![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Guest_bra333_* |
![]()
Коментар
|
Guests ![]() |
Бад Ник, защо да не ти отговoря!?
да са живи и здрави 1 000 000 български емигранти, които всеки месец изпращат реални пари в ограбена и банкрутирала България*(попадайки в тази категория и аз доброволно пращам на моите родители пари, от загриженост за тяхното оцеляване) не се притеснявай за данъците които плащаш, не отиват за родителите на нито един от тези 1 000 000 български емигранти отиват някъде другаде и ти знаеш добре къде отиват, я за някой хотел по Черноморието, я за някой нов Мерцедес на депутатин или други разни екстри не си ли забелязал!? къде са парите на хората работили по 40/50 години!? пак там, инвестирани са в хотелите, палатите и ферарита, заедно с твоите пари тези от европейските фондове могат да спрат всякакви парични потоци към България, но си е жалко наистина, че хората в България не могат да спрат да плащат за издръжката на една група хора, която в никакъв случай не е групата на пенсионерите защо никой не обича хората в България да са с високо вдигнати глави и да имат самочувствие!? защо един ББ си позволява да нарича тези които са останали в България кофти материал и никой нищо не направи!? защо всички в България са парализирани от страх и имат ниско самочувствие, и са най нещастните в Европа!? защо турбочалга певачиците и техния лидер, изрусен, дебел педал, са пример за подражание на млади!? защо убийства като това във Варна *(извършено по особено жесток начин, ей така за удоволствие) или пък това във София, на 2те момчета с нож в гърба, са извършени точно от децата на хора, грижили се за развитието или по скоро упадъка на обществото в България!? защо България прилича по скоро на Колумбия, отколкото на европейска държава!? защо съдебен медик проф. Стойчо Раданов се самообесва на детска катерушка!? интелигентите хора не правят такива работи, кой трябваше да бъде уплашен с това действие и защо!? защо България е на последно място по доходи от всички европейски държави!? защо никъде в Европа на болните от диабет, не им се налага да събират подписки!? защо България има планове за внос на работници от Виетнам и са готови да им плащат по 500 долара заплата, а няма пари за българи!? *(поне да вкарат бесарабски българи, пак по добре ще е) или може би очакват, че вкарвайки виетнамци, ще решат и проблема с безстопанствените кучета и котки защо в България всичко е псевдо, почвайки от политиците и държавния апарат, минавайки през промишлеността и производството, и се стигне до здравеопазване, култура и образование, и най накрая стигнем до 2 поддомейна за разпространение на субтитри за филми *(поне да бяха на сървъри предлагащи свободно и безплатно поддомейн пространство, че човек да си помисли нещо, ама и това го няма) защо има милиони абсурдни "защо" в България!? та така и с преводите на филмите, защо ли превеждате без пари!? вие си знаете най добре... повечето от вас имат нужда да поживеят в чужбина, поне за година, и да открият сами как се вижда картинката отстрани опитайте някога, ще останете учудени от резултата не ме притеснява факта, че не харесвате това което мисля аз мога да приема факта, че повечето от вас имат някакво друго мнение, но защо ли на някои им е трудно да приемат, че има и други по различни мнения!? |
|
|
Реклама |
![]()
Коментар
#
|
![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Newbie ![]() Група: Members Коментари: 7 Регистриран: 24-October 08 Потребител No.: 121774 ![]() |
не ме притеснява факта, че не харесвате това което мисля аз мога да приема факта, че повечето от вас имат някакво друго мнение, но защо ли на някои им е трудно да приемат, че има и други по различни мнения!? За много работи си прав. Просто ние, българите, трудно си признаваме, когато грешим, не сме свикнали. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА ![]() Група: Members Коментари: 1071 Регистриран: 19-January 08 Град: Бургас Потребител No.: 103469 ![]() |
bra, друже, аз нямам лошо лично отношение към теб.
Това, че не възприемам твоята позиция не ме прави твой враг. Уважавам твоето и на всички останали мнения, но имам право и на свое. Писах ти да не ми отговаряш, защото подемаме дискусия, която може да се води до безкрай. И ти ми зададе 100 въпроса, на които не съм аз човека, който трябва да отговори. А може би ти трябваше да си тук, в България и тогава да ги задаваш. Жалкото, приятелю, е че внуците ти няма да знаят български. Ние тук ще се оправим по един или друг начин. Може би трябва да преминем като народ през всичко това, не че ще ни е за първи път. Да изтърпим след царя и каруцаря на царя, да слушаме Азис, да допуснем Турция в ЕС ( имаме право на вето ). И свинският грип ще преодолеем, най-много да измрат цесекарите ( майтап ) (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/rolleyes.gif) . Развитието на един народ е като синусоида - сега май сме в долна мъртва точка. Ако аз не успея, синовете ми ще се погрижат това да се промени. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
unreal Група: Members Коментари: 800 Регистриран: 22-May 07 Град: Pleasantville Потребител No.: 86964 ![]() |
ninad, страшно обичам, когато някой се извинява и от мое име, че съм българка и че живея в България (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Мерси, че ме отмени.
bra333, мнозина от българите, които превеждат безплатно, са в чужбина. Но само ти извиваш на умряло и искаш да ти се плаща. И винаги приемам, че колкото хора има - толкова и мнения. Май само ти не разбра, че и останалите от нас си имат мнения и от десет кладенеца вода донесе, за да ги отхвърлиш. Там е работата, че примерно аз нямам мнение по всички въпроси. Просто знам, че не знам всичко и по тази причина, ако изразя мнение, то е за нещо, което познавам най-малкото добре. Затова не коментирам какво е в чужбина, та дори и в България. Мога да говоря само за това, което знам и познавам и само това си позволявам понякога. Но ти, който не си тук от години, можеш. Давай смело, отвори ни очите, колко грешно е да работим даром. Понеже някой печелел на наш гръб. Ами, умее - печели. Ние предоставяме труда си безплатно, ако можеш и ти да печелиш от него - моля, възползвай се. После мини и по сайтовете за субтитри и на всички останали държави и им обясни колко са неразумни, щото не може така - само на нас да ни обясняваш. И да не забравиш да изброиш корумпираните им политици, масовите убийства, присвояването на средства, лъжеморала, кичозните им идоли и всички останали недъзи на тяхната държава. И понеже се опитваш с някакви изсмукани от пръстите аргументи да ни покажеш Пътя - то защо в единия си пост твърдиш "отдавна не вярвам на нищо в България не вярвам, че тук има хора които да не печелят от това уж доброволно дело " а още в следващия казваш "та така и с преводите на филмите, защо ли превеждате без пари!? " Подозирам, че много те чопли отвътре - "бе, тия не може да работят безплатно, ама защо на мен никой не ми каже как става? Само ме мамят, че не им се плаща" (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Е, човече, странен екземпляр си ти. Наистина ми е жал за теб, понеже няма спасение, когато си хем мнителен, хем алчен, хем завиждаш. Отиди и обясни на хората, дето ходят в планината и каптират изворна вода за ВСЕКИ, който мине покрай тяхната чешма, да не се трепят даром. Кажи го и на тези, които даряват кръв и за това не вземат и стотинка. Можеше и на майка Тереза да й обясниш, че залудо се старае за човешкия неблагодарен род, но жената вече приключи със своето достойно дело. Но мисля, че достатъчно внемание отделихме на твоите изказвания и повече няма да коментирам поведението ти тук. Дано наистина някога разбереш какво е истинският доброволен труд. Попаднах на нещо, което потвърждава собственото ми наблюдение относно това, защо се случват онези лоши неща около нас, особено у по-незрелите индивиди на обществото /не само в България/. Преди време някъде написах, че виждам как повечето гледащи филми, почват да ги възприемат като картинки, т.е., дори не ги разбират. Просто убиват времето. Но се оказа, че не само времето. Убиват и способността си да осмислят категориите добро и лошо. И за това особено силно способстват медиите. И това го доказват учени. - Учените са на мнение, че бързината на разпространяване на информацията чрез радио, телевизия и интернет не дава на хората нужното време за изработване на емоционална реакция в отговор на проявените от другите хора морални качества. “Ние разделяме нещата на добри и лоши, като до голяма степен се опираме на пораждащото се у нас съчувствие или възхищение. Нашето изследване показва, че проявата на тази реакция, даваща ни възможността да определим хуманността на случилото се, изисква достатъчно време” Струва ми се, че не греша - от няколко десетки години вече и у нас се наблюдават някои от онези ужасяващи събития, които преди чувахме, че се случват в чужбина. Къде е решението, според вас? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Newbie ![]() Група: Members Коментари: 7 Регистриран: 24-October 08 Потребител No.: 121774 ![]() |
ninad, страшно обичам, когато някой се извинява и от мое име, че съм българка и че живея в България (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Мерси, че ме отмени. Извинявай, не съм искала да те засегна. Напротив, много харесвам разсъжденията ти и винаги ги чета с интерес. Иначе аз превеждам отскоро, но не от някакви високи подбуди, а просто защото ми е приятно. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
unreal Група: Members Коментари: 800 Регистриран: 22-May 07 Град: Pleasantville Потребител No.: 86964 ![]() |
TAHEP, художествената измислица ползва един похват, наречени хипербола. Но със сигурност и ти го знаеш. Аз не смятам, че сме овце и че сме свикнали да сме стадо. Ако беше така, кой знае, можеше и да сме постигнали нещо повече като държава. Винаги съм се радвала на миролюбието на българина, на стремежа към спокоен и разумен начин за преодоляване на проблемите, на неговата толерантност към различните. Само напоследък тези качества /а според теб, може би - недостатъци/ изчезват. И не мисля, че така ще бъде по-добре.
Имаше едно изследване, при което се установи, че за разлика от населението на другите страни, нашето не се отъждествява с държавата, а с населеното място, с географското положение. Все едно всеки от нас си е една мини-държавица, за чието добруване се грижи и нехае за цялата общност. Но, защо ли ми се струва, че каквото и да правим, все няма да сме добре? Защото сме едно късче земя и шепа хорица, а големите сили си правят каквото искат с нас. Както е било от много векове. Между другото, нашият народ и историята му, не са бог знае колко по-различни от тези на другите народи. И робство, и страх, и бунтове, и предателства, и геройства... В момента се сещам как, когато гледах The Wind That Shakes the Barley, си представях тази история като българска. И при почти всеки исторически филм или роман е така. ninad, не бива да изразяваш мнението на българите като цяло, когато то си е лично твое, нали? Затова написах горното. Не обичам, когато някой говори и от мое име, без аз да съм съгласна с това. Иначе, както при всеки друг народ, способността да виждаш грешките си, както и да ги признаваш, е чисто индивидуална. Пък аз не видях в думите на бра нещо, което съм сбъркала или виновна. И си дойдохме на думата (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Да, превеждаме, защото ни прави удоволствие. Точно това е трудното за разбиране за някого. IvanKanev, за това говорим - правим нещо от добро сърце. Понеже го можем, а други - не. Но това е нашето мислене, възможно е и да е вече много демоде.. но се съмнявам (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Защото не сме само ние, българите, които го правим. А усещането за взаимопомощ и взаимодействие е чудесно (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) А вчера попаднах на този чудесен сайт именно за взаимопомощ в чуждите езици, и то не само за помощ по английски: http://www.cucumis.org/translation_41_w/ Отдавна мислех да направя подобен сайт, а се оказа, че са ме изпреварили(IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ninad, не бива да изразяваш мнението на българите като цяло, когато то си е лично твое, нали? Затова написах горното. Не обичам, когато някой говори и от мое име, без аз да съм съгласна с това. А дали бива някой да поучава другите какво бива и какво не бива? Видях, че си се засегнала, извиних ти се, не съм си и помисляла мнението ми да е меродавно... Ама не - сега пък ме поучаваш! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре, говори от името на българите, няма проблеми (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Сега да не вземеш пак да се ядосаш (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Нямам намерение никого да поучавам. Само написах общоприетото разбиране по въпроса.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това за хиперболата се отнася за стихотворението, чието съдържание предаваш. Драматизмът в него се постига чрез градация и се използва преувеличение, за да постигне желания ефект - жегването (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif)
Колкото до твоето жегване - не, мен не ме жегва, а ме учудва. Учудва ме постоянно при това. Няма начин да накараш някого да изяви своята воля, ако го наричаш овца. Особено, ако ти самият сам се вкарваш в стадото. Какво е това ниско самочувствие у нас, не мога да разбера. Все това се мрънка - ние, българите сме такива или онакива - съдейки по това, което съм видяла, чула и прочела, не сме по-различни от всички друг народи. И животът ни в последните десетилетия в някои насоки върви към по-добро, в други - към по-лошо. Но така е навсякъде. В периодите на преход винаги е трудно, особено когато няма модел, който да пасне добре на ресурсите, с които разполагаме. За мен по-важното е, че избегнахме кръвопролитията, а нашите съседки пострадаха така, както не бих искала никога да се случи тук. Мисля, че те платиха по-голяма цена за почти същото положение, в което сме и ние. Но май интересите към тях бяха по-големи, та затова. И защо ли така се вързахме да си говорим за нещо, което изобщо не беше в темата (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) )))) Две страници, само за да си кажем, че обичаме да правим това, което правим и никой никого не кара да превежда или не. А аз отворих темата с мисълта - дали не правим мечешка услуга и още куп други неща, които понякога ме карат да се обезсърчавам и да губя смисъла на заниманието. Ами, виждаш ли, за мен празниците станаха някак изкуствени... по-скоро гледам да си отпочина малко през такива дни, отколкото да празнувам. Та, със закъснение - честит празник на всички, които се трудят, пък всеки да си го отбелязва така, както той си знае (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Subtitles Guru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 1314 Регистриран: 8-August 09 Потребител No.: 138238 ![]() |
на кино и на компютъра (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18 July 2025 - 07:51 PM |