![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Advanced Member Група: Members Коментари: 80 Регистриран: 3-April 12 Град: Spain Потребител No.: 172250 ![]() |
В ЧУЖДИЯ ДВОР-кръстих темата така, защото това е усещането което изпитвам тук, в Унакс, все едно се намирам в чужд двор. Ще поясня защо, няма да мога да бъда кратка, но нищо.
Това, което ме накара да я напиша е обърнатото ми внимание на чата от днес, 18 април. Върнах архива и се зачетох с интерес в излязлите ми 23 страници, Maknol и parlel спорят. Прочетох до страница 20 и спрях, когато стигнах до това: Bad_Nick - parler: Спести си язвителния език. Bad_Nick - Четох архива и затова ти казвам на теб. Другият го питай след седмица. По нататъка не четох, нямаше смисъл. До тук в чата видях двама човека които спорят, не видях превъзходство в спора или превъзходство в обиди при двамата, не видях Maknol да е обидил или нагрубил повече parlel, но видях, че Maknol e с бан в сайта, а parlel е просто учтиво предупреден. В еднаква ситуация единият, който не е член на Унакс Тийм получава бан, а другият, който е от Унакс Тийм, получава предупреждение да не се заяжда, и както мернах по нататък, остава да се забавлява в чата. Не съм член на Унакс Тийм, в този сайт съм от две години, за които доста пъти наблюдавах явлението "Чуждия двор". Както съм видяла отдавна, тук всички, които не сме членове на отбора, или в близки приятелски отношения с Унакс Тийм, сме като в чуждия двор, дошли сме тук, настанили сме се, правим нещо с добри намерения, или не правим нищо, прото сме обикновенни потребители, дошли във форума да научат нещо ново, или прсто да побъбрят в някоя тема, но сме малко като натрапници. Не сме с предимство. Ние сме на задния ред. Както се вижда от днес, имунитетът не е за нас, за нас са бановете, за нас са препоръките да не пипаме касовите филми, визирам изтритите коментари от темата за Ной, в която бях писала ден по-рано, но и доста такива съм прочела преди това. Когато говориш във форумът, ако не си от Унакс Тийм, трябва да внимаваш какво казваш, защото може последствията да са в твой минус. Когато си от отбора обаче, може да се изказваш свободно, няма страшно, ще те предупредят навреме, не визирам Bad_Nick, просто него цитирах, говоря за наблюденията ми от двете ми години тук. Чувството, когато си тук, е че все едно се намираш в чужд двор. Двор, в който са ти дали всичко, но не трябва да забравяш, че не е твой, той е само на опраделени, виждаш го от време на време в разни действия, и не го забравяш, защото все се намират разни ситуации да ти го напомнят, както днешната. Преди време ми писа Spark, с много добро отношение, което чак ме учуди, в последствие разбрах кой бил той в сайта, и това, доброто му отношение, ме накара да бъда и до днес в сайта, и да продължавам да правя това което искам, без да ми пука, че съм в чуждия двор. Обаче виждам много хора, които идват тук с желаниие, но после бързо си отиват, налегнати от неудобството на чуждия двор. Навлякла съм си много черни точки от страна на Унакс Тийм, защото аз май все пиша неудобните теми, няма да се учудя ако и мен ме баннат, знае ли се, не забравям, че съм в чуждият двор. Не познавам почти никого от Унакс Тийм, не пиша всичко това от лични подбуди към някого от тях. Написах го, защото наистина така се чувствам. В чуждия двор. Този коментар е бил редактиран от sisira на 19 Apr 2014, 02:45 AM |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Fire Dragon ![]() Група: Members Коментари: 193 Регистриран: 3-April 12 Потребител No.: 172234 ![]() |
Не знам към кого да се обърна. Познавам всички в дискусията и с всички съм в приятелски отношения. Много дни четох, мислех да не пиша нищо до финала, но започна да се получава явлението Wind shear. Сис, за дискриминация ли говориш или? Ако е така, да има, и аз съм почетният член на отбор "Чужд двор" (прекалено много пъти съм споменат по-горе под формата на примери, но това е признак за нередно поведение). Направо си присвоявам титлата "Отбор лидер", но при разглеждане на кандидатурите за членство, не одобрявам нито една. Нито един не видях да каже: "Аз съм ощетен от..." Казваш, че цари модераторска некомпетентност. Какво според теб трябва да прави модераторът на демократичен сайт? Да баносва damebra, но не Maknol или обратното или... Комбинациите не са много. Демокрация. Как хубаво звучи, но как хич не може да я използва българинът, нали? Добър пример е периодът от 89-та насам. Не усещаш ли? На българинът не му се отразява добре демокрацията, защото като я получи, не знае какво да прави с нея. И какво следва от това? Мачкане, мачкане иска, ще е щастлив и ще пита за още. Само ще ти кажа, че преди половин година написах един коментар от три думи при комшиите. Звучеше многозначно, както 90% от посланията в тази тема. Изтриха го след по-малко от 5 минути, само защото не се хареса на авторът на темата. Ако бях се обадил, веднага бан. Тук всеки пише каквото иска, почти няма наказуемост, но пак не се харесва. Последно как трябва да бъде? Май вариантът "до стената без право на избор" е най-добър. Няма виновни, няма праведни, няма опит за роптаене.
Унакс тийм. Не е ли той в чуждия двор? От 2 седмици се сипят всевъзможни обвинения. То не бяха линквания (сякаш някой е длъжен), не бяха преписи, не бяха нагли изяви за отказване на преводачи... Омръзна ми да изброявам. Честно да си кажа още сега ми иде да си хвърля рапорта, но не заради отбора, а заради точно подобни теми. Всички сме се събрали тук да превеждаме, без значение дали сме членове на отбори или не. Изобщо не ме интересува на кой какви са му подбудите да е тук. Мисля, че за всеки се проявява достатъчно търпение, преди да бъде санкциониран. Моля ви, спрете, за да не смените демокрацията с авторитаризъм, защото въртите, сучите... все в тази посока вървите. ПП: Не е вярно твърдението, че всички модератори са от отбора. Може да се провери много лесно. Сайтът разполага с избирателно търсене на потребителите по рангове. ПП2: Maknol, какви бяха тези изцепки за турците? Това пък как го съчини? Този коментар е бил редактиран от parler на 2 May 2014, 10:20 PM |
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15 May 2025 - 05:08 PM |