IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА ЗА ПОСТВАНЕ В РАЗДЕЛА!
> Аз съм крадец на субтитри, барабар с целия ни отбор!
Bad_Nick
коментар 26 Aug 2009, 12:48 AM
Коментар #1

ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА

Група: Members
Коментари: 1071
Регистриран: 19-January 08
Град: Бургас
Потребител No.: 103469

В началото на месеца, в отборната тема на ПАРТИЗАНИТЕ wtf, лицето BestRipper от subs.sab.bz обвини мен, отбора ни и целия ни сайт в кражба на субтитри. Използва... хм, нелицеприятни изрази по мой адрес, по адрес на колегите ми и на хора от унакс, които уважавам. Аз му отговорих в отборната ни тема, като се постарах да запазя добрия тон. BestRipper отнесе 1 месец бан тук за "уважение" към колегите.
На следващият ден му писах в саб, с нормален тон. Исках да разбера на какво се дължи острата му реакция. Това, че ме е засегнал лично не е важно. Отговорът на това лично беше подобен изблик на гняв към всичко, свързано с унакс. Епитетите и квалификацията бяха радост за окото на всеки познавач на родния ни език, но нецензурни думи липсваха. Аз тогава си затраях.
Оня ден му писах, за да му напомня, че му остава седмица до края на бана му тук и поисках от него или да докаже с факти, че някой член на отбора ни ( бивш или настоящ ) е крал субтитри ( от който и да е сайт ) или да се извини на отбора ни. Все пак неговият пост е в нашата отборна тема и е редно да сметна, че обвинява някой от нас.
Отговорът му надмина всичките ми очаквания. Видиш ли, понеже превеждаме в сайт, който се обитава изключително от крадци на субс, като се почне от Spark и се стигне до потребителя, който утре пръв се регистрира, нямало нужда да се извинява. Причината обаче е покъртителна - понеже в унакс са само крадци, значи или и ние сме крадци или да се махнем от унакс, за да ни уважават. Факти за кражби на нашия отбор обаче не получих, а и как ли бих могъл?!
Нарочно перефразирам материала, който четох на лична. Смятам, че мога смислово да го предам по-добре от него.
Такааааа... А сега? Значи "без вина - виновни". Само, че в някой друг филм.
Ако някой не знае кой е BestRipper може да види профила му в саб. Част от "Глобалните Модератори", демек един от шефовете там. Според мен ( а и според други хора ) има доста да учи в сферата на личните отношения. Язък, че е около моите набори.
Обърнете внимание на ранга му: "Хардлайнер страшилище ( Див тоталитарист за ужас на мнозина )". Аз толкова дълъг и празен ранг не бях виждал. Редно е да му напомня, че още от XIII Конгрес на Партията е ясно, че важни са не думите, а делата.
Какво остава за нашия отбор обаче? Ние сме крадци и лъжци ( защото лъжем, че не крадем ).
Мога да изтърпя да чуя по свой адрес всякакви дивотии на тема клубни пристрастия, японска кухня и крикет. Но няма да позволя никой, пък бил той и BestRipper ( wtf is BestRipper ) да нарича крадци мен и хората от отбора.

Фактите : BestRipper не можа да посочи с факти, че член на отбора ни е крал субс. BestRipper ни обвини в кражба. BestRipper не пожела да се извини на отбора ни.
Изводът : BestRipper е долнопробен ЛЪЖЕЦ!
Препоръки към него : Ако беше спал с юристка щеше да знае, че понятие като "колективна вина" не съществува.

Моето лично възмездие е, че правя и ще правя по добри субс от него, колкото и да се бара на стар играч. Разликата между мен и него са 2 вагона книги, както казваше Божидар Димитров.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Guest_Stone_*
коментар 26 Aug 2009, 06:59 PM
Коментар #2

Guests

Приятели, докога ще продължавате да разпалвате изкуствени и несъществуващи вражди между двата сайта?
Както виждате отдавна никой от саб не идва да се драчи и заяжда с вас тук. Донякъде разбирам реакцията на Рипъра, защото в случая са цитирани негови постове в правилата на отбора и той приема това за един вид плагиатство, съчетано с малко неподходящото изказване, че ние едва ли не сме присвоили тези правила, като всъщност е точно обратното - вие сте ги цитирали и сте добавили още неща. Но няма смисъл да се задълбаваме в подобни дребнави дискусии - лично за мен по-важното е, че все повече хора превеждат и спазват някакви правила за качествени субтитри и кой откъде ги е взел няма особено значение - нито тук, нито при нас тези правила и критерии са тайна (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif)

Само държа да отбележа, че в саб плагиатството е непростимо и всеки, който бива заловен в такова, бива изгонен завинаги. Не ме питайте по колко човека седмично гоня заради плагиатство, като повечето субтитри са сваляни от тук - всички наши валидатори първо проверяват дали субтитрите не са взети от унакс. Разбира се, случвало се е да пропуснем някои, но не е имало случай, когато бъдем уведомени, да не вземем мерки (субтитрите се трият от сайта, а плагиатът бива изгонен).

ashley, субтитрите на дъмбето нямат нищо общо със субтитрите качени тук - истината е, че един друг борец за слава беше качил субтитрите на dechi, те бяха одобрени, но грешката беше поправена бързо - субтитрите бяха премахнати от сайта, а плагиатчето си получи заслуженото (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/wink.gif)

Моля ви, престанете с тези словесни и недостойни войни - никой не печели от тях. Всички превеждаме безмъзмездно и ако си мислите, че на 14-годишния потребител бай онзи от замунда му пука кой е превел даден филм, жестоко се заблуждавате - за него е важно да има некви сОПтитри...

Благодаря за вниманието.

+Quote Post
insomnias
коментар 26 Aug 2009, 08:11 PM
Коментар #3

unreal

Група: Members
Коментари: 800
Регистриран: 22-May 07
Град: Pleasantville
Потребител No.: 86964

Цитат(Stone @ 26 Aug 2009, 07:59 PM) *
Приятели, докога ще продължавате да разпалвате изкуствени и несъществуващи вражди между двата сайта?

Странно обръщение... но, направо по въпроса: "продължавате" е ключовата дума. Когато някой предизвиква вражда, вместо да си изясни проблема, който го вълнува, на лични, някои от вас започват с "докога ще продължавате" (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif)
За мен лично не съществува никаква вражда - всеки е добре приет тук, стига да спазва ЕДИНСТВЕНО правилата на нормалното общуване. Самата аз бях банната някога от саб (и то пак за същото ми непримиримо отношение към двойното мерило на саб - всеки, осмелил се да продума и думичка срещу саб, отнася дебелия край, но пък в собствения ни сайт се чувствате страшно свободни да обиждате домакините си!?), но това не ми пречи да харесвам доста от хората, които превеждат и за саб. Само че поведението на няколко човека от вашия сайт тук, говори за двуличие. Нека ви напомня само това неписано морално правило: "Не причинявай другиму това, което не искаш на теб да сторят".
Крадените субтитри не са изключение никъде, но ми е интересно по какъв начин се приписва кражба само на юнаците. Понеже вие като баннете някого и той идва тук? Ами в това не виждам престъпление (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Поне докато не открадне и качи субтитри тук. А тогава се прощава и с този сайт. Толкоз просто и логично... но нали някой трябва да притежава тази простота на мисленето и тази логика, за да се досети. На всичкото отгоре - били сме откраднали сайта, че и чата (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Баси как съм се смяла на това! Всеки, който е имал вземане-даване с IPB, ще падне от стола, като го прочете (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) А и всички останали претенции от страна на рипъра са толкова нелепи, но написани с толкова злоба и омраза, че това "приятели" отгоре направо звучи като подигравка. Та не знам защо си правите труда да пишете тук, като най-простото нещо, което можете да сторите, е да признаете, че човекът се е изхвърлил толкова много, че чак и вас ви е хванало срам (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) А може би сте съгласни с него? Тогава какъв е онзи медец, капещ, не - течащ, от думите ви?
Е, Ники, няма как, братче, ще си минеш не само без извинение, но и ще бъдеш виновен в "продължаване разпалването на несъществуващи вражди" (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif)
Иска ми се да направя един разбор на "враждата", но от умора едва гледам, та може би довечера, като ми просветне малко пред очите, ще си направя труда и удволствието (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Защото ми се иска веднъж завинаги да се спре с тези глупотевини. Разправят, че семейните скандали освежавали връзката (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Не им вярвайте (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif) Точно затова ще понапиша повече, заради онези хора от саб, които искат такива. И да разбера и аз, защо така декларираните от всички доброжелателни слова "ние си превежадаме, вие си превеждате и нямаме какво да делим", не се разбират от всички. Защото май има няколко човека, които не са на това мнение? (IMG:http://subsunacs.net/ib/style_emoticons/default/smile.gif)

Ееее, дявол да го вземе! Някой е изтрил онзи бест-селър на бест-рипъра. Както и да е, който го е чел, знае за какво ставаше дума и какви изрази беше изпозвал.

+Quote Post

Пишете в тази тема
Bad_Nick   Аз съм крадец на субтитри   26 Aug 2009, 12:48 AM
ashley   Аз мога да ти посоча субс, които пък subs.sab.bz, ...   26 Aug 2009, 12:57 AM
smallworld   Цитат(ashley @ 26 Aug 2009, 01:57 AM) Аз ...   26 Aug 2009, 04:11 PM
ashley   ЦитатИ къде са въпросните субтитри? Напиши Dollho...   26 Aug 2009, 05:27 PM
SlashFTW   Цитат(smallworld @ 26 Aug 2009, 05:11 PM)...   26 Aug 2009, 08:37 PM
Bad_Nick   И отборът Хел Крю не превежда, а само краде. Нали ...   26 Aug 2009, 01:05 AM
ashley   Цитат(Bad_Nick @ 26 Aug 2009, 02:05 AM) И...   26 Aug 2009, 01:14 AM
insomnias   Аз на господина му казах какво би се случило в реа...   26 Aug 2009, 01:31 AM
Bad_Nick   И аз се надявах, че ще постъпи като пич. Да дойде ...   26 Aug 2009, 01:50 AM
SlashFTW   A то к`во? Повечето "изпечени" прево...   26 Aug 2009, 07:56 AM
In_the_hell   Нормално е да има съперничество между два конкурир...   26 Aug 2009, 01:45 PM
masterdeath   Няма за какво да се ядосвате просто знайте,че САБ ...   26 Aug 2009, 02:29 PM
In_the_hell   Цитат(smallworld @ 26 Aug 2009, 05:11 PM)...   26 Aug 2009, 04:51 PM
stdoominic   BestRipper обожава нашия сайт, но не знам дали ще ...   26 Aug 2009, 05:07 PM
Stone   Приятели, докога ще продължавате да разпалвате изк...   26 Aug 2009, 06:59 PM
Bad_Nick   Цитат(Stone @ 26 Aug 2009, 07:59 PM) Прия...   26 Aug 2009, 07:29 PM
insomnias   Цитат(Stone @ 26 Aug 2009, 07:59 PM) Прия...   26 Aug 2009, 08:11 PM
ashley   Stone и ти си още един от защитниците Няма лошо...   26 Aug 2009, 07:53 PM
Stone   Bad_Nick, за съжаление някой удобно е затрил диску...   26 Aug 2009, 08:01 PM
Stone   Ясно, вашата неприязън към саб е по-силна отколкот...   26 Aug 2009, 08:29 PM
insomnias   Този пост доказва единствено вашата неприязън Аз ...   26 Aug 2009, 08:37 PM
Bad_Nick   Цитат(Stone @ 26 Aug 2009, 09:01 PM) Bad_...   26 Aug 2009, 10:08 PM
Planet_Rocker@or*Die   Цитат(Stone @ 26 Aug 2009, 09:01 PM) Bad_...   29 Aug 2009, 10:52 PM
lazardel   Без да искам да засягам някого, абсолютно излишно ...   26 Aug 2009, 10:22 PM
Bad_Nick   Поредната "принципна" защита за BestRipp...   26 Aug 2009, 10:49 PM
SlashFTW   Stone, не разбрах как примера за откраднатите субт...   26 Aug 2009, 11:01 PM
insomnias   Единственото нещо в саб, което ми допада, е че те ...   27 Aug 2009, 01:37 AM
Bad_Nick   Изцяло съм съгласен, с една малка добавка. Некои х...   27 Aug 2009, 10:08 PM
king_size_loveч   И единия и другия сайт си имат силни и слаби стран...   28 Aug 2009, 06:24 AM
Bad_Nick   Понеже в 24 часа изтича бана на BestRipper, искам ...   28 Aug 2009, 10:21 PM
Bad_Nick   Абе, Люси, ти кога го банна този, майстора-превода...   29 Aug 2009, 08:28 PM
Best Ripper   Мдаа, стана точно както очаквах... Достойни замест...   29 Aug 2009, 08:30 PM
insomnias   А, вече по-спокоен ми се виждаш Само дето толкова...   29 Aug 2009, 09:10 PM
Bad_Nick   Аз съм удовлетворен. Трябваше да послушам Люси, че...   29 Aug 2009, 09:00 PM
Bad_Nick   И аз искам да помоля Spark да не баннва това чудо ...   29 Aug 2009, 10:10 PM
stdoominic   Цитат(Best Ripper @ 29 Aug 2009, 09:30 PM...   29 Aug 2009, 10:21 PM
Bad_Nick   А, щях да забравя. Ако BestRpper бърка книги с бут...   29 Aug 2009, 10:54 PM
Bad_Nick   Цитат(Planet_Rocker@or*Die @ 29 Aug 2009, 11...   29 Aug 2009, 11:00 PM
Planet_Rocker@or*Die   Зная че не са Ники, просто така се изразих. Аз вик...   29 Aug 2009, 11:25 PM
Bad_Nick   Аз не съм си мислил, че ще се разбереме. Но сега с...   30 Aug 2009, 12:21 AM
ashley   Цитатashley, вместо да се хилиш, случайно да си ув...   30 Aug 2009, 12:35 AM
In_the_hell   Цитат(Best Ripper @ 29 Aug 2009, 09:30 PM...   30 Aug 2009, 02:26 AM
Best Ripper   Цитат(stdoominic @ 29 Aug 2009, 11:21 PM)...   30 Aug 2009, 09:14 AM
stdoominic   Глупости. Всеки може да направи отбор когато си по...   30 Aug 2009, 09:47 AM
insomnias   "За ужас на местните спецове по субтитри...   30 Aug 2009, 08:55 PM
Bad_Nick   Малии, Люси, колко време го писа това? Че BestRip...   30 Aug 2009, 10:59 PM
Spark   Моля само да не ни казваш, че сме ти откраднали ви...   31 Aug 2009, 03:02 PM
uporit   Гледам и не вярвам на ушите си. Подновихте словест...   31 Aug 2009, 06:52 PM
insomnias   Ники, сигурно поне половин час съм се занимавала )...   31 Aug 2009, 08:09 PM
Bad_Nick   За мен тази тема е приключена, поне засега. Мисля,...   1 Sep 2009, 12:41 AM
2 страници V   1 2 >

Fast ReplyReply to this topicStart new topicБлагодаря

Олекотена версия Час: 26 July 2025 - 02:45 PM