Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() ![]() |
27 Jan 2011, 03:13 PM
Коментар
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 54 Регистриран: 10-April 09 Град: Варна Потребител No.: 132854 |
Ааа, не , аз имам изключително малка част от заслугите, благодарностите към останалите, които абсолютно безвъзмездно откликнаха на прозива и се включиха, всеки според възможностите си и свободното си време.
Благодарности, момчета и момичета. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
| Реклама |
27 Jan 2011, 03:13 PM
Коментар
#
|
|
|
|
|
|
|
28 Jan 2011, 06:57 AM
Коментар
|
|
|
Power Member ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 161 Регистриран: 16-November 06 Град: Камено Потребител No.: 62272 |
Виновният пръв се оправдава, аз така знам.
|
|
|
|
28 Jan 2011, 07:38 PM
Коментар
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 58 Регистриран: 23-November 07 Потребител No.: 99866 |
Преди всичко искам да благодаря на Phoenix, tipol, pgi, m00n и didomh за перфектните преводи и редакции.
Но примерно този релийз: http://www.zamunda.net/details.php?id=51711&hit=1 все още няма пълен комплект субтитри - нито един от двата качени тук пълни пакета субтитри не съвпадат. Има за някои отделни епизоди. Затова за лична употреба използвах субтитрите за релийза в arenabg.com, които синхронизирах за релийза от замунда. Направих следните промени: 1. Конверт от sub в srt. 2. Премахване на имената на актьорите. 3. Пълна синхронизация. Премахването на имената на актьорите не ми беше приятно, но се оказа, че в този релийз съответния момент просто е изрязан от видеото - може би с цел смаляване на файла, откъдето имената на актьорите се явяваха проблем при синхронизацията. Все пак бих искал да попитам преводачите и редакторите дали бихте разрешили да кача този вариант на субтитрите, за да го ползват и други. Няма да си добавям името накрая на субтитрите, ще бъдат само вашите. Ако не сте съгласни - ще ви разбера, няма проблем, и ще си останат само за моя лична употреба. |
|
|
|
28 Jan 2011, 08:11 PM
Коментар
|
|
|
Sub-amateur, poor excuse of a translator ![]() Група: Members Коментари: 365 Регистриран: 17-July 10 Град: Sexantapristis Потребител No.: 154036 |
Ние сме работили по пълните версии по разбираеми причини. С отрязаните въобще не съм си играл, понеже синхронизацията би трябвало да е елементарна при еднакъв фреймрейт. От мен няма проблем да го направиш, даже е необходимо някой да свърши тази работа, стига да е добре направено и да не се бута нищо друго от оригиналните субтитри. Бих искал да видя синхронизацията на една-две серии преди качване.
|
|
|
|
28 Jan 2011, 09:23 PM
Коментар
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 54 Регистриран: 10-April 09 Град: Варна Потребител No.: 132854 |
Между временно съм писал в служебния раздел на тракера, да бъдат добавени наличните титри за сезон 5, 6 и 7 които пасват перфектно.
Когато добавиш тези за 1, 2 ,3 и 4 ти синхронизирани ще пиша да сложат и тях в торента. Цитат 1. Конверт от sub в srt. 2. Премахване на имената на актьорите. 3. Пълна синхронизация. Надявам се под пълна синхронизация, че не си сбивал и променял или изрязвал времетраенето на репликите. |
|
|
|
28 Jan 2011, 09:57 PM
Коментар
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 58 Регистриран: 23-November 07 Потребител No.: 99866 |
Не, не съм сбивал и изрязвал нищо, освен имената на актьорите - вече казах защо. Всичко останало си е същото. Под пълна синхронизация имах предвид, че е качествена за всичките епизоди.
Phoenix изрази желание първо да ги види, затова оставете моля мейл (или ми го напишете на ЛС), на който да ги пратя. Може и някой от вас да ги качи, ако ги одобрите. |
|
|
|
28 Jan 2011, 10:15 PM
Коментар
|
|
|
Аз лично няма да имам време да ги погледна по-подробно, ако искаш разбери се с Phoenix той да ги погледне.
|
|
|
|
28 Jan 2011, 11:00 PM
Коментар
|
|
|
Power Member ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 161 Регистриран: 16-November 06 Град: Камено Потребител No.: 62272 |
Лично аз нямам нищо против да се прави редакция за различни релийзи, нека ги има. Качвай ги от твое има, пишеш кой е преводача, кой е редактора и за кой релийз са.
|
|
|
|
| Guest_EvilEyes_* |
29 Jan 2011, 01:39 PM
Коментар
|
|
Guests |
Изкам и аз да благодаря за страхотната работа, която сте свършили и за желанието, и търпението което имахте за да го преведете този страхотен сериал.
|
|
|
|
30 Jan 2011, 12:34 AM
Коментар
|
|
|
Sub-amateur, poor excuse of a translator ![]() Група: Members Коментари: 365 Регистриран: 17-July 10 Град: Sexantapristis Потребител No.: 154036 |
Колеги, аз ще ги погледна и ще пиша тук на синхронизатора и на вас. Моля дотогава да не се одобрява нищо.
|
|
|
|
30 Jan 2011, 12:11 PM
Коментар
|
|
|
... Всичко останало си е същото... И двамата знаем, че не е точно така, нали? Отново ще кажа, че независимо от случая, първо трябва да прокоментирате със съответния преводач, преди да променяте нещо на своя глава, въпреки възгледите на преводача. Казвам го заради самия принцип, не нещо друго. Относно самите синхронизации - добре са направени, с изключение на 2-ри, 3-ти и 8-ми епизоди. Там има някои проблеми след синхронизацията, на които е добре да обърнеш внимание и да ги изгладиш. Във 2-ри има много допуснати презастъпвания и няколко реплики с намалени времетраения, в трети епизод е същото, а в осми си дублирал два триредови субтитъра в началото. Оправи ги и така ги качи. |
|
|
|
30 Jan 2011, 01:23 PM
Коментар
|
|
|
Това в осми епизод не са дублирани субтитри. В оригиналните субтитри не беше преведен надписа, показващ мястото на действието: "Земята, планината Сиера, 1967 г." Оригиналното е High Sieras, което е друго название на Сиера Невада. Този надпис излиза на фона на някакво радиопредаване (2 субтитъра курсив), което едно хипи си слуша край огъня. Времетраенето на надписа е колкото тези 2 субтиттъра, затова се получават 3 реда, но пък е указано времето и мястото на действието. Считам това за добро допълнение, а не за грешка, въпреки 3-те реда. Но може да се изтрие, няма проблем.
Сериите за изрязани и в края (почти липсват финалните надписи, които са удобни за поставяне на името на преводача), затова където преводачите са слагали името си и адреса на сайта като 2 отделни субтитъра, аз съм ги направил като един субтитър на 2 реда - иначе няма място след синхронизацията. Това са дребни корекции, които по никакъв начин не накърняват оригиналното достойнство на субтитрите, а и както виждате не съм се юрнал да ги качвам без ваше позволение, нито пък държа да се изтъквам. Застъпванията във 2-ри и 3-ти епизод са отстранени и пратени за повторно одобрение. Добавката в двата начални субтитъра (3-те реда) на 8-ми епизод ще бъде изтрита. |
|
|
|
30 Jan 2011, 08:20 PM
Коментар
|
|
|
Момчета, дайте да зарежем тези рипове, аз лично не одобрявам да има субтитри с разместен тайминг, а на всички е ясно, че за да се получат гореспоменатите презастъпвания, тайминга е местен малко или много. В arenabg.com има качени свестни рипове, ако много държте ще ги кача и в Замунда, колкото до тези от 170 мб, ако зависеше от мен директно ще ги предложа за изтриване от Замунда. Ако за някой са проблем едни 15-16 ГБ на харда, които може да спести от четирите сезона, то проблема си е негов.
Нека не се занимаваме с глупости. Лично аз предлагам да затворим главата "Вояджър" и да се насочим към "DS9", ако някой има желание да помага, добре дошъл е да превежда, останалото е излишно. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/excl.gif) И пак ще помоля без изричното одобрение на Phoenix или моя милост (що се касае до сезон 4 и 5) да не се пипа по субтитрите. |
|
|
|
30 Jan 2011, 08:40 PM
Коментар
|
|
|
Може би така е най-добре. Извинявам се, че се намесих в темата и в работата ви.
|
|
|
|
30 Jan 2011, 08:48 PM
Коментар
|
|
|
Оставете човека да прави нагласяния за различните релийзи, щом има желание - на мен лично не ми пречи.
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 26 July 2026 - 09:40 PM |