 08 Град: Бургас Потребител No.: 103469 |
Като отворихме дума за шрифтове, споделете кой с какъв шрифт работи и плюсовете и минусите от него.
|
|
|
|
18 Feb 2010, 04:27 PM
Коментар
|
|
|
Power Member Група: Members Коментари: 300 Регистриран: 7-February 08 Град: Ловеч Потребител No.: 104958 |
Пиши на бнт какъв шрифт използват и готово. Може и да ти кажат. Какво толко има тайна в това. И аз веднъж съм писал на бнт, още си чакам отговора. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/laugh1.gif) Обречена кауза |
|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 21 July 2026 - 11:02 PM |