Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() ![]() |
11 May 2007, 04:15 PM
Коментар
|
|
|
Power Member Група: Глобални Модератори Коментари: 214 Регистриран: 1-November 05 Град: Русе Потребител No.: 16509 |
Може би, не е конфликт,но използвах думата за да привлека вниманието на хората,които ще прочетат темата. Става въпрос за противопоставянето на трите най-големи в момента сайта за български субтитри:
1.http://subsunacs.net/ 2.http://subs.sab.bz/ 3.http://divxsubtitles.xpt.net/ Не знам на какво се дължи,на тих конфликт ,между администраторите,на егоцентризъм на преводачите или на нещо, което ми убягва, но ситуацията е адски тъпа. Почва се превод в сайт №1, след 5 часа се отваря тема за превод на същия филм в сайт №2 ,на другия ден ,за да не остане по назад сайт №3 впряга някой да превежда същия филм. Впряга се труда на трима души за едно и също нещо, само да докажем изглежда, че ние не сме по назад от останалите. По умните преводачи, които имат вече някакъв авторитет, пускат теми и в трите сайта ,за да не стават недоразумения, но това са единици. Останалите превеждаме като луди за да видим ,че и други двама правят същото,но по другите сайтове. Само си правя сметка колко филма стоят и чакат,защото си мерим пенисите,кой сайт е по велик и кой е добър от останалите. АДМИНИСТРАТОРИ,МОДЕРАТОРИ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОТ ТРИУМВИРАТА,ЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СЕДНЕТЕ В НЯКОЙ РЕСТОРАНТ И ДА СЕ РАЗБЕРЕТЕ ПОМЕЖДУ СИ,ДА ИЗМИСЛИТЕ ПРАВИЛА,КОИТО ЩЕ СПРАТ ТАЗИ АНАРХИЯ.НИЕ ОСТАНАЛИТЕ ПРЕВОДАЧИ ЩЕ СЪБЕРЕМ ПАРИ ДА ВИ ПЛАТИМ ВЕЧЕРЯТА,ЗА ДА СЛОЖИТЕ КРАЙ НА ТОВА. Само погледнете в трите сайта колко филма се не дублират а триблират/измислих нова дума в българския език/,само защото няма никакъв синхрон в действията.Няма да споменавам обидните реплики, които чета във форумите на някой сайт,по отношение на останалите два сайта.Господа преводачи, това не е война, това е тъпо и зрителите страдат от това,защото непреведените филми се увеличават заради егото ни, по голямо от четирикрилен гардероб. Ще се радвам да чуя и други мнения по темата. |
|
|
|
| Реклама |
11 May 2007, 04:15 PM
Коментар
#
|
|
|
|
|
|
|
11 May 2007, 06:44 PM
Коментар
|
|
|
ал би бек ![]() Група: штъ Коментари: 699 Регистриран: 9-June 03 Град: Турно Магуреле Потребител No.: 1 |
Никой с никой не се е карал, нито си мери нещо. Всеки може да си направи сайт и да си го развива както намери за добре. Само преводачите правят конфликти с това кой къде качил субтитрите им без позволение и т.н. Има едно нещо наречено PUBLIC DOMAIN. Щом си го качил в мрежата и не си помислил как да го защитиш от разпространение, не може да искаш от някой друг да се занимава с това, за което ти не си помислил. Най-малко тук може да се винят администраторите. Ако има конфликт той е между преводачи и част от потребителите.
|
|
|
|
| Guest_JohnyB_* |
11 May 2007, 10:09 PM
Коментар
|
|
Guests |
Това не звучи добре. Който и да е виновен за това положение (за което аз научам от тази тема), много е глупаво и безмислено наистина 3ма души да превеждат един и същи филм....
Вярно, че този сайт не може да държи монопол, но е някак си непрактично и неудобно за всеки филм да претърсваш 2 сайта, скоро може да станат 4, 5... Повече ми харесваше преди - ако тук няма субтитри за този филм, значи изобщо няма..... Това е малко като да има 2,3,5 сайта от сорта на imdb.com - Не става дума за монопол, просто всичко е на 1 място, по-удобно е някак си (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
11 May 2007, 10:31 PM
Коментар
|
|
|
Power Member Група: Глобални Модератори Коментари: 214 Регистриран: 1-November 05 Град: Русе Потребител No.: 16509 |
Това не звучи добре. Който и да е виновен за това положение (за което аз научам от тази тема), много е глупаво и безмислено наистина 3ма души да превеждат един и същи филм.... Вярно, че този сайт не може да държи монопол, но е някак си непрактично и неудобно за всеки филм да претърсваш 2 сайта, скоро може да станат 4, 5... Повече ми харесваше преди - ако тук няма субтитри за този филм, значи изобщо няма..... Това е малко като да има 2,3,5 сайта от сорта на imdb.com - Не става дума за монопол, просто всичко е на 1 място, по-удобно е някак си (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif) жалкото е ,че само ти прозря проблема,в subs.sab.bz ме изядоха с парцалите,толкова злоба не съм очаквал и то от хора,които до преди 5-6 месеца бяха основни "играчи" тук. Там изтриха дискусията. |
|
|
|
| Guest_JohnyB_* |
11 May 2007, 10:46 PM
Коментар
|
|
Guests |
e затова трябва да си оправдаеш ника (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif) Трябва да си по-упорит...
Аз имам няколко идеи за разрешаване на проблема, но докато собствениците един вид на сайтовете не седнат да го решат проблема.... А и друг е въпроса дали зависи от тях... Все пак това тук си е превеждане на филми на свободни начала, който каквото си иска и както си иска превежда, преводачите са основни играчи, и може би затова сега го демонстрират по някакъв начин, че всичко зависи от тях .... А ние потребителите сме в най-лошото положение, има да се лутаме из сайтовете за субтитри (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Добре, че поне има локални ДС-та, поне новите филми ги качват там с прилично качество и субтитри.... А за по-старо, когато се налага да се изпробват няколко версии на субтитри, особено както аз сега си правя всичко на по 1 СД от 1.4 ГБ с вградени субтитри ....Ще има лутане.... Иначе едната ми идея е да си останат 3 сайтовете: 1 за нови филми 1 за сериали 1 за стари филми, стари сериали, уестърни и т.н. И идеята за 1 тракер за такива находки какъвто беше САБ, въобще не е лоша.... И т.н. Само желание се иска от хората, които могат да го направят това..... Нали се сещаш, че аз не мога да отворя тракер, или сайт за субтитри, и да ги поддържам (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
| Guest_Al Pacino_* |
11 May 2007, 11:39 PM
Коментар
|
|
Guests |
|
|
|
|
| Guest_glen_* |
12 May 2007, 02:20 PM
Коментар
|
|
Guests |
на фона на това,което се случи преди година и се повтори преди 2-3 месеца,
мисля че вече е недупостимо някои да мислят за конфликти и разделения защото ще им е трудно да оцелеят.не съм особен фен на арената,но постъпката на Гешев беше много достойна(така я видях отстрани).времето лети,утре ще излезе нов доклад и ако ви завари в конфликти и др. подобни -лошо,много лошо! |
|
|
|
| Guest_TZANKOSSS_* |
12 May 2007, 11:05 PM
Коментар
|
|
Guests |
Това не звучи добре. Който и да е виновен за това положение (за което аз научам от тази тема), много е глупаво и безмислено наистина 3ма души да превеждат един и същи филм.... Вярно, че този сайт не може да държи монопол, но е някак си непрактично и неудобно за всеки филм да претърсваш 2 сайта, скоро може да станат 4, 5... Повече ми харесваше преди - ако тук няма субтитри за този филм, значи изобщо няма..... Това е малко като да има 2,3,5 сайта от сорта на imdb.com - Не става дума за монопол, просто всичко е на 1 място, по-удобно е някак си (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif) жалкото е ,че само ти прозря проблема,в subs.sab.bz ме изядоха с парцалите,толкова злоба не съм очаквал и то от хора,които до преди 5-6 месеца бяха основни "играчи" тук. Там изтриха дискусията. Все пак това е сайт номер 2. Скоро ще бъде задминат. Може да имат добри преводачи, но те са рядкости. Голяма част от зеленоникестите хора там са с подарени постове. Визирам минастирит, който беше преди това тъмно зелен, сиреч майстор преводач, а сами можете да видите що за превдаоч е от преводите на сериала др Хаус. Да не коментираме саб, а да пишем по конкретната тема от упорит. Но и според мен вражда между сайтовете няма. Просто не трябва да се прави този плагиазъм, който вреди на всеки. Но това говори и лошо за сайта, в който е крадения материал. |
|
|
|
| Guest_stoyanivanov_* |
14 May 2007, 07:48 AM
Коментар
|
|
Guests |
Цанко, моля - хайде по-кротко с генералните изводи, а? Нали не искаш да тръгнем да си мерим нито грамотността, нито общата култура, нито качеството на преводите?
Няма и не може да има конфликт между субс.саб и субс.юнакс. (За третия сайт не ми се говори.) А конкуренцията е нещо здравословно. Както ти е известно, за мен не е проблем да работя понякога в екип с хора от юнакс и дори им напомням да не забравят да качат субтитрите и тук. Има само едно простичко условие, с което би трябвало всички да сте съгласни. Ако се качват тук нечии субтитри, взети от друг сайт, най-добре е това да направи самият им преводач. Разбира се - няма как да спрете други хора да ги качат без негово съгласие. Администраторите на сайтовете не са пъдари и няма как да следят всичко, но поне не бива да толерират некоректни "ъплоудери". Хора, които трият умишлено имената на преводачите и други обозначителни надписи, би трябвало да бъдат санкционирани от всеки уважаващ себе си и сайта си админ. И тук, и там! Част от моите скромни субтитри още си стоят тук и лично аз няма да протестирам, ако някой някога качи и друг мой превод. Но да бъде така добър да остави финалните надписи, това го изисква елементарната етика. И не мисля, че потребителите са чак толкова много затруднени да преровят с търсачките двата сайта. Което отнема общо 20 секунди. Успех и добро здраве на всички преводачи! |
|
|
|
| Guest_iuro22_* |
14 May 2007, 10:19 AM
Коментар
|
|
Guests |
Аз съм твърдо за конкуренцията, защото в съревнованието се ражда истината. На мен не ми харесва в unacs това, че се толерира плагиатството. Субтитри на 2 диска се правят за 4 без абсолютно никаква друга промяна, само че с новото име на преводача. Модераторите казват ние не сме пъдари. Ами щом държите на реномето на сайта ще станете. В subs.sab.bz пише с червени букви, че всеки появил се псевдопреводач ще бъде наказан. Това на мен много ми се понрави и ми доказа нуждата от втори сайт. Дали ще го спазват това ще покаже времето. Ако не го спазват, аз ще адмирирам появата на трети сайт.
|
|
|
|
| Guest_Boygenius_* |
19 May 2007, 02:27 AM
Коментар
|
|
Guests |
Откога пък има нещо по-добро от unacs? Това, че на някои лаврите им се струват недостатъчно, не значи, че трябва да се изнудват фенове за комплименти и да им се забранява да критикуват. Добри субтитри са подарък за публиката, а не разменно средство; респ. колкото повече хора достигнат, толкова по-добре.
|
|
|
|
| Guest_vrabec_* |
19 May 2007, 04:44 PM
Коментар
|
|
Guests |
и на мене ми прави от известно време неприятно впечатление.
както и резултатите от този по незнайни причини възникнал конфликт. най-отблъскващо обаче ми действа, когато някой от тукашните модератори си позволи да сложи бан на потребител, защото потребителят бил дал връзка към субтитри, или тема от "другия" сайт за субтитри. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/sad.gif) направо е варварско! и се излагат някои хора, с огромни червени болдирани надписи със заплахи, груб език, обиди към потребителите и т.н. и, моля ви, не обиждайте както моята, така и вашата собствена интелигентност и наблюдателност, като евентуално напишете, че "няма такова нещо" (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/sad.gif) просто... не зная, замислете се, ако сте в състояние да прескочите наслагванията си от субективизъм... |
|
|
|
| Guest_Al Pacino_* |
19 May 2007, 10:29 PM
Коментар
|
|
Guests |
vrabec, Това става така, защото тези линкове се смятат за реклама както тук, така и там.
|
|
|
|
| Guest_turnokopa_* |
21 May 2007, 03:42 AM
Коментар
|
|
Guests |
Защо ли си мисля, че повечето от вас обикновенните потребители не ви и дреме, кой, къде и какво е публикувал, препубликувал,
други са го качили вместо него и прочие. На вас едно ви трябва, това са субтитрите, т.е. не само превода а точния превод на вашето копие на филма. И естествено заради вашата ниска компютърна грамотност и незнанието Ви в тази конкретна област - настройването на субтитри, се появява и нуждата да има по една камара копия и версии на субтитрите за 1,2,3 че и 4 CD-та съм виждал и какви ли не вариации на скорости. Първото и най-важно нещо е когато се е появил един филм, е един съвестен преводач (а тук те са в изобилие) да направи един перфектен превод. Всичко останоло са технически подробности. Разбира се, че е некорекно някой да се подписва с труда на другия. затова естествено в края на субтитрите пише кой ги е превел и кой се е погрижил те да пасват за конкретнана версия (релийз) на филма. Дотук с работата на преводача. Къде той ще избере да качи превода си е негов избор, на един или 3 сървара. Дали ще му копират още 100 души субтитрите на още 100 локални сървари или на още 10 сайта за субтитри това не е по силите на никой да ги контролира. Разбира се, че монополизма не е на добре, но и честно казано прекаленото разводняване на нещата пак не води на добре. Та понеже ние потребителите сме тези които правиме развитието на самите сайтове. Защото едва ли някой би писал ако няма кой да прочете труда му, аз от доста време само и единствено разчитам на този сайт. НЕКА има и други, нека, но нищо лошо няма от дублирането на информа- ция. Не забравяйте, че най-важното е когато един потребител отида на определен сайт е да намери това което търси. Аз поне в 90% от случайте засега си намирам нещата тук. Естествено е, че ако нещо ми трябва обаче на 100% ще потърся и другаде. По въпроса за копирането и прочие, ми то кое не ни е копирано.... Всичко е пиратско, а някой се стряска че и субтитрите са му били пиратски.... Аз лично съм доволен от опеделини преводачи тук в този екип и то много, и предпочитам да си сваля техните субтитри и да си ги пригодя към моята версия на филма , дори и в случай когато има вече готови такива от някой друг. Ето това мисля, че е удоволствие от работата им. И съм сигурен , че истинският преводач превежда и само заради един ценител, а тук ние сме много повече. Благодаря на екипите от преводачи и на тези които преваждат самостаятелно, както и на екипа на форума и на сайта. Пожелавам Ви Винаги да имате конкуренция, на да не участвате в надпревари, просто правете нещата за удоволствие както и да сега. Бъдете завинаги Номер. 1 , както и до сега. И вярвайте ни , докато ние ценим труда Ви , така ще бъде. Още веднъж благодарности. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/drinks.gif) |
|
|
|
| Guest_TZANKOSSS_* |
24 May 2007, 01:42 PM
Коментар
|
|
Guests |
vrabec, направи един сайт за субтитри. Развий го. Хората знаят малко за него. Потърси нов филм, който няма превод тук и аз ще напиша има го в саб. Естествено потребителя ще оиде там и ще започне да проверя много по-често там, от колкото при нас. Мисля, че не си ти този, който ще каже дали да даваме линкове, или каквото и да било към другите сайтове. Сигурен съм, че и шефа на сайта не би бил съгласен.
stoyanivanov, аз не ти казвам Стояне, за това казвай ми TZANKOSSS. Добър преводач си, но да не си мерим... шпагите. Това, че правиш с няколко превода повече от мен на месец, не значи, че ставаш и че си по-"развит" човек. Не говоря за теб. Говоря за съвсем друг човек. След като държите на реномето на сайта си, защо тогава държите некъдърни преводачи да превеждат къдърни сериали? |
|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 24 September 2026 - 04:38 AM |