![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА ![]() Група: Members Коментари: 1071 Регистриран: 19-January 08 Град: Бургас Потребител No.: 103469 ![]() |
Понеже забелязвам, че от доста време раздел "Дискусии" се е изродил в игра на снимки и цифрички, мисля да отворя една нова инициатива. Идеята не е моя, някъде бях го виждал по творчески форуми. Това е нещо като игра. Задавате ми всякакви въпроси и аз ви отговарям. Получава се нещо като блог. Нека всеки, който хареса идеята да си отвори нова тема за себе си. От опит знам, че пада голямо питане и голям смях.
Естествено, надявам се да спазвате добрия тон и да използвате чувството си за хумор. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
shade withered ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 499 Регистриран: 14-July 07 Град: Кюстендил Потребител No.: 91323 ![]() |
Аз първи я видях, така че първи ще питам (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif)
Готова ли е книгата, която преди време спомена че пишеш? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА ![]() Група: Members Коментари: 1071 Регистриран: 19-January 08 Град: Бургас Потребител No.: 103469 ![]() |
Готова ли е книгата, която преди време спомена че пишеш? Ще отговарям поотделно на всеки, за да не стане мешавица. Книгата е готова на чернова още от октомври. Понеже става дума за исторически достоверна книга ( доколкото е възможно ), изгубих повече време в ровене за инфо, отколкото в писане. Като човек, който винаги се е интересувал от българска история ( семейна черта ), останах изумен колко много тълкувания има по наглед безспорни факти. Тук е момента да благодаря на новите ми приятели от nauka.bg, които много ми помогнаха. Бях планирал книгата да е 10 глави + интермедии между тях, но след консултация в едно издателство се спрях на 7 глави. Това е около 150 печатни страници. Когато наближих края на 7 глава за битката при Скифида се усетих, че макар и да съм работил доста време по книгата, пак не съм успял да прочета всичко по темите, които искам да представя достоверно. Оттогава чета още по седемте теми. Ако съм пропуснал да кажа, книгата е за 7-те "маловажни" битки в историята ни. И колкото повече чета, толкова повече виждам нужда от преработка на някои фрагменти от битките. Напролет мисля да пообиколя местата на битките и да огледам с очите си. Като верен последовател на Клаузевиц и Сун Дзъ смятам, че ще мога да видя още нещо по тези бойни полета. Отделно се оказа, че да пуснеш книга на пазара е уникален мазохизъм. Издателството иска да му се плати авансово и не поема ангажименти в разпространението. Осигурил съм финансирането, намерих и хора в Пловдив, които ще разпространяват. В Бургас ще се оправя. Ако в някой друг град имате контакти, ще се радвам на всякаква помощ. С краен срок не се ангажирам. По-добре да забавя издаването с година, отколкото да пусна нещо недогледано на пазара. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
shade withered ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 499 Регистриран: 14-July 07 Град: Кюстендил Потребител No.: 91323 ![]() |
Напролет мисля да пообиколя местата на битките и да огледам с очите си. Като верен последовател на Клаузевиц и Сун Дзъ смятам, че ще мога да видя още нещо по тези бойни полета. А пък аз като верен последовател на Хистори и Дискавъри (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) искам да те попитам мислил ли си да направиш и документален или научно-популярен филм по тази тема. Нещо като "Българите" на btv? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А пък аз като верен последовател на Хистори и Дискавъри (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) искам да те попитам мислил ли си да направиш и документален или научно-популярен филм по тази тема. Нещо като "Българите" на btv? Не разбирам от кино и затова не бих се захванал с подобно дело. И без мен тази държава е пълна с аматьори. "Българите" е псевдо-научен документален филм. Сигурно изглежда добре отстрани, но реално няма никаква стойност за историята ни. Има достачно исторически факти от историята ни, които никога не са влизали в учебниците и почти никой не ги знае и ако не друго, поне са поучителни за младите. Кой е чувал за Левунион или Скифида? По-скоро трябва да се работи в тази насока - патриотизма на подрастващото поколение. |
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10 July 2025 - 12:37 PM |