Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() ![]() |
| Guest_RaziBG_* |
1 Feb 2006, 06:22 PM
Коментар
|
|
Guests |
Искам да се извиня ако това не е подходящия раздел за темата, просто никой друг не ми се строи подходящ.
Внимание: следващите редове съдържат информация, която може да се стори смешна. Моля, не се нахвърляйте върху автора първосигнално. Благодаря. Имам възможност да започна превод на някой от следните "филми": The Illuminati David Icke - The turning of the Tide David Icke - Freedom Road (3 части) David Icke - Secrets of the Matrix (3 части; не не е за Нео, Тринити и Морфей) Това са филми за тайните общества и глобалната конспирация. Понеже съм сигурен, че ще има такива, ще помоля хората, които биха ме сметнали за откачен/ненормален/побъркан и т.н. да НЕ пишат мненията си в темата. Целта ми НЕ е да питам кой ВЯРВА и кой НЕ. Искам да разбера дали има (и ако има, КОЛКО са) хора, които биха искали субтитри за тези "филми". Честно казано, предполагам, че малко хора ще да са чували тези филми, но не е изключено и да не са толкова малко. Това са ъндърграунд филми, НЯМА ги в IMDb и няма и да ги има. Питам, защото превода, на който и да е от гореизброените филми ще бъде трудоемка задача поради някои прични. Ако има достатъчно желаещи, ще започна превода възможно най-скоро. EDIT Другият вариант е да се направи транскрипт, демек да пренеса аудиото от филма в .doc или .txt файл. Преведено, разбира се. |
|
|
|
| Реклама |
1 Feb 2006, 06:22 PM
Коментар
#
|
|
|
|
|
|
|
| Guest_trifka1_* |
1 Feb 2006, 08:02 PM
Коментар
|
|
Guests |
Аз сам срештал само парвия филм и от описанието му ми изглежда интересен така че ако се захванеш да го приведеш ще бъде хубаво.
|
|
|
|
| Guest_thug_* |
1 Feb 2006, 08:15 PM
Коментар
|
|
Guests |
Попадал съм на статии по темата. На мен лично ми се струва интересна. И затова едни субтитри биха представлявали интерес за мен (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif)
п.с. истина или не.. едва ли някога някой 'простосмъртен' би разбрал това (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
| Guest_AZDEAZ_* |
1 Feb 2006, 08:22 PM
Коментар
|
|
Guests |
За мен тематиката също е интересна и с удоволствие бих гледала филмите с титри. Наслука с превода.
|
|
|
|
1 Feb 2006, 08:22 PM
Коментар
|
|
|
плеродно бедствие ![]() ![]() Група: Members Коментари: 49 Регистриран: 26-March 05 Потребител No.: 5256 |
RaziBG, за илюминатите има предостатъчно желаещи. Ако се захванеш с него, в колибката има турски субтитри, които биха могли да ти свършат работа за тайм кода.
Ето линкове към тях: Illuminati CD1 tur.sub Illuminati CD2 tur.sub Освен това, там ще видиш изписани и имената, което е огромно предимство. На мен най-трудната част при превода по слух е именно да чуя правилно всички имена, които не винаги знам от обща култура (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
| Guest_AZDEAZ_* |
1 Feb 2006, 08:31 PM
Коментар
|
|
Guests |
Аз пък намерих титри за първия филм на немски, ако този език е по-удобен за превод на RaziBG.
The.Illuminati._2005_.DVDRip._1.of.2_.XviD.srt ( 42.76К )
Брой сваляния: 774
The.Illuminati._2005_.DVDRip._2.of.2_.XviD.srt ( 64.75К )
Брой сваляния: 292 |
|
|
|
| Guest_arris_* |
1 Feb 2006, 08:42 PM
Коментар
|
|
Guests |
ако има такъв филм "световна конспирация срещу здравето" бих го гледал с кеф сетра ми има такава книга и постоянно казвала разни неща там които ще са много интересни на доста хора
ако някои знае тези филми за както точно са може да каже |
|
|
|
| Guest_dunava_* |
1 Feb 2006, 09:08 PM
Коментар
|
|
Guests |
Давай, ще гледаме това което преведеш !
:clap: |
|
|
|
| Guest_RaziBG_* |
1 Feb 2006, 09:37 PM
Коментар
|
|
Guests |
Благодаря на AZDEAZ и melnski за субтитрите. Непременно ще прегледам кое ще ми е от полза. Таймкодът, ако е добър, ще бъде безценна помощ.
@arris: Аз в момента чета малко по малко книгата. Имам я на .doc и ще я кача ако някой проявява инерес. Книгата е на д-р Атанас Гълъбов. В нея се споменава и Дейвид Айк. The Illuminati е филм за едноименните Илуминати. Информацията може да се нарече повърхностна, защото филмът се спира на по-обща характеристика и може да се класира като документален филм. Другите са просто заснети изяви на Дейвид Айк в различни зали докато говори. Заснемането не е от хора от публиката, а от преварително поставени камери точно за целта, за да могат материалите да се разпротраняват. The Turning of the Tide, например, е от 1996 г. Темата е страшно интерсна, спор няма. Трудно е за вярване, особено някои неща, но в други пък има голяма логика. Има отговори на неща, за които съм се питал и аз самия. Например, правило ми е впечатление, че много държави имат или орел или лъв в националния си герб. Оказва се, че не е съвпадение. Точно филмите на Д. Айк са много интересни, защото се задълбават много надълбоко, още със шумери, финикийци и др., отделено е доста (не помня в кой филм точно) за покушението на принцеса Даяна, говори се доста и за 11 септември. Темата е почти неизчерпаема. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Прикачени файлове
|
|
|
|
| Guest_heartbreaker_* |
2 Feb 2006, 02:09 AM
Коментар
|
|
Guests |
Това звучи доста интересно. Само може ли да ми кажеш от къде мога да си изтегля филмите на David Icke, че не успях да ги намеря.
|
|
|
|
| Guest_RaziBG_* |
2 Feb 2006, 02:59 AM
Коментар
|
|
Guests |
Цитат(heartbreaker @ 2 Feb 2006, 02:09 AM) Това звучи доста интересно. Само може ли да ми кажеш от къде мога да си изтегля филмите на David Icke, че не успях да ги намеря. Каквото и да ме попитат откъде да се изтегли, винаги отговарямедно и също: от торенти: http://isohunt.com/, http://thepiratebay.org/ и/или от DC++ мрежите. Е-mule също е вариант. Аз лично съм ги теглил от торенти, но би трябвало да ги има и в DC++ мрежите и мулето. Малко бешее бавно от торенти, понеже нямаше много сийдъри, но какво да се прави. По принцип това са леко ъндърграунд материали и се намират по-трудно, защото малко хора знаят и/или се интересуват. Ако в България Дата.бг още функционира (беше ОК като бях за Коледа и Нова година) може и там да се провери, съмнява ме да ги има, но от проверка може само да се спечели. (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
2 Feb 2006, 04:11 AM
Коментар
|
|
|
Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 328 Регистриран: 24-July 05 Град: Ин дъ мидъл ъф ноуеар! Потребител No.: 11457 |
Рази, в дата.бг има някви The Illuminati обаче са 4-ри части.Имат ли нещо общо с това, което ти си писал?Погледни в дата и кажи.
|
|
|
|
| Guest_RaziBG_* |
2 Feb 2006, 05:43 PM
Коментар
|
|
Guests |
Цитат(burndead @ 2 Feb 2006, 04:11 AM) Рази, в дата.бг има някви The Illuminati обаче са 4-ри части.Имат ли нещо общо с това, което ти си писал?Погледни в дата и кажи. Не мога да погледна в дата.бг. В Германия съм и няма как. Субтитрите, които бяха на турски език, ми ги дръпна приятел от България и ми ги прати на пощата.Търся си прокси и ако намеря, ще погледна за какво иде реч в дата.бг, ама като гледам, скоро няма да намеря. За всеки случай ще кажа, че The Illuminati филма, който аз имам предвид, е на 2 диска. Няма никакви субтитри да вървят с него и файловете се казват (ако не са променени, разбира се): The Illuminati (2005) Dvdrip (1 Of 2) Xvid.avi The Illuminati (2005) Dvdrip (2 Of 2) Xvid.avi Дано това помогне. |
|
|
|
2 Feb 2006, 06:39 PM
Коментар
|
|
|
Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 328 Регистриран: 24-July 05 Град: Ин дъ мидъл ъф ноуеар! Потребител No.: 11457 |
Добре.Виж за какво иде реч:
The Illuminati - 1 of 4 - Blair's Biggest Secret, is he a Freemason (2005)(XviD-osgorth).avi The Illuminati - 2 of 4 - Bush's Brotherhood of Death (2005)(XviD-osgorth).avi The Illuminati - 3 of 4 - The Illuminati (2005)(XviD-osgorth).avi The Illuminati - 4 of 4 - The Illuminati's Tarnished Crown (2005)(XviD-osgorth).avi Всяко от тях е по 175 МБ средно.Питах те, защото си мисля че са откъси от филма, за който ти говориш.По удобно ми е да си го дръпна от дата.бг, отколкото от чужд.торенти, заради скоростта.Между другото, сега пък видях, че в арената има The Illuminati на 2 диска.Вече го закачих да се сваля.Направо започвай да го превеждаш.Ако дадеш някви англ. титри да кажем, бих ти помогнал с превода. |
|
|
|
| Guest_RaziBG_* |
2 Feb 2006, 07:39 PM
Коментар
|
|
Guests |
Като гледам заглавията, може и да имат връзка, но не е това, което имам и ще превеждам.
Субтитри на английски няма. Потребители ми намериха субтитри на турски и немски. Така като ги гледам, май ще използвам немските. Таймкода им е по-добър. Раздробен е. На турските има реплики на по 4 реда! Тъкмо ако нещо не съм чул както трябва, ще го видя в субтитрите. Общо двата диска са около 90 мин., така че филмът е горе-долу стандартен като времетраене. Ще се опитам да го преведа максимално бързо. Щом един епизод на Teen Titans ми отнема около 3 часа с превода, напасването/създаването на таймкода от нищото, проверка за греши и други, значи това няма да отнеме огромно количество време. Не и като имам таймкода. Той е проблема, много е времеемък за РЪЧНО настройване. |
|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 30 July 2026 - 02:26 PM |